senator Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Torej, hočem si nabavit novi TV ki ga bom mel v svoji sobi. To naj bi bil TV za igranje Wii-ja (večinoma). Ne mislim zapravit več kot 400€. Povejte svoj predlog za TV, po možnosti še link do njega, in če imate osebne izkušnje z njim. Hvala ! Quote Link to comment
zyzyx Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Za Wii je v bistvu najboljši kar navaden CRT... Teli sodobni LCD-ji imajo (pre)visoko ločljivost in Wii grafika (& xbox 1, PS2, GC) izgleda slabo na njih. Toliko v vednost. Quote Link to comment
mumbo Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Se ne strinjam. Grafika na wiiju je res slabša kot na xbox360 ali ps3 ampak to ne pomeni, da wii ni za 16:9 in LCDje ali plazme. Wii podira 480p in preko komponentnega kabla je dobra slika in igranje na velikem lcdju ali plazmi je veliko bolj zabavno kot na nekem crtju pa naj bol mali ali velik. govorim iz prve roke, sem imel wii na 42 inčni plazmi. glede tvja preveri še kake druge forume ali preišči le tega. maš pa debate o TVjih recimo na Slotechu, Mnenjalniku itd... Quote Link to comment
Cloud Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 @Senator: Preberi še to temo, mogoče boš našel kaj, kar še nisi vedel. http://www.konzole-slovenija.com/forum/viewtopic.php?t=3576 Quote Link to comment
zyzyx Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Se ne strinjam. Grafika na wiiju je res slabša kot na xbox360 ali ps3 ampak to ne pomeni, da wii ni za 16:9 in LCDje ali plazme. Wii podira 480p in preko komponentnega kabla je dobra slika in igranje na velikem lcdju ali plazmi je veliko bolj zabavno kot na nekem crtju pa naj bol mali ali velik. govorim iz prve roke, sem imel wii na 42 inčni plazmi. No ja, na kaki "EDTV" ( http://en.wikipedia.org/wiki/Enhanced-d ... television ) plazmi bi bila slika najbrž lepa, na HD ready pa ne, razen če ti je všeč nažagana, motna slika. To govorim iz prve roke, ker mene moti celo malenkost sprana slika 360-ke v 720p (1280x720) na HD ready LCD-ju (1366x768). Razen, če ima HD zaslon zelo dobro sliko v 480i/p, kar pa povečini ne drži. Quote Link to comment
senator Posted June 18, 2008 Author Share Posted June 18, 2008 no ja, ampak ta TV bo za Wii, in za v mojo sobo tak da mi ne govorit o 42"-kah Quote Link to comment
Prezioso Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Bom kar tukaj vprašal. zanima me LCD TV Samsung LE 32S81 http://www.mimovrste.com/artikel/1350073524/lcd-tv-sprejemnik-samsung-le-32s81 Cena znižana na "samo" 510euro. Ima kdo ta model? Kvaliteta slike? Rabim za igranje PS3 iger in povezavo z PCjem. Quote Link to comment
mumbo Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 zyzyx, na moji plazmi je bil čisto solidna slika wiija. tako da ne vem. sentaor, kaj maš ti sploh v mislih kupit - plazmo/lcd in kakšno velikost? prvo moreš to vedet pol pa dalje razmišljat... Prezioso, ne vem nč o teh LCDjih sm po moje ne more bit slab, ker je Samsung in ker itak je slika super ko priklopiš gor xbox360.. Quote Link to comment
senator Posted June 18, 2008 Author Share Posted June 18, 2008 LCD, velikost pa naj bibila od 22"- 26" Lahko tudi rabljeno, če poznate koga ki prodaja Quote Link to comment
Bassivity Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Mislim da se ti bol splača monitor kupit (24 naprimer), je ceneje (nisem prepričan). Quote Link to comment
Travar Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 LCD, velikost pa naj bibila od 22"- 26" Lahko tudi rabljeno, če poznate koga ki prodaja Pa moreš nujno vzet to velikost? Ker za 400€ kolikor si pripravljen dati dobiš pomoje večji tv. Quote Link to comment
senator Posted June 19, 2008 Author Share Posted June 19, 2008 večji TV za 400€ ? To se ne strinjam popolnoma, saj že 24 pridejo lahko okrog 400€ Quote Link to comment
kekken3 Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Prezioso: brat ima ta model, kupljen par mesecev nazaj za 480 v mediamarketu. Za povezavo s PCjem se obnese odlično (natančnost na piksel v resoluciji 1360x768 preko DVI->HDMI kabla), pa tudi za konzole je čisto gut (priključil x360 in ne PS3). Malo mi je šlo v nos, da ni prebavila X360 VGA kabla (a nisem se preveč igračkal s tem), a itak, če uporabljaš komponentne kable/HDMi povezavo, je tako in tako vseeno, ker to dela. No ja, za to ceno se mi je sploh zdel zelo dober nakup. :thumbup: Quote Link to comment
Travar Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 večji TV za 400€ ? To se ne strinjam popolnoma, saj že 24 pridejo lahko okrog 400€ http://www.ceneje.si/lcd-tv-30-do-39-incev Cene se začnejo pri 435€ za 32" in več. Predlagam ti da krepko razmisliš preden se recimo spustiš v nakup monitorja ali malega tvja za recimo 100€ manj. Moraš se zavedat, da si boš tv kupil za kar nekaj let... 32" sicer ni televizija velikanka, samo proti 24" monitorju je 32" tv dobesedno velikan. Vsak inch se pozna full. Če greš računat površino recimo ugotoviš, da je 50" zaslon dobesedno 2x večji od 42" zaslona (po površini). Quote Link to comment
-SkA- Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Če greš računat površino recimo ugotoviš, da je 50" zaslon dobesedno 2x večji od 42" zaslona (po površini). Dobesedno predlagam, da še enkrat izračunaš. Quote Link to comment
Prezioso Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Prezioso:brat ima ta model, kupljen par mesecev nazaj za 480 v mediamarketu. Za povezavo s PCjem se obnese odlično (natančnost na piksel v resoluciji 1360x768 preko DVI->HDMI kabla), pa tudi za konzole je čisto gut (priključil x360 in ne PS3). Malo mi je šlo v nos, da ni prebavila X360 VGA kabla (a nisem se preveč igračkal s tem), a itak, če uporabljaš komponentne kable/HDMi povezavo, je tako in tako vseeno, ker to dela. No ja, za to ceno se mi je sploh zdel zelo dober nakup. :thumbup: Hvala za odgovor, sem pogledal pri mediamarketu in za 480 eu imajo samo ta model SAMSUNG LE32S62B HD ready. Si se zmotil pri modelu mogoče, ker tistega ki sem omenil nimajo. LP Quote Link to comment
kekken3 Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Ni problema. Glad to help. Ne ne, je bil točno LE 32S81 (vidim tudi iz slike na linku), samo očitno nimajo več v mediamarketu. Dejansko sem že tedaj vzel enega izmed zadnjih dveh modelov, ki jih je imel na zalogi v kopru. Verjetno jih ni več, pa imajo zdaj samo podobno alternativo. No, sicer pa če kupiš od mimovrste za ne dosti več, še vedno ni konec sveta. --- Glede TVja za 400+ pa... ja, what travar said! Posebno, če kupuješ za gaming, je LCD TV 32 še vedno veliko boljši od 22 ali tudi 24/26 monitorja. Plus razmere stranic je pravo (16:9 in ne 16:10) in več priključkov boš imel, pa zvok. Edino za morebitne lan-partyje in pa za situacije, kjer ni dosti placa pa monitor s svojo prenosnostjo jasno zmaga. :ninja: Quote Link to comment
Travar Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 ]Če greš računat površino recimo ugotoviš, da je 50" zaslon dobesedno 2x večji od 42" zaslona (po površini). Dobesedno predlagam, da še enkrat izračunaš. Se posipam s pepelom. Narobe sem se izrazil... mislil sem za 50% večji (rekel pa 2x), realno je pa samo za 40%. Quote Link to comment
Prezioso Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 kekken3: oki, thanks. Bom kar na mimovrste naročil oz. grem iskat do njih, še za darilo dobiš 2.1 logitech zvočnike btw: Še HDMI kabel rabim za povezavo PS3-LCD TV. Kateri je ok? Mogoče kar link z mimovrste Quote Link to comment
mumbo Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Tudi sam predlagam, da rajši kupiš 32' inčno TV. Glede PS3 kabla pa je dost dober tisti za 10€ in ne rabiš orginalnega za 25€ oz. ne vem kolko sedaj stane. Quote Link to comment
senator Posted August 7, 2008 Author Share Posted August 7, 2008 Spet prebujam tole temo saj sem danes (da komaj danes) po pošti dobil LG-jev 32" lcd. woohoo.... Vse dela lepo in prav, zanima pa me če bi naj raje kupil komponentni kabel ali pa hdmi (za wii) Po tem videu sklepam da je hdmi boljši, vseeno me pa zanima (nevem če ima wii kake probleme z hdmi ali karkoli...) Quote Link to comment
Travar Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Spet prebujam tole temo saj sem danes (da komaj danes) po pošti dobil LG-jev 32" lcd. woohoo.... Vse dela lepo in prav, zanima pa me če bi naj raje kupil komponentni kabel ali pa hdmi (za wii) Po tem videu sklepam da je hdmi boljši, vseeno me pa zanima (nevem če ima wii kake probleme z hdmi ali karkoli...) Wii ima velike probleme z hdmijem... namreč nima hdmi izhoda. Quote Link to comment
senator Posted August 7, 2008 Author Share Posted August 7, 2008 :doh: torej komponentni. Kje pa se to lahko nabavi ? Quote Link to comment
-SkA- Posted August 8, 2008 Share Posted August 8, 2008 Tam kjer si kupil Wii? Skratka, Muller ali Big Bang (dražji). Lahko pa tudi preko interneta iz tujine. Quote Link to comment
Greymon Posted August 8, 2008 Share Posted August 8, 2008 po mojem bi blo najboljše meti.... LCD monitor... nekaj takega: http://www.rolan.si/katalog/23858/MONITOR_LCD_PHILIPS_190TW8FB_19__TV_TUNER hehe Quote -------------------------------------- Nameless_Dragon_Clan (NDC) -=NDC=-Incure (incureseek) ------------------------------------------- Airsoft SWAT ---------------------------------------------- Pink-Ponk team RPF Link to comment
Recommended Posts