matjaz Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 mene pa zanima kako bi lahko razdelil ISO file na dva dela ker recimo da je velik 7 giga in ga nocem dat na dvd9, ampak na navaden 4.7 giga.... Kako to naredim? Quote Link to comment
iLichu Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 to se ne sme kle govort Quote Link to comment
NoWii Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 enkrat je eden to ze sprasevav. Z pomočjo winzipa se to stori. Z desnim gumbom na miski kliknes na na datoteko in kliknes "dodaj v arhiv". Potem se ti odpre okenček. Spodaj levo, izbereš opico "razdeli na dele" in označiš "DVD+R". Pol pa normalno dokončas postopek stiskanja.... Quote Link to comment
Bassivity Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 to se ne sme kle govort In zakaj se ne bi smel? Quote Link to comment
gepardus Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 to se ne sme kle govort In zakaj se ne bi smel? To tudi meni ni jasno, saj človek ni govoril o piratskih zadevah, morda ima pa gor le fotografije... Quote Link to comment
matjaz Posted April 29, 2008 Author Share Posted April 29, 2008 Se nek bi vprasal ampak ne sodi v temo samo bi rat vedel http://www.youtube.com/watch?v=EZ5epvBpiUw kaj je na zacetku tega filma za en meni in kako pridem notri? Samo to me zanima hvala za odgovore Quote Link to comment
N7 Ozi Posted April 29, 2008 N7 Share Posted April 29, 2008 ta meni je BIOS okolje. vsak računačnik ga ima. kako prideš not je odvisno od računalnika oziroma osnovne plošče. probaj s tipko ali F2, F3, F10, ali tipko DEL nekaj bo že prijelo Quote Link to comment
matjaz Posted April 29, 2008 Author Share Posted April 29, 2008 a to je una k na zacetku ko uklopis comp pa ti pise nekaj menijev in tipke za stisnt??? Quote Link to comment
gepardus Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 Jap, in ko stisneš eno tipko (odvisno od matične plošče), se ti odpre ta menu, imenovan BIOS. Tukaj lahko nastavljaš pogone, gledaš temperaturo, nastavljaš kam se bo bootal računalnik... Quote Link to comment
matjaz Posted April 29, 2008 Author Share Posted April 29, 2008 kaj to je pomembno kake nastavitve so kadar instaliras oz. formatiras comp? hvala za odgovoreXD Quote Link to comment
gepardus Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 Pomembno je morda edino, da nastaviš, da se boota prvo na CD, potem komaj na disk. In potem ko vstaviš disk od Windows-ov v pogon in restartaš računalnik, ti bo reko Press any key to boot from cd... stisneš katerokoli tipko in že si v namestitvi windowsov. Quote Link to comment
matjaz Posted April 29, 2008 Author Share Posted April 29, 2008 Se neki me zanima Kako bi lahko igral windows igrce na macu? Quote Link to comment
gepardus Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 Ne moreš jih, obstajajo samo nekatere igre, ki so za Windows in Mac (piše na škatli od igre) npr. ena je Football Manager Quote Link to comment
matjaz Posted April 29, 2008 Author Share Posted April 29, 2008 niti instalirat se jih neda? a ni neka finta da das windows na maca? a se tud neda instalirat windows iger na navadnem PC-ju ki ima instaliran mac? Quote Link to comment
rolihandre Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 Kot prvo MAC OSX se na navaden domači računallnik (PC) ne, da namestit. Deluje lahko le na Mac računalniku - izjema so razne "pohekane" različice. Na samega Maca pa lahko namestiš windows preko programčka imenovanega boot camp. Samih iger pa v MAC OSX ne boš namestil - ker jih ni mogoče. Ponovno lahko uporabiš Vmware Fusion - ki pa ni zastonj pa tudi poganjanje iger mu ne gre pretirano dobro. In glede na to kaj sprašuješ se mi zdi, da poizkušaš namestit eno pohekano verzijo OSX na PC. Tudi, če ti bo kaj takega uspelo stvar nikakor ne bo delovala tako kot bi morala (sem poizkusil) - z malce sreče bi najbrž stvar spravil v pogon vendar glede na tvoje trenutno računalniško znanje ne bom pretirano siguren. Quote http://www.r00li.com Link to comment
matjaz Posted April 29, 2008 Author Share Posted April 29, 2008 sej sm ze formatiru comp 100x Quote Link to comment
matjaz Posted April 29, 2008 Author Share Posted April 29, 2008 samo kako pole prides v XP ker vem da nazacetku drzis tipko od apple k jo na navadni tipkownci ni (al se motim in mors drzati Alt )? Quote Link to comment
ShAd0w Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 o moj bog... matjaz obupaj in uporabljaj dalje raje XP Quote Link to comment
N7 Ozi Posted April 29, 2008 N7 Share Posted April 29, 2008 mimogrede, macos se da namestiti tudi na pc. hakintoš enione? in ne samo to! bojda dela kot urca! Quote Link to comment
rolihandre Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Tako kot sem rekel! OSX se, da namestiti na PC - ampak samo shekano verzijo (hackintosh)! Original verzije pa PC ne bo prebavil. Drugače pa stvar deluje na PCju čisto dobro - če in samo če imaš tisti HW, ki je podprt. Verjetnost, da imaš vse v računalniku podprto je minimalna. Quote http://www.r00li.com Link to comment
Manbearpig Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Na meca se, baje da instalirat windovse xp tko, da ne govort da se ne da... Quote Moj psn id--> Jure00 Link to comment
Sasuke Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 raj naredi tak, da daš ta ISO v winrar in winrar razdeliš na več delov Quote [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment
rolihandre Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Na Maca se, da namestit windows (pa naj bo Vista ali XP) preko vgrajenega programčka imenovanega boot camp. Na PC se ne, da namestit OSX - razen "shekane" verzije. To je vse kar je potrebno vedeti. Quote http://www.r00li.com Link to comment
PaNdEcK Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 roli, a ti vejica malo nagaja Quote Link to comment
Recommended Posts