Jump to content

[Intel]Celeron proti Pentium

Recommended Posts

Seznanjen sem že, da je Celeron šibkejši ampak cenejši od Pentiuma. Primerjavo lahko nakažem samo s primerom, zato: Intel Celeron 2.6Ghz, je kot Pentium 4 2.4 Ghz. Zdaj ker ima moj računalnik samo 1.7 Ghz, kar je za zdajšnje čase že izredno malo, sem razmišljaj o nakupu Intel Celerona 2.6 Ghz, ki je sem ga zgoraj v primeru omenil.Kar me zanima pa je. Kako pa se Celeron odreže pri programih, igrah, in tako dalje? Domnevam, da nekoliko slabše, ampak potrebujem mnenja profesionalcev na tem področju :) .

Hvala že v naprej

Hmm poglej si tole:

http://www23.tomshardware.com/cpu_2004.html?modelx=33&model1=43&model2=39&chart=25

To je test iz igre FarCry in se vidi (izbrana procesorja sta označena z rdečo), da P4 1.7 Ghz zeloooooo naščije 2.6 Ghz Celerona. To so sicer testi iz leta 2004 - morda bi lahko šel za eno leto naprej. V testih kot so 3Dmark -CPU pa celeron le malenkost premaga P4.

Sem mela enkrat Intel Celeron ... ma, malo je štekalo [takrat sicer še nisem imela pojma o različnih procesorjih, samo to sem mela v glavi, da je Pentium boljši od Celerona ... in potem sem postala tečna =D]

trenutno imam AMD Athlon 64 3800+, 2.4 GHz

premišljujem, da bi si kupila Phenom 9600 ... se splača? =)

po mojem se najbolj splača kupit intel core 2 duo E6750 2660MhZ.....

cena pa je okoli 160€...

--------------------------------------

Nameless_Dragon_Clan (NDC)

-=NDC=-Incure (incureseek)

-------------------------------------------

Airsoft SWAT

----------------------------------------------

Pink-Ponk team RPF

Proti Intelu tece tozba, da je znizal cene svojih proizvodov na nizjo raven, kot ga pa stane proizvodnja le teh, da bi s tem izpodrinil AMD.

Ker ne kopujem procesorja (trenutno) mi gre ravno to na zivce, ker bo s taksnimi dejanji dosegel popoln monopol. Potem bomo pa se 3 leta nabijali igre brez kakrsnegakoli napredka grafike, fizike, itn.

sicer ne najdem onega lista, kjer je celotna konfiguracija računalnika napisana, samo se spomnim, da imam matično ploščo s S939 >_>

oh well ... mogoče bo bolje, če še našparam kaj in si potem naročim računalnik 'po svoje' ... moj trenuten je tudi takšen, kakšni dve leti nazaj sem ga kupila in sem pač 'dobila najboljše za denar, ki sem ga mela' ... grafično sem si zbrala sama, procesor pa vse ...

ne bi pa rada preveč denarja dajala za vse skup ... samo ugotavljam, da so procesorji + grafične kartice + matične plošče dragi že sami po sebi >.>

sem pa vidla enkrat v hoferju nek 'ful ultramoderni' računalnik ... samo je stal ogromno x.x

[sorry za malo offtopica ...]