Jump to content

NES Nintendo hardcore mod

-g0ran24-

Recommended Posts

Evo zopet se javljam z novim modom, omenjene konzole. Za tiste ki ne veste kako zgleda imate spodaj sliko, konzole pred predelavo.Za izbor igre sem se odločil za meni najbolšo igro Super mario bros 3

slika1.jpg

Trenuten cilj je vgradnja igre v samo konzolo, ker je konektor ki povezuje kaseto in elektroniko znotraj konzole pokvarjena(oksidirali kontakti).

Slika odprte konzole in odstranjen aluminijast oklep ter konektor in nosilec kaset.

slika2.jpg

Slika pokvarjenega konektorja

slika3.jpg

Zaspajkana ena stran kasete (uporabljen kabel od IDE diska)

slika4.jpg

Zadeva polovično zvezana na elektroniko

slika5.jpg

Končano spajkanje, samo še vgradnja v konzolo.

slika6.jpg

Vse skupaj vgrajeno v samo konzolo

slika7.jpg

V nadaljevanju projekta bo sledilo:

- vgradnja CD-roma ki bo omogočala predvajanje glasbenih CD-jev

- na vrhu ohišja konzole postavljena 3 podnožja za FLASH čipe (sam bom zapisal igro kero bom želel v omenjene čipe, so pa CHR RAM, PRG RAM in WRAM)

- ...

Če ima še kdo kakšne ideje naj sporoči do naslednjič pa lep pozdrav.

Evo eden majhen update:

Ker bom moral reprogramirat FLASH ROM čipe moram tudi sestaviti programator. Za to sem si izbral Willem programator, ki podpira cel kup čipov, in pa programator bom pa tudi uporabljal za oživetje kakšne matične plošče kjer je BIOS softwersko pokvarjen.

Slika skoraj dokončanega programatorja

slika8.jpg

Evo zopet eden mejhni update

Ker bom moral stestirat programator, sem se odločil za testiranje kasete od Sega master system II, ker ima samo eden čip. V nadaljevanju sledi odstranitev čipa iz kasete in vgradnja podnožja v kaseto, ter vgradnja orginal čipa v podnožje da bom vedel da podnožje in orginal čip deluje 100%, samo programiranje bom pa predvidevoma izvedel v ponedeljek ker še čakam DIP switch in pa 25 pinski LPT konektor.

Slika kasete z orginal čipom pred posegom

slika9.jpg

Odstranjen čip in vgrajeno podnožje

slika010.jpg

Postavljen orginal čip v podnožje

slika011.jpg

Preiskus delovanja kasete :D

slika012.jpg

Grobi izgled konzole z kaseto

slika013.jpg

Moo, kakšni l33t skillzi. V primerjavi z vsem, kar si predstavljam, da bi bil kdaj sposoben sam, se mi zdi ko kak open-head surgery. In jaz sem bil ponosen nase, ko sem si uspel zmodificirati arcade stick. :sweat:

Btw, g0ran, nisi ti tudi na enem slovenskem forumu, kjer se zbrejo vsi največji maherji v popravljanju televizijskih (in verjetno drugih elektronskih) aparatov? Enkrat sem zašel tam, ko sem hotel nekaj čisto simple popraviti na TVju in mislim, da sem zapazil tvoj nick. Prav bad mi je bilo, ko sem kasneje nad TVjem obupal (bil je treba le zamenjati-popraviti element, ki je sprejemal signal od daljinca), folk pa tam kot o vsakdanjem, usput opravilu govori o regeneraciji 10+ let straih zaslonov in podobnem. :red:

Kakorkoli, lep in lepo dokumentiran thread. :thumbup:

Moo, kakšni l33t skillzi. V primerjavi z vsem, kar si predstavljam, da bi bil kdaj sposoben sam, se mi zdi ko kak open-head surgery. In jaz sem bil ponosen nase, ko sem si uspel zmodificirati arcade stick. :sweat:

Btw, g0ran, nisi ti tudi na enem slovenskem forumu, kjer se zbrejo vsi največji maherji v popravljanju televizijskih (in verjetno drugih elektronskih) aparatov? Enkrat sem zašel tam, ko sem hotel nekaj čisto simple popraviti na TVju in mislim, da sem zapazil tvoj nick. Prav bad mi je bilo, ko sem kasneje nad TVjem obupal (bil je treba le zamenjati-popraviti element, ki je sprejemal signal od daljinca), folk pa tam kot o vsakdanjem, usput opravilu govori o regeneraciji 10+ let straih zaslonov in podobnem. :red:

Kakorkoli, lep in lepo dokumentiran thread. :thumbup:

Sem na večih forumih in tudi na tem kjer to omenjaš, če rabiš pomoč glede servisa TV-ja me kontaktiri pod zasebno

• 2 weeks later...
Hmm, boš slučajno na flash dal kak meni za izbiro ROMov? Sicer pa samo pohvale :car:

Prvo moram programator zalaufat ker se čudno vede(PIC-e programira, flash eeprome pa ne) ko bo zalaufan bo tud projekt dalje laufo, in mi lahko pol pošleš sam flash čipe ki jih dobiš iz stare plate jaz ti pa zapečem.

• 6 months later...
  • 3 weeks later...