Judozerc Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Lep pozdrav, oče je pravkar v zadnji etapi pri odpiranju podjetja. Pomagal sem mu izbrati večino hardwarea, potrebnega za izvajanje poslov, probleme pa mi dela večfunkcijska naprava... Ker skorajda nujno potrebujemo barvni tiskalnik, me zanima, pri kateri od obeh opcij (laserski, brizgalni), bi imel manjše stroške? Večfunkcijska naprava naj bi zadostovala naslednjim kriterijem: - barvni tiskalnik - barvni skener - kopirni stroj - skorajda nujno (ali vsaj zaželjen) faks - nekje do 450 € - čim manjši stroški pri nabavi novih tonerjev oz. kartuš (ker se ne spoznam na dotične stvari, mi prosim povejte vse kar je treba vedeti) Tiska se vsakodnevno po cca. 5 - 10 A4 listov, 20% vsebin je barvnih. Najrajši vidim, da izberete kakšno od naprav, ki jih ponuja www.mimovrste.com Hvala in LP, Rok Quote Link to comment
rolihandre Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Za primer 10 listov/dan je cenejši laser. S tem, da je tudi hitrost večja. Za toliko dokumentov se sploh ne splača gledat brizgalnikov, ker so dragi in počasni. Quote http://www.r00li.com Link to comment
Judozerc Posted January 18, 2008 Author Share Posted January 18, 2008 Za hitrost tiskanja me toliko ne gane, bolj me je vrgla cena laserskih barvnih multifunkcijskih naprav....... Quote Link to comment
rolihandre Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Ja cene samih printerjev so dokaj nizke. Ampak potrošni material je pa poceni. Primer (laser): Samsung CLX-3160N - 320€ Komplet tonerjev zanj - 139,89 € - 1000 strani Primer (brizgalnik): HP Officejet Pro L7580 - 309,89€ Kartuše zanj - 100€ (zaokroženo) - 800 strani Marička sem zabluzil - brizgalnik je cenejši! Samo verjemi, da je pa laser po tisku boljši na kvadrat. Jaz imam doma en brizgalnik in en čb laser in se takoooo redko zgodi, da kaj natisnem na brizgalnik, da je groza. Quote http://www.r00li.com Link to comment
Recommended Posts