Skoči na vsebino

Lcd, Plazma - Mnenja in pomoč


Cloud

Priporočene objave

No, da ne bomo imeli vse preveč postov o raznih Lcd-jih in Plazmah po vsem forumu in v temah, kamor ne spadajo, sem se odločil, da bom ustvaril temo, kjer bodo takšna vprašanja dovoljena.

Pa, da nebo preveč Off-topica, bom kar sam nekaj vprašal.

Gledam LCD televizor LG 37LF65 (37 inčev). Podpira Full HD prikaz, njegova cena pa je zelo nizka, 969,00 eurov. Zanima me, kaj porečete o nakupu tega TV-ja vi strokovnjaki ter, če še lahko predlagate kakšno alternativo v cenovnem rangu do 1200 eurov.

EDIT: Prebral par review, ki porečejo, da naj bi LCD bil za svojo ceno dober nakup, motijo edino črne barve (Cons: Colour tones can be variable; black levels aren't the best; images can be noisy).

Zanima me še vaše mnenje o zadevi...

Link to comment

Brez zamere ampak LGji pa res niso nek price/performance runner, so bolj lowest price in posledično tudi to dobiš za svoj denar. Noben presežek skratka.

Vzami raje Samsunga M87, kvaliteta slike je boljša, cenovno pa še paše v tvoj budget. Prav tako imajo novejše izdaje tega modela popravljen firmware, tako da brez težav prebavijo 24p signal (v kolikor boš kdaj kupoval PS3, npr.).

Sicer pa test LGja in test Samsunga M86/M87. Če si boš vzel čas in prebral oba testa, boš ugotovil, da Vincent ve o čem govori. Naj te oznaka pri Samsungu ne zmede preveč, gre za isti model z različnim ohišjem.

Če boš kupoval z gotovino, vsekakor preveri dobavljivost in cene pri http://www.mediamarket.si/ . Tam imajo po mojem izboru tudi zmagovalca segmenta price/performance, in sicer 40" Sonyja W3000 za samo 1540 evrov. Če si lahko privoščiš se stegni, v končni fazi televizor ne kupuješ za eno ali dve leti - ne bo ti žal.

Link to comment
Problem je v tem, da nočem več kot 37 inčev (94 cm), kar vse kar je več, ne paše v prostor namenjen za TV. Če prav razumem, pa je Samsungov LE37M86BD HD ready. Sam hočem met Full HD.

Poznavalci pravijo, da z dveh metrov samo sokol vidi razliko med 720p in 1080p pri 37 inčih. 1080p je dober pri 37" sam če boš kot monitor uporabljal.

In če si sokol :D

Full HD pri manj kot 42" je samo dober občutek da mas Full HD.

hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment
Problem je v tem, da nočem več kot 37 inčev (94 cm), kar vse kar je več, ne paše v prostor namenjen za TV. Če prav razumem, pa je Samsungov LE37M86BD HD ready. Sam hočem met Full HD.

Ne, narobe razumeš ali pa gledaš napačne podatke (pa saj sem ti reveiwe linkal...). Samsung M87 in M86 sta oba full HD in se začneta pri 37".

http://www.faxicomm.si/opis.php?odpri=s ... rji-lcd-37 (naj te cena ne zmede preveč, taka je pač "uradna" pri Slovenskih uvoznikih. V Mediamarket ga dobiš za 1030 evrov).

Sicer pa, škoda da nimaš več placa, ker kot je že Travar povedal, boš ločljivost FHDja pri tako majhem zaslonu ločil samo, če si res čisto blizu (govorimo o razdalji do enega metra, če na hitro poberem podatke iz glave). Kar je sicer vredu, če kupuješ FHD predvsem zaradi kake konzole in boš sedel zelo blizu, če ne pa nima smisla da pri taki velikosti kupuješ FHD. Bolj ko se oddaljiš namreč, manj je tvoje oko sposobno razlikovati vse pixle in zelo hitro ne loči več med HD ready resolucijo in FHD resolucijo.

Link to comment
  • N7

pozabi tako na LG kot na Samsung. vsaj v tem cenovnem razredu.

omnisli si panasonic ali philips.

panasonic plazme dobis za nekej drobiza vec kot 1000€ pri medimarket ljubljana. najboljsi tv v kategoriji v prejnsjem letu. si ga lastim in poznam se nekaj ostalih lastnikov. vsi zelo zadovoljni.

samsung je povprecnez v tem cenovnem razredu, ki dosega dobro prodajo predvsem na racun nadpovprecnega marketinga. samo primerjaj oznake contrastat ratia pri samsungu in konkurenci. kolega, ki je kupil samsung je primerjal sliko na kasneje kupljenem, bratovemu philipsu, ki je bil celo nekaj cenejsi. slika je bila ocitno boljsa na philipsu. kolega je sel skorej delat luknjo v koleno.

lgji. kot so napisali. price/performanse okay. izredna slabost pri plasmah (za lcdje nisem preprican) je brnjenje v stand-by nacinu. no, vsi televizorji brnijo ampak eno je, ce ga slisis ko nanj prislonis uho. no, LGji, dobesedno sevajo. vsaj po pricanju mnogih.

:crossfingers:

ozi_SLO.png

Link to comment

:lol: Maš kak test o Philipsih, pa da ni vse skupaj prepisano iz škatle (aka: da se vidi, da tester ve o čem govori in da je test res poglobljen), al to kr na blef strelaš ven? Veš kaj je Philips? Philips so več ali manj povprečni TVji, s sicer super designom in pri nas nadpovprečno ceno. Razlog zakaj je Philips razvil ambilight je čisto preprost, da izboljša kvaliteto slike na svojih televizorjih, brez da izboljša panele. Saj ne rečem, Ambilight ima svoj čar do neke mere, ampak če lahko tukaj trdiš da so Philipsi za svoj denar super, potem bog ti pomagaj. :)

Se pa strinjam o Panasonic plazmah, ampak ker išče FHD za 1k-1200 evrov, nekako ne pride v upoštev, kajne? :)

Samsung je daleč od povprečneža. Sicer pa, kot sem že rekel, če imaš kak kredibilen test za pokazat, da te besede lahko podkrepiš - potem na dan z besedo. V letu 2007 sta Sony in Samsung dokazala, da se je tudi pri LCD tehnologiji možno močno pribljižati sposobnosti prikaza črne barve in detajlov v sencah, s katerimi se bohoti Pioneer Kuro. Philips pa je lansiral še en ambilight.

Sam sem to že storil par postov višje, da ne bo pomote. ;)

Sicer pa, kar se dveh Philipsov tiče, si lahko prebereš tule (če se ne motim se oba modela najde v slovenskih trgovinah, cena pa je daleč od ugodne glede na ponujeno):

http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-42PF9 ... lusion.php

http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-42PFL ... lusion.php

As I said - Philips za svojo ceno ponuja občutno premalo in dela čisto preveč povprečne TVje (če ignoriramo Ambilight, kot posebnost). LG je nizkoproračunski jajc, potem imaš pa med kvalitetnimi še Sony/Sharp/Samsung in pa posvoje Toshibo (čeprav je treba že pazt, kaj vzameš, ker menjava panele v isti seriji kot jaz spodnje gate).

Je pa en smešen fenomen, ki ga opažam na vseh slovenskih forumih. Polno je enega priporočevanja Philipsov in zagrevanja za Philipsi, potem ko se nekdo dejansko spusti v malo več testov/opisov in primerjav pa poseže bolj po Samsungih/Toshibah in (če ima denar) Sonyju. Nevem kaj je takega na Philipsih, da vsi apriori mislijo, da so dobri in kvalitetni? Dober PR image in design I guess.

Na eni malo bolj internacionalni strani pa o Philipsu lahko prebereš bore malo (aka, ni pretirano zanimanja za te TVje).

Link to comment

Malo me je zmotilo, ko je napisano da je LG nizkoproračunski jajc. Ker ga imam tudi sam namreč. :) In sicer plazmo 42PC1R. Model 42PC1RR (ki ima dodan disk) je dobil nagrado eisa za european plasma TV leta 2006. Plazma je bila relativno ugodna in je še ne pomeni pa to, da je slaba.. Drugače sem z njo zelo zadovoljen..

LG_42PC1RR.jpg

With the fantastic looking 42PC1RR, LG Electronics has introduced a real highlight in the field of plasma TV. Thanks to its use of a thin filter-foil instead of a glass filter screen, the 42PC1RR reproduces astonishingly deep black levels, giving high contrast with a wide viewing angle, and it is almost immune to the distracting effects of reflected light. Besides its outstanding picture quality and connectivity, including two HDMI inputs, the 42PC1RR includes useful one-touch recording on an internal 80GB hard-disk drive. This offers not only timeshifting capability, but also instant review of scenes, up to a couple of hours. And the best news? This versatile, high-performance plasma TV is available at a reasonable price.

http://www.eisa-awards.eu/2007/node/98

Link to comment
  • N7

testov res nimam, bom pa podkrepil z bolj subjektivnim pogledom :D

poznam ljudi, ki imajo vse nasteto. res je, da gre za ustno izrocilo, ki je velikokrat subjektivno ampak tako pac je. vcasih je to celo bolje.

kar se philipsa tice, se sicer strinjam s tvojo izjavo o marketingu ampak s samsungom po eni strani ni nic bolje, ker vsaj po moji oceni pokriva ogromen spekter, kjer povprecnez tezko najde tisti pravi model. kar sem na lastne oci videl je za v smeti. poleg tega poznam ljudi, ki popravljajo tako samsungove zaslone kot tudi lg-jeve. celo philips. nihce nima nic od nastetega.

ne vem na kaj si ciljal s tem, kar sem trdil o philipsih. ni mi jasno. raje si se enkrat preberi cel moj stavek. sicer se pa lahko posmehujes fenomenom kolikor hoces. najlazje je ljudi na podlagi tujih (in nemalokrat pr) oci oznacit za kekce.

no, jest sem ne mislim z nikomer bockat. vsake oci omajo naposled svojega malarja in ce bi bile finance neomejene bi bila debata povsem drugacna.

cloud, namesto na 1001 test se raje odpravi na odisejado po stacunah.

pa, srecno!

ozi_SLO.png

Link to comment
  • N7
Malo me je zmotilo, ko je napisano da je LG nizkoproračunski jajc...

ma ja. poglej. kot sem napisal v prejsnjem postu. ne mores spet vsega pometati v isti kos. vseeno po mojem mnenju najvec steje priporocilo v kombinaciji s kaksnim testom. itak so to lahko never-ending debate, tako da... vazno, da si svojo plasmo zadovoljen.

:thumbup:

ozi_SLO.png

Link to comment

Ok, jaz sicer trenutno NE iščem plazme, ker itak ne paše NE na moj prostor v sobi, namenjen TV-ju in NISO v okviru mojega finančnega stanja ... :sweat:

Sem že malo gledala po netu in tu je nekaj primerkov, ki so pritegnili mojo pozornost ...

Ok, diagonala je majhna, ampak lahko uporabljam tudi kot LCD monitor očitno ... pa lušno zgleda

Recimo, da sem za TO še pripravljena dati denar ...

ja, vem, da me bo zdaj mogoče kdo čudno gledal, ampak ne, nimam nevemkolko denarja, da bi ga zapravila za tv-je ... bi pa rada mela en LCD, ker moja stara tv [še s katodno cevjo] je stara že kar nekaj let ...

+ treba je upoštevati, da maximalno 70 cm lahko spravim v plac za tv, razen če popolnoma preuredim sobo ... no ja, mogoče :)

Link to comment

mumbo, o LCDjih sem govoril, če ti kaj pomaga - pri plazmah sem se ukvarjal samo z dvema proizvajalcema do sedaj - Pioneerjem in Panasonicom. Vse ostalo mi nikoli ni potegnilo, nevem zakaj. Morda zato ker se s tališča kvalitete največ naokoli govori ravno o teh dveh, kar pa še ne pomeni, da se kdaj kateremu drugemu proizvajalcu ne posreči.

Gledanje TVjev v trgovinah in ne demo centrih je žal dvorezen meč. Težava je v tem, da proizvajalci včasih že prav obskurno navijejo sliko (npr blacklight do konca, wide color space, barve da bi zažgal zaslon z njimi, če bi lahko itd.), zato da pritegne oko kupca (kao, izstopa od drugih - psihološko gledano, ta je posebnež itd.). Običajno je tako, da če želiš zares videti, kaka je prava slika, rabiš zadevo ustrezno nastaviti tudi na podlagi ambientalnih pogojev. Šele potem TV vidiš v pravi luči. Žal tega v večini trgovin ne moreš narediti (četudi ti prodajalec dovoli, verjetno nisi seznanjen dovolj z vsemi funkcijami in nastavitvami, da bi to lahko naredil v parih minutah).

OziOne, se opravičujem če je izpadlo napadalno, samo v čisto vsaki debati nekdo potegne ven Philipsa, pa mi ni jasno od kod. Če se res potrudiš in prebereš tudi menja drugih (in ne sam testov, kjer sicer ljudje ki obvladajo z aparaturami izmerijo kvaliteto slike, da ni samo govorenje), boš večinoma videl, da je Philips tam nekje v sredini (če potem dodaš še ceno, res ni vreden). Sicer pa vzami v zakup, da gledamo skozi oči tega, kar se lahko dobi pri nas in s tega stališča je stanje žal precej porazno. Že tako je jasno, da so cene TVjev pri nas (v primerjavi z Nemčijo) navite od 20-30%. Ampak za večino TVjev obstajajo tudi "samostojni" uvozniki, Philipsa pa so pri Mediamarket že zdavnaj odstranili iz cenikov, verjetno Philips sloveniji ni bilo všeč, da prodajajo pol ceneje in uvažajo novejše modele, še preden to sami storijo.

Samsungi so super, nekaka poceni verzija Sonyja. Sony pa je letos s svojimi W3000 in X3xxx serijami zadel v sredico, ampak je žal cena relativno visoka v primerjavi z ostalimi TVji. :) Čeprav, niti ne tako visoka ko primerjaš s kakim Philipsom, performančno gledano je pa kak Sony daleč pred Philipsi.

Sicer pa, dejstvo je da malokrat slišim koga, da je dal 1k+ za televizor in potem pride in reče "fak, slabo, nesem nazaj". Običajno vsi hvalijo, pa čeprav je več kot znano (samo njim ne) da njihov LCD ne blesti po ničemer, ne po sposobnosti prikaza detajlo v sencah, ne po sposobnosti odstranjevanja šuma, ne po sposobnosti prikaza črne barve itd. Zdaj pa, če je nekdo že kupil, potem mu ne bom razlagal kaj si mislim in kaj na vsaki drugi kompetentni strani piše. Če pa nekdo še kupuje, rad povem - škodilo ne bo, pa če prav potem na koncu domov privleče Philipsa. :lol: Sicer pa kot si sam rekel, na koncu je glavo, da je lastniku všeč. :)

Link to comment

Nevem od kod tebi taksni podatki, vendar Philips je z Cineos serijo vedno pobral vec EISA nagrad. Kar pomeni, da ga po zobeh ni vlacila vsaj polovica od 50 revij, ki sestavljalo organizacijo. Tiste linke, ki si jih dal so bili testi delani februarja/julija 2007, ko je bil testirani model ze vec kot pol leta na trgu. Za moje pojme Ambilight, 3-6ms odzivnost, predvajanje MPEG1-MPEG4 preko USB in skoraj brezizgubno streatchanje !!!digitalnega!!! vira odtehtajo vse. Se na niti enem Sonyju ali Samsungu nisem videl streatchanja digitalnega vira, znajo samo analogne zadeve, kar pa ti ne pomaga pri odstranjevanju crnega roba iz 2:40 HD ali DVD materiala. Kako to dela Pioneer pa zal nevem in se mi niti ni dalo poglodat, zaenkrat se ne planiram nakupa plazme. Ko pa bom, pa ni druge izbire, KURO all the way.

(:

Link to comment

Podatki z vseh različnih strani, sicer pa predlagam da si še malce prebereš avforums.com.

In to kar ti navajaš, so marketinški podatki, ki žal ne povejo nič o samem procesorju za obdelavo slike in sposobnostih korektnega prikaza barv, detajlov v sencah in prikaza črne barve. Razen če misliš, da je pri LCDju najpomembnejši odzivni čas.

O kakih streaching klobasah govoriš pa mi ni čisno jasno? Zakaj bi sploh hotel aspect ratio nepravilno raztegniti čez zaslon? Da bo slika večja sočasno pa vsi aspekti porušeni? What? 4:3 v 16:9 pa čisto lepo raztegne, tudi pri uporabi digitalnega tunerja. Zoom pa tudi deluje povsod, s tem boš ohranil aspect ratio in ob straneh izgubil nekaj slike. Vseeno bolj uporabno od tega da raztegneš vse skupaj - kdo bo pa gledal to lepo te prosim?

In mimogrede, kaj misliš da se za 1500 evrov od Philipsa dobi pri nas? Najnovejše modele? Malo bolj detajlno si oglej ponudbo fant. Lahko pa govoriš kako je Aurea fenomenaln televizor, ampak za svojih 4k evrov pri 42" ima žal vsa ostala konkurenca konkretno lepšo in večjo sliko pri enaki ceni.

Sicer pa, še en vir o povprečnosti Philipsa. Pa za primerjavo še Sony s strani istih piscov.

Sicer pa, to je to od mene, ne da se mi z glavo skozi zid rinit. ;)

Edit: EISA award seveda ni za odmet in če si pogledaš, boš našel tudi marsikateri Samsung na tistem awardu, je pa tako da ima EISA zelo širok spekter kriterijev (Pioneer mislim da lansko leto ni npr. zmagal zaradi cene). Sicer pa si si že sam odgovoril, ko si povedal kako je glasovanje sestavljeno. Podkupljivost in ohranjanje dobrih odnosov z velikani v svetu komericalnih publikacij niso nobena neznanka.

Link to comment

Dokler so Philips stvari sestavljali v USA so bili pojem kvalitete. To je bilo na sredi 80 let prejšnjega stoletja.

Vsi so že šli na kitajsko, Philips je delal v Ameriki... Pojem kvalitete.

Konec 80 let je Philips svoje tovarne preselil na Kitaj... o ko bi jih le... Preselil jih je v MEHIKO.

Pomoje ti kitajec sestavi en televizor bolje od kogarkoli drugega... Kako ga sestavi mehiški kmet si lahko milsimo.

V svetu elektronike Philips ni več nebena kvaliteta.

Včasih se je reklo: Samsung... to je korejska roba. To je zanič. Danes je ravno obratno.

Azijska roba > Mehiška roba

Simple.

hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment

No, sprememba v planu. Odločili smo se, da nabavimo HD Ready, ker res ni nobene potrebe po Full HD. Še najlepše mi zgledajo Gorenjevi LCD-ji (ja vem, tud mene ludi...), predvsem zaradi vsebostih PIP in PAP (2 tunera, z 1 si nimam kaj začet). Zatorej vas prosim, če predlagate dober HD Ready TV v cenovnem rangu do 800 eur, pa po možnosti z dvema PIP/PAP Tuneroma.

Link to comment

Žal je tako, da za 800 evrov že težko kak pretiran presežek dobiš. Vseeno, z moje liste priporočil:

SONY KDL-32S3000 za cca 800 evrov (vsaj v Mediamarket)

SAMSUNG LE37R82 za cca 810 evrov (again, Mediamarket, lahko pa posežeš tudi po 32 inčnem)

PANASONIC TH-37 PV7F HD ready za pribljižno isto ceno, če te ne moti da je plazma in da boš moral malenkostno bolj paziti na kak screen burnin pri dolgih gaming sessionih.

Od vseh naštetih ima pomojem Sony najkvalitetnejši procesor za obdelavo slike, je pa cena temu primerna. LGjev ti ne bom predlagal, naj kdo drug, če je prepričan v kvalitetno sliko na kakem modelu. S Philipsom za ta denar pa tudi ne bi izgubljal časa. Če je tebi slika na omenjenem Gorenje TVju vredu, pač kupi in bodi zadovoljen, kaj naj rečem. Pri takih financah o nekih presežkih počasi težko govoriš. :)

Morda stegni pogled še po Toshibah, žal o cenejših HD ready modelih ne vem nič, ker me nasplošno nikoli niso pretirano zanimali. Pokukaj malo na slo-tech, imajo eno veliko temo o LCD in plazmah, pa verjetno najdeš kakega lastnika tudi Toshibe.

Link to comment
  • 3 tednov kasneje...
  • Pred 6 meseci ...
A kdo pozna kakšen LCD med 50cm in 66 cm? Naj bo soliden ter predvsem cenovno ugoden.

Jaz poznam enga... Jože mu je ime.

Sicer pa takim LCDjem se reče LCD monitorji in svetoval bi ti da obiščeš eno od mnogih trgovin z računalniško opremo in si ogledaš aktualno ponudbo.

Ko boš našel kaj kar ti prija pa kar vprašaj za mnenje.

hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.