Jump to content

Recommended Posts

Ker bom na svojem novem računalniku poganjal Windows Visto, sem se odločil, da bom imel verzijo Ultimate saj je najboljša izmed Vist (naj bi bila..kajne Ke_kit :eye: ). Kar mi povzroča glavobol, pa je razlika med 32-bitno in 64-bitno Visto. V čem je razlika? Bodo starejše igre delovale na 64-bitni Visti?

• Replies 79
  • Nastanek
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

LOL... On bo Imel Visto Ultimate, ker je tanartabulš Vista...

ROFL... A sploh veš kaka je razlika med Ultimate in Home Premium? :lol:

Drugače ti pa priporočam 64 bitni sistem le, če imaš 3gb rama ali več. V nasprotnem primeru ti bo bolj v napoto, kakor korist...

lp,

k_k

Drugače ti pa priporočam 64 bitni sistem le, če imaš 3gb rama ali več. V nasprotnem primeru ti bo bolj v napoto, kakor korist...

No vsaj tako sem domneval.

Zakaj moraš tako...zadrto odgovoriti? Mah se nima smisla s tabo kregati :uke: .

Da bi imel kako dejansko korist, če izuzamemo osnovne operacije v okolju Windows, bi morala biti programska oprema optimizirana za 64bitno okolje (npr. igre, programi itd.). Dvomim da je večina zadev, ki jih boš uporabljal, narejena in optimizirana za 64 bitno okolje.

Na drugi strani pa znaš imeti tudi težave. Dejstvo je da v domačem okolju še vedno prevladujejo 32 bitna Okna.

No vsaj tako sem domneval.

Jaz ti s prve roke povem, da ti 64bit Visto ne priporočam, same težave s problemi, kar se gonilnikov in kompatibilnih aplikacij tiče.

:beer::beer:

Xsiluro.jpg

Kvečjemu posmehovalno... Se opravičujem, če sem te užalil...

sj pomoje nis nobenga užalu sam ti zmeri drugim praviš da ne znajo lepo odgovoriti in "FLEJMAJO"

[No fear, no pain, be crazy & ride BMX]

• admins

Hja, imam Visto Ultimate 64 bitno, in odkar je SP1 zunaj, dela kot urica. Pred SP1 (kakih pol leta nazaj), sem imel Visto Ultimate 64 inštalirano in sem bil zelo zadovljen. Po kakem mesecu uporabe, pa kar naenkrat od nikoder. Igram CoD4, pa naenkrat samo črni ekran... Čez kakih 10s, se slika ponovno pokaže, venda je zaprlo igro in mi napisalo: "Display Driver nvlddmkm Stopped Responding and Has Successfully Recovered." OK, vsakih 5 min mi naredi poponoma enako zadevo. Nato se nekako dokopljem do nvidiine spletne strani za driverje in evoga... pojavi se modri zaslon, ki javi napako. :no_no: Ponovno vklopim računalnik in zalaufam v safe modu. Nehajo zajebavat driverji in zdownloadam najnovejše priporočene driverje. Jih inštaliram in ponovno zaženem Visto. 5 min vse OK, nato spet isto. Potem sem Visto ponovno naložil in je spet delalo vse normalno za kakšen mesec. In potem spet enaka zgodba. Aja, naj povem, da sem imel inštalirane vse updejte, kar je mogoče ravno povzročilo to napako. Napako je vedno javilo ob igranju iger, gledanju videa... Vprašal sem tudi Googla in mi javil polno forumov, ki so vsi povprek popisani s temi problemi, vendar nikjer ni bilo rešitve. Vse kvazi rešitve so delovale samo določenim osebam. Tako sem nad visto obupal in šel na Win XP 64. Delalo je vse OK, vendar kaj, ko so me zajebavali driverji vsepovprek! Win xp 64 ima imo najslabšo podporo glede driverjev. Vse je bilo zanič in neuporabano... Tako ponovno nisem bil zadovoljen. Ravno na dan izida SP1 za slo jezik (okoli aprila), pa sem se odločil, da dam Visti ponovno možnost, da se dokaže. Inštaliram Visto, namestim SP1 in ekola, že uporabljam Visto. Inštaliram neke programe, igre... Iz creativove strani downloadam zadnje x-fi zvočne driverje, ki so jih res korenito spremenili, odkar sem nazadnje uporabljal Visto. Zvok dela kot mora. Začnem igrati igre... in nič se ni zgodilo. Vse je delalo kot mora. Preobrnem CoD4, in na pol preigram Clive Barker's Jericho. Še vedno vse dela.

Tako da po moji iskušnji, bi lahko rekel: Ne več metati Visto v slabo luč. Glede driverjev zaenkrat nimam nič pripomniti, nekako vsi delajo brez težav. Prav tako pa so odpravili tisto tečno napako, ki sem jo zgoraj opisal. :bowdown:

Ravno včeraj sem prebral zadnjega Jokerja, v katerem je ravno članek o Visti. Pisec je enakega mnenja, da se sedaj nekako splača preklopiti na Visto, saj je vseeno novejši Windows od XP-jev. Odločitev ostane še vedno posmazniku na izbiro. :beer: Je pa res pravi nateg s to "rekordno" prodajo Viste. Microsofta je lahko sram da igra na takšne karte!

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

@Ke_kit: You got bad day or something? :rockbrow:

mislim, da ga moti slednje: on ti je ze na zacetku povedal, da uzami 64bitno visto, če mas vec kot 3gb rama. Zato se mu zdi to butasto ponavljat.

In @Ke_kit:

očitno DSmadfan, želi tudi mnenje koga drugega :)

Heh, no tu se pa vidi da ne sledim ravno "Vista sceni". Če mene vprašate je Vista itak en beden OS, ki še po vseh popravkih ne dela tako kot bi moral. Glavni razlog zakaj bi jo nekdo imel je podpora DX10, ampak špili pod DX10 v splošnem ne izgledajo posebej lepše kot pod DX9, udarec na hitrosti pa je velik. MS za kulisami že nekaj časa dela na naslediku Viste.

loooool

edini razlog za imet visto je torej dx10?

to je isto kot bi rekel da je glavni feature Viste Aero vmesnik.

okej, vem da smo na gejmerskem forumu, ampak...

za OPja, če laufaš samo špile niti ne boš pogrešal 64bitnih winsov. Lahko pa jih probaš.

• admins
Torej kako lahko zadevo zaključimo? 32 ali 64 bitno Visto?

Kot ti je že ke_kit napisal. Če imaš več kot 3GB RAMa, potem 64 bitna, drugače pa 32 bitna.

Nekako pa se mi zdi bolje vzeti 64 bitno. Dandanes je DDR2 že smešno poceni napram pol leta nazaj, ko je soliden RAM stal približno 2× toliko kot stane danes (soliden RAM te pride okoli 70€ (2×1GB)). Tako se mi zdi skorajda nuja 3GB RAMa, še posebej če si omisiš Visto.

Sprobal sem Visto na 2GB in 4GB in razlika je očitna.

Ne pozabi pa, da je Vista še vedno Vista, tako da če si boš omisil kakšne hardware dodatke, je možno da ne bodo delali, ali pa bodo delale samo osnovne stvari.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Ce imas dober racunalnik se ti xpji ne splacajo saj na teh oknih ne moras igrati iger na dx10. ;)

Ne bodi pameten, sam imam super računalnik (Q6600 3gb rama 8800GT in ostali bombončki) pa igram igre s tweaki čist lepo in dx10 za xp obstaja čeprav ni še dokončno narejen- varjetno tudi nebo ampak nekaterim dela

Pa nebodi pameten...

1234567896376444.jpg
Ce imas dober racunalnik se ti xpji ne splacajo saj na teh oknih ne moras igrati iger na dx10. ;)

Ne bodi pameten, sam imam super računalnik (Q6600 3gb rama 8800GT in ostali bombončki) pa igram igre s tweaki čist lepo in dx10 za xp obstaja čeprav ni še dokončno narejen- varjetno tudi nebo ampak nekaterim dela

Pa nebodi pameten...

btw... podporo so hoteli vključiti v sp3 za xp-je vendar so se premislili... potrdili pa so tudi da bo treba jit na visto ker xp-ji so obsojeni na propad.