Jump to content

Kaj vam je pri igrah najvažnejše ??


RIDDICK

Kaj vam je pri igrah najvažnejše ??  

28 members have voted

  1. 1. Kaj vam je pri igrah najvažnejše ??Recommended Posts

Igralnost se mi zdi, da je kot širši pojem že malo precenjena. Vzunaj je namreč gora špilov, ki so super in igralni in nasploh uporabniku dajejo nešteto možnosti za to in ono, fizika laufa, umetna pamet in vse ta jajca, a kar manjka, je preprosto izziv. Vse manj je tehnik za zaobvladat, vse manj detajlov, ki nam, ko se jih naučimo, prinesejo neko zadovoljstvo in občutek, da zdaj pa zares znamo in mehanik, ki jih je preprosto treba razumeti in uporabljati, da sploh končamo zadevo - da pomislimo nazaj, recimo na obdobje, ko smo igro dobili, ali ko smo jo šele začeli igrati in si lahko rečemo "moo, koliko sem sedaj boljši". Vraga, to, da zaradi težavnosti moramo kar dvakrat ponoviti enega šefa danes že opisovalci označujejo kot negativno, kaj šele leni "h4rdc0r3 gamerji", ki morajo, da bi bili dovolj true, čimprej preigrati in končati prekleto vse, kar pride ven, da se lahko nato širokoustijo na forumih.

Saj ne rečem, da bi zdaj moral Barbie Horse Riding Adventure zahtevati 1 mesec, da naredimo prvi nivo in igre, kjer je poanta, da raziskuješ, naj pustijo raziskovati. Ampak vseeno, to, da se danes vsebina še najbolj arkadne zadeve meri v urah, ki jih zadnji hlod in pritiskač naključnih gumbov (ciljna publika) porabi za prezpogojno "preigrati" špil na 100% sikretov, gold medalsov in perfect-OMG-you-is-t3h-bestest-winzorz-odlikovanj, mi je prav bad. Kje so časi, ko nam je ena igra bila najljubša, kljub temu, da ni koli nismo videli zadnjega šefa?

Kaj torej cenim?

Pošten izziv, ne pa, da kot spužva sedim na fotelju in napol v spanju odklepam bonuse, pointless sikrete, zlate medaljice, dodatne oblekice, zlatne feltne in nasploh sama priznanja, za katere še avtorji vedo, da niso povsem nič vredna.

Link to comment

kekken:

Kaj torej cenim?

Pošten izziv, ne pa, da kot spužva sedim na fotelju in napol v spanju odklepam bonuse, pointless sikrete, zlate medaljice, dodatne oblekice, zlatne feltne in nasploh sama priznanja, za katere še avtorji vedo, da niso povsem nič vredna.

no če pa hočeš izziv pa špilaj Geometry Wars: Retro Evolved in doseži 1.000.000 točk !!!

Xbox

Link to comment
kaj šele leni "h4rdc0r3 gamerji", ki morajo, da bi bili dovolj true, čimprej preigrati in končati prekleto vse, kar pride ven, da se lahko nato širokoustijo na forumih.

:thumbup: (takoj se tudi vidi kdo se nikoli v zivljenju ni kupil orginala).

glede ankete pa, tezko bi se za eno stvar odlocil. recimo, da od nastetih gameplay, ker igre s samo odlicnim soundom/grafiko/dolzino z nadbedno igralnostjo nobeden ne bo igral. medtem ko, ce ima igra recimo fenomenalen gameplay se jo da igrati kljub slabsih ostalih lastnosti.

Link to comment

V bistvu sam v igrah iščem izziv in uživancijo in se zato v glavnem strinjam s kekkenom. Pomemben element mi je prav tako grafika, okej v bistvu to ni dober izraz, bolje rečeno okolje igranja, najbolj mi dogajajo eksotični kraji, tu mi je favorit KOTOR z zadnjim planetom kjer bi lahko cel dan strmel v tiste plaže.

Glasba je prav tako izrednega pomena, mislim da Halo pri meni ne bi zalegel niti sedemosminsko, če ne bi posedoval tako carskega soundtracka (fak, zadnjič sem se skoraj zjokal od vznesenosti, ko sem vsatvil novega hitmana v xbox, Jesper Kyd še kar owna vse).

Pa dobra umetna pamet me tudi zna navdušit.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Grafika, igralnost (umetna pamet), kratki nalagalni časi :D Aja pa kot je kekken rekel izziv, tega zadnjega pa v zadnjem času zelo pogrešam, to pa pomeni, da vsaj enkrat pomislim, da bi yostick zabrisal v steno. Jap nazadnje je to bilo pri ninja gaidenu.

Link to comment

Torej kdo hoče izziv, se mu definitivno splača kaki Ninja Gaiden kupit pa NG Black, Zelda OoT.....

Nekako najbolj izzivalna pa je igra za SNES Final Fantasy 5, včeraj sem jo igral kako 1uro in pol pa sem zaklal le del Bossa, kolješ ga dvakrat, tisti drugi del pa mi sploh ni uspelo še stolčti... :amazed:

Res FF5 je :bowdown: :china: :drool::o , če še niste igrali res zamujate kar nekaj.

OoT pa je pomojem izzivalna zato, ker so eni fajti kar težki igra je dolga, polna raznih izzivov(BOSSI, malo težji NASPROTNIKI itd.)

Forza Motorsport zna biti skoraj za vsakega mali izziv, saj so nekatere dirke dolge in če nisi skoncentriran se vse hitro zalomi in ponavljaš še nekajkrat.

Devil May Cry 3 je kr hud. Je HARD in ima res dobre izzive z Bossi, drugače se mi ni zdelo kaj preveč HARD.

NG/NGB je nasploh težak ko ga igraš PRVIČ, saj mi v drugič skozi niso pustili umrti. Vse bosse do chapterja po electric wormi mi je uspelo stolčti v prvo in nisem nič umrl, od tam naprej sem tu in tam umrl vendar ne kaj preveč.

Torej če iščete izziv se kar lotite FF5, saj je zame to največji izziv kaj sem jih doživel.

Upam da sem vam pomagal :cough: .

followmeontwitter.png
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.