Jump to content

[Xbox] "moj xbox180 ma pa take menije kot xbox360"


shtanga

Recommended Posts

...in zgledajo hudo sladki! vceraj, (06.06.06) je bil izdan skin za xbmc (xbox media center), plod polletnega porabljenega prostega casa desetih xbox entuziastov iz ekipe "Team Blackbolt", ki imitira menije 360tice...

priporocam vsem xb0x g33kom, saj zadeva izgleda in deluje tako kot je treba (ceprav je se vedno public beta, po obicajni uporabi xbmcja, kot je predvajanje videa in glasbe nisem opazil pomanjkljivosti)...

kratek posnetek menijev v akciji (ce vas to ne preprica- :no_no: ):

http://video.yahoo.com/video/play?vid=7 ... 488841&fr=

pa se par screencicev:

screenshot3.jpg

screenshot12.jpg

screenshot21.jpg

screenshot20.jpg

na vprasanje kje zadevo dobiti, lahko na forumu odgovorim z "na obicajnih mestih"... ce ne veste kje to je, oz. se nikoli niste upgradali xbmcja, me lahko zsjate....

lp, m

I want to ride my bicycle...

Link to comment

uh ja, to je ena taka buca... tist gamercard mas vedno przgan (nisem sploh iskal, se se ga da izklopiit), pa sploh nimam live-a! upam da bojo skinil to zadevo, alpa jo saj dal kot opcijo (ce je se niso).... u glavnem teli meniji so supersweeet :rock:

@sebek: ne, res ni hitrejsih/lepsih/preglednejsih... jaz vesel :beer:

I want to ride my bicycle...

Link to comment

Hjoj, pa šele predvčerajšnjem sem si zaradi Xlinka prvič naložil XBMC in ravno vzljubil črni skin, pa je že tanovi vzunaj. Mooo.

Lep in zelo intuitiven je tudi ta. Še bolj od prejšnjega, ker so tako dobro ločene stvari, ki jih delamo z ukazi gor/dol od tistih, ki jih delamo z levo/desno. Kul. :cool:

Zdaj imam samo še dilemo, ali naj dam XBMC, da se naloada namesto navadnega dashboarda. Zgodovina uči, da kar ni narobe ne rabi popravila. Posebno zato, ker mi trenutni Unleash X laufa ko ura, medtem ko ta tu pa tam kr štekne. Pamet pravi, da pusti stati in bodi vesel, da ti tako, kot je sedaj, vse dela, ampak graphical whore pa kar ne more biti na miru. :?

Link to comment

Hehe, ma saj ni krize. Nenazadnje imam le 8 GB diska, zato žal nikoli nisem preveč pozornosti posvečal Boxu kot nekakšnemu media playerju in se nisem imel cajta ukvarjati z nekim lišpanjem in OS-i. A zdaj me je vseeno malce zamikalo. Kaj, ko bi nekdo čisto na brzake spisal en tutorialčič, kako se v teh programih konfigurira to, da greš na net? Sam sem na blef izpolnil vse rubrike in Xbox se s PCjem preko switcha še razume, tako, da mi tudi Xlink preko switcha na boxu dela (no ja, ipak rabi hkrati aktiven Engine na PCju, a boljše, kot nič). Mi pa ne uspe zalaufati nič, kar bi imelo veze z RSS, raznimi download funkcijami, vremenu, SMB povezavi z računalnikom in podobnem. V glavnem mi jamra nekaj o DNSjih, a jaz sploh ne vem, katere DNSje naj vstavim. :tard:

Maja, whatever. Saj se ni treba preveč mučiti z odgovorom, ki gotovo je na netu gora tutorialov in če bi se mi zares šlo, bi pač šel gledat, ampak sem prelen. :red:

Važno, da šopa Xlink. :bringiton:

Link to comment

Primarni dns: 193.189.160.11

Sekundarni dns: 193.189.160.12

Kekken tole probi vstavit, mogoče bo ti delalo mogoče tudi ne, saj je tu sto stvari odzadaj. Vem, da sn se prvič cele 4 ure zajebavo, da mi je uspelo vzpostavit sharanje pcja in xboxa, tudi v antivirusnem sem neke stvari izklopil, ampak potem je delalo.

Več o deljenju internetne povezave še tu, tudi v jokerju je bil že članek o tem, ampak vse je seveda lažje na papirju kot v resnici.

http://www.slo-tech.com/clanki/03020/03020.shtml

Je pa res, da če si ne boš vzel vsaj par ur cajta ne boš naredil nič. Osebno ti priporočam, da rečeš kakemu kolegu, ki si je že to vzpostavil pa, da ti naredi. :beer:

Link to comment

Najhuje je, ko naredis vse kar je treba, pa ni po bogu nece delat!

Vcasih se spomnen, da sem ze hotel brcitni vse cez okno potem je pa po eni banalni poti vse skupaj steklo po maslu.....u knever know until u try!

Drugace pa bi te DNS-ji morali delat, ker ko se on 1x poveze z netom more laufat do konca!

fs.pngMorbidMagic.png
Link to comment

mah ta skin je najboljše darilo, ki smo ga stari škatlarji sploh lahko dobili... raznim debilnim mefistovim protiargumantacijam na rumenjaku se lahko le nasmejem... tip je itak zgodba zase...

morebitne težave (sam jih nisem opazil, ampak baje da neke malenkosti so bile) bodo odpravljene v releasu, ki bo izšel čez vikend... edina zadeva, ki me malček moti je gamercard, ki se mi zdi odvečen... tudi logo razvijalske skupine bi lahko malo bolj nevidno implementirali v skin... a jebiga, pomoje bodo te malenkosti odpravljene v naslednjih izdajah... namesto logota in gamercrda bi naprimer na zaslonu lahko bile prisotne informacije o vremenu, ali kajjazvem, ura... pač, nekaj funkcionalnega :)

drugače pa še enkrat, kapo dol Blackboltu, ker so nam dali grafično nadlep in kot strela hiter skin za naš omiljeni plejer vsega živega...

aja, še replika na kekkenovo dilemo ali naj da xbmc kot privzet os ali ne... kot si rekel, ne popravljaj, če ni pokvarjeno... s postavitvijo xbmcja kot OS sem se sam namreč že opekel, naložil sem neko ne ravo stabilno različico in sem moral formatirat in nanovo naložit vse na disk... AMPAK- kot je morda že znano, naj bi kmalu izšel XBMC v.2.00.00, ki naj bi marsikaj obetal... sam bom definitivno postavil xbmc za osnovni OS, takoj ko izide v.2 (seveda se bom prej kak teden poigral z njo) in takoj ko izide ne-testna verzija MC360 skina (ne pozabimo, da je to sedaj prva public beta)...

vsekakor pa so moje grafičnokurbirske luknje nafilane in potešene ( :wtf: :bringiton: :disbelief: )... do izida halo3 ali novega gtaja pa resnično ne vidim smisla v nabavi 360-tice...

huh :beer:

I want to ride my bicycle...

Link to comment

sm to je pa hudo, da so zrihtali skin kot na xbox360. XBMC je itak nekaj najboljšega kar obstaja za xbox! :thumbup:

si zrihtam ta nov xbmc, pa poročam občutke. ;) koliko berem drugje je trenutno najbolj priporočljiv relis XBMC-CVS 666-T3CH.

tudi net na xboxu si morem že enkrat zrihtat, sem zdej nabavil ruter linksys, nekaj časa nazaj sem se zajebaval, da bi mel net na xboxu (dve mrežne v računalniku) pa sem po nekaj urah obupal. treba bo s5 probat z ruterjem.

Link to comment
  • 1 month later...

Živjo pristaši XBMC-ja tko za info naj vam sporočim, da mi je uspelo bolj ali manj posrečeno prevesti XBMC v Slovenski jezik ter tudi Mc360 skin. Nujno potrebujete zadnjo verzijo TCH builda iz 25-7.2006 tudi MC360 skin mora biti zadnja verzija! Mc360 skin zgleda zelo "kjut" in predvsem daje občutek kako bi lahko zgledala slo verzija dashboarda za Xbox360. Malce kasneje vam sporočim link za dolpoteg slo verzije, ker jo moram namreč še uploadat,...

Xsiluro.jpg

Link to comment

Tkole za Slovensko verzijo XBMC-ja morate prenesti tole datoteko:

-->>>XBMC_Slovenian_language.zip<<--Novejša verzija preveri na spodnjem post-u!!!!

je zip zato si nekam odpakiraj na disk.Vsebuje datoteki langinfo.xml ter strings.xml obe datoteke s katerim koli ftp softwerom(recimo FilleZila) prenesem v dir na xbox-u /app/XBMC/Languages/Slovenian in presnamem. Nato v nastavitvah nastavim na Jezik: Slovenian in izberem font arial.ttf (Nujno) ter za nastavitev karakterjev izberem central european (Windows)

Za spremembo Mc360 v Slovenščino prenesi :

-->>MC360_Slovenian_language_includes.zip<<--Novejša verzija preveri na spodnjem post-u!!!!

Postopek je enak kot pri zgornji datoteki razlika je le v tem, da includes.xml prenesemo v dir/app/xbmc/skin/mc360/pal

nastavim v nastavitvah Jezik:Slovenian in izberem font mc360.ttf!!!!

ter za nastavitev karakterjev izberem central european(Windows)

In slovenska verzija mc360 se nam že smehlja iz xbox-a!!

Ne pozabite predhodno imeti vsaj zadnji build xbmc 25-07-06 in novi beta build 0.98657 Mc360 skina!!!

NUJNO če ne, ne bo delovalo!!

Če bodo kakšni problemi prosim povejte!

Lp peter@xsiluro

Xsiluro.jpg

Link to comment

Imam narejeno že novejšo verzijo Slovenske predelave XBMC ter MC360 skina!! Linka bom posredoval tukaj samo, da mi siolov ftp strežnik začne ponovno delovat!!

Končno je zadeva začela delat link za dolpoteg Slo language paketa za XBMC je tu:

http://www.freeweb.siol.net/cicerov5/xb ... g_V1.2.zip

MC360 novi Slovenski language paket pa na tem linku:

http://www.freeweb.siol.net/cicerov5/xb ... s_V1.2.zip

Kar se nastavitev tiče ostajajo iste kot v predhodnem postu malce višje!!!

Za konec pa še en pogled na prijeten nov Skin od včeraj Superman se vrača:

screenshot010.jpg

Hvala za potrpljenje in razumevanje!!

Peter@Xsiluro

Xsiluro.jpg

Link to comment

Končno sem si zrihtal MC360 skin in je resnično lep! :bowdown: Sm ni mi jasno kje je gumb My Files, ker jaz vedno tega uporabljam ko grem na video, muziko al slike.. Kje pa se zrihtajo bližnjice za gumbe My Videos, My Music, My Pictures???

Xsiluro360, kje si dobil ta skin od Supermana?? Lepo da se trudiš s prevajanjem, a jaz imam rajši angleščino, tudi na windowsih, wordu in povsod drugod... ;)

Link to comment

Bianca, drži marsikaj je zelo težko prevesti v slovenščino od vseh varijant na to temo se mi je zdela precej prisrčna "odpri pladenj" lahko bi bilo samo "odpri" samo bi bilo tako neosebno,...Če imaš kakšen bolši predlog ga z veseljem uporabim, velja za vse, kar je prevedenega.Sicer bom pa začel delat na novem prevodu, ker je nova verzija Mc360 že zunaj in sicer 0.98691 na temle linku: http://blackbolt.x-scene.com/getfile.ph ... &file=xbmc

Lp peter@Xsiluro

Xsiluro.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.