Jump to content

DHL iz HK do Ljubljane

Bessie

Recommended Posts

Če koga zanima koliko časa rabi DHL od HK do LJ za paket iz Yesasia.com

March 10, 2008 16:26 Hong Kong - Hong Kong Shipment picked up

March 10, 2008 19:12 Hong Kong - Hong Kong Departed from DHL facility in Hong Kong - Hong Kong

March 10, 2008 19:40 Hong Kong - Hub - Hong Kong Arrived at DHL facility in Hong Kong - Hub - Hong Kong

March 11, 2008 04:10 Hong Kong - Hub - Hong Kong Departed from DHL facility in Hong Kong - Hub - Hong Kong

March 11, 2008 15:59 Leipzig - Germany Arrived at DHL facility in Leipzig - Germany

March 12, 2008 06:26 Leipzig - Germany Departed from DHL facility in Leipzig - Germany

March 12, 2008 08:15 Ljubljana - Slovenia Arrived at DHL facility in Ljubljana - Slovenia

March 12, 2008 08:32 Ljubljana - Slovenia Processed for clearance at Ljubljana - Slovenia

No upam da bom danes že dobil pošiljko ker notri je

41xpLlk7LWL.jpg

BessieSABU.png

• Replies 60
  • Nastanek
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Moo, kako je lep! :love:

Me zanima, kako je kaj s carino za take malo večje stvari od golih iger z Azije. Meni so nedavno za tri ušive MadCatz Xbox Live Arcade Sticke, vzete preko eBaya in poslane z ZDA, skupne vrednosti 34 USD in poštnine 40 USD zaračunali nič kaj nizkih 20 EU carine in njihovih (neželenih) "storitev", kar res nisem pričakoval. :bleh:

Vem, da če ti napišejo zraven "gift", naj bi bilo brez, ampak se mi zdi, da je tudi meni na stickih gift pisalo, pa niso preveč šmirglali. No ja, magari poročaš, ko dobiš, thx.

Najboljše je to, da je DHL pri nakupu NDS konzole zastonj.

Free Upgrade to Express Shipping: All DS Lite orders will automatically be upgraded to Express Shipping without any additional charge!

Yesasia.com

:bowdown:

Kot kaže so hoteli dostavit ob pol 12h:

March 12, 2008 11:31 Ljubljana - Slovenia Clearance delay

No in zakaj imajo zamudo, ZATO!!! :x

Marec 12, 2008 08:32 Ljubljana - Slovenia Procesirano za carinjenje Ljubljana - Slovenia

Marec 12, 2008 11:31 Ljubljana - Slovenia Zamuda zaradi carinskega postopka

(Iz slovenskega DHL)

Me prav zanima kolk bo trajalo carinjenje :no_no:

Fuck najmanj en dan bo še vse skupaj trajalo, ker moram izpolniti neke papirje za carino in potem bojo dostavljal ko me ne bo doma, pa bo še en dan in na koncu bo pošiljka do mene iz slovenije rabila več časa kot od HK do Slovenije in to za usranih cca 30€ carine :x

BessieSABU.png

• admins

Ja, slovenska carina je svetovna. Meni so v firmi držali neke Pokemon promocijske karte skoraj en teden, ker so izdelane na Kitajskem in jih je 'skrbelo', da ne bi bile kopije - pri tem, da so bile poslane direktno iz Pokemon USA. :doh:

Pa še milijon takšnih in drugačnih štorij o njih .. :yuck:

Najbolj grdo pa je, ko dobiš paket polepljen z njihovim grdim selotejpom in vso raztrgano embalažo, no na koncu me bo NDS+Screenprotectors+eur napajalnik stalo skupaj ene 180€, se pravi ne bistveno več kot če bi ga kupil v SLO, s tem da bo

brez carine bi bilo pa vse skupaj ceneje kot pri nas.

BessieSABU.png

Samo bi bilo pomoje bolje, če bi se navadne pošte poslužil, ker tam na yesasia specifično piše, da na free VAT uslugo ne računaj preko ekspresnih poštnih storitev. Gre mimo njihovih ustaljenih kanalov. Čeprav spet vprašanje seveda, če bi preko navadne pošte prišlo iz "nemčije". :) Nikjer nič specifično ne piše, kako oni to počnejo, kar je posvoje logično.

NDS lite konzola gre avtomatsko na DHL dostavo, kot sem že zgoraj kvotal. Aja pa men ni nikoli bil problem plačat, moti me le to zavlačevanje in sam postopek, prodajalec označi vrednost pošiljke in priloži vse dokumente, tebi pa še vedno težijo z računom :doh: namesto, da bi lepo ocarinili poslali dalje, vsaj pri majhnih vrednostih do 200€ bi lahko to počeli.

BessieSABU.png

No mislim, da sami niso nič kaj bistveno krivi, sistem je pač napačen, on dobi paket, pošlje obvestilo, ti pošlješ nazaj papirje, oni dobijo papirje ocarinijo in dostava gre naprej.

Pač bolje bi bilo da on dobi paket, prebere dokumetacijo ocarini in da naprej, kar bi lahko opravili v enem dnevu, namesto v treh.

BessieSABU.png

Ker lep ds, sam je nečimeren :D ... ampak po pravici povedano zakaj sploh rabš tak glup ds saj gledas samo v ekran pa zakaj rabis sploh ds saj je igranje z lulckom veliko bolj zabavno :drool::hyper:

Take pa so ble besede lukidda. ;)

kje to?

mogoče, ampak sem spremenil mn3nje.

DS je kul stvar.

ps3_forum2c.jpg

lukidd,0,ffffff,000000,0.png

pspmode fanclub prezident

Marec 13, 2008 15:20 Ljubljana - Slovenia Zamuda zaradi carinskega postopka

sem jih klical, pa so rekli da se danes ni nihče oglasil na telefon in so dal obvestilo na pošto :doh: kar pomeni, da bom jutri dobil po pošti...

FUCK... če bo v ponedeljek pri meni bom lahko srečen :x

BessieSABU.png

Saj ni panike v bistvu se zabavam, v sredo so dobili v ljubljano, kerr se v četrtek nisem javil na telefon, so poslali po pošti obvestilo za papirje, v petek sem dobil in v nedeljo poslal po mailu, včeraj ob 15h so ugotovili, da rabijo še račun, in sem jim poslal forward invoica, danes upam da bo o.k. in jutri ko bom plačal še veliko dodatnih €€€ bo zadeva končno pri meni. :tard: al pa tud ne :bringiton:

BessieSABU.png