-g0ran24- Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Evo zopet se javljam z novim modom, omenjene konzole. Za tiste ki ne veste kako zgleda imate spodaj sliko, konzole pred predelavo.Za izbor igre sem se odločil za meni najbolšo igro Super mario bros 3 Trenuten cilj je vgradnja igre v samo konzolo, ker je konektor ki povezuje kaseto in elektroniko znotraj konzole pokvarjena(oksidirali kontakti). Slika odprte konzole in odstranjen aluminijast oklep ter konektor in nosilec kaset. Slika pokvarjenega konektorja Zaspajkana ena stran kasete (uporabljen kabel od IDE diska) Zadeva polovično zvezana na elektroniko Končano spajkanje, samo še vgradnja v konzolo. Vse skupaj vgrajeno v samo konzolo V nadaljevanju projekta bo sledilo: - vgradnja CD-roma ki bo omogočala predvajanje glasbenih CD-jev - na vrhu ohišja konzole postavljena 3 podnožja za FLASH čipe (sam bom zapisal igro kero bom želel v omenjene čipe, so pa CHR RAM, PRG RAM in WRAM) - ... Če ima še kdo kakšne ideje naj sporoči do naslednjič pa lep pozdrav. Quote Link to comment
SolidG Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Heh, instant NES rom mašina. :thumbup: Ohišje pa naj ostane takšno kot je, retro originalno. Quote Link to comment
Jabawack Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 Ej, zakon... Js pa trpim tle z bogim pc-jem, ki bo vsak čas cedu... Mater moram naštudirat elektroniko Quote Link to comment
-g0ran24- Posted March 11, 2006 Author Share Posted March 11, 2006 Evo eden majhen update: Ker bom moral reprogramirat FLASH ROM čipe moram tudi sestaviti programator. Za to sem si izbral Willem programator, ki podpira cel kup čipov, in pa programator bom pa tudi uporabljal za oživetje kakšne matične plošče kjer je BIOS softwersko pokvarjen. Slika skoraj dokončanega programatorja Quote Link to comment
-g0ran24- Posted March 12, 2006 Author Share Posted March 12, 2006 Evo zopet eden mejhni update Ker bom moral stestirat programator, sem se odločil za testiranje kasete od Sega master system II, ker ima samo eden čip. V nadaljevanju sledi odstranitev čipa iz kasete in vgradnja podnožja v kaseto, ter vgradnja orginal čipa v podnožje da bom vedel da podnožje in orginal čip deluje 100%, samo programiranje bom pa predvidevoma izvedel v ponedeljek ker še čakam DIP switch in pa 25 pinski LPT konektor. Slika kasete z orginal čipom pred posegom Odstranjen čip in vgrajeno podnožje Postavljen orginal čip v podnožje Preiskus delovanja kasete Grobi izgled konzole z kaseto Quote Link to comment
DrMiha Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 Goran, vse pohvale za tele vedeže. Keep up the good work. :china: :thumbup: :thumbup: Quote Link to comment
kekken3 Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 Moo, kakšni l33t skillzi. V primerjavi z vsem, kar si predstavljam, da bi bil kdaj sposoben sam, se mi zdi ko kak open-head surgery. In jaz sem bil ponosen nase, ko sem si uspel zmodificirati arcade stick. Btw, g0ran, nisi ti tudi na enem slovenskem forumu, kjer se zbrejo vsi največji maherji v popravljanju televizijskih (in verjetno drugih elektronskih) aparatov? Enkrat sem zašel tam, ko sem hotel nekaj čisto simple popraviti na TVju in mislim, da sem zapazil tvoj nick. Prav bad mi je bilo, ko sem kasneje nad TVjem obupal (bil je treba le zamenjati-popraviti element, ki je sprejemal signal od daljinca), folk pa tam kot o vsakdanjem, usput opravilu govori o regeneraciji 10+ let straih zaslonov in podobnem. :red: Kakorkoli, lep in lepo dokumentiran thread. :thumbup: Quote Link to comment
-g0ran24- Posted March 12, 2006 Author Share Posted March 12, 2006 Moo, kakšni l33t skillzi. V primerjavi z vsem, kar si predstavljam, da bi bil kdaj sposoben sam, se mi zdi ko kak open-head surgery. In jaz sem bil ponosen nase, ko sem si uspel zmodificirati arcade stick. Btw, g0ran, nisi ti tudi na enem slovenskem forumu, kjer se zbrejo vsi največji maherji v popravljanju televizijskih (in verjetno drugih elektronskih) aparatov? Enkrat sem zašel tam, ko sem hotel nekaj čisto simple popraviti na TVju in mislim, da sem zapazil tvoj nick. Prav bad mi je bilo, ko sem kasneje nad TVjem obupal (bil je treba le zamenjati-popraviti element, ki je sprejemal signal od daljinca), folk pa tam kot o vsakdanjem, usput opravilu govori o regeneraciji 10+ let straih zaslonov in podobnem. :red: Kakorkoli, lep in lepo dokumentiran thread. :thumbup: Sem na večih forumih in tudi na tem kjer to omenjaš, če rabiš pomoč glede servisa TV-ja me kontaktiri pod zasebno Quote Link to comment
-g0ran24- Posted March 14, 2006 Author Share Posted March 14, 2006 Evo programator gotov in priključen na LPT port in na napajanje, skadilo se ni nič kar je dober znak, test pa bo jutri v službi na računalniku ki ima operacijski sistem Win98, ki dopušča direktno konekcijo na porte. Slika sestavljenega programatorja Quote Link to comment
admins Anduril Posted March 15, 2006 admins Share Posted March 15, 2006 Hudo. O pol stvareh, ki jih omenjaš, nimam niti najmanjšega pojma, ampak je vseeno fino spremljat kaj ustvarjaš. Kar tako naprej. :thumbup: Quote Link to comment
MaHe Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 Hmm, boš slučajno na flash dal kak meni za izbiro ROMov? Sicer pa samo pohvale Quote [__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_] Link to comment
-g0ran24- Posted March 30, 2006 Author Share Posted March 30, 2006 Hmm, boš slučajno na flash dal kak meni za izbiro ROMov? Sicer pa samo pohvale Prvo moram programator zalaufat ker se čudno vede(PIC-e programira, flash eeprome pa ne) ko bo zalaufan bo tud projekt dalje laufo, in mi lahko pol pošleš sam flash čipe ki jih dobiš iz stare plate jaz ti pa zapečem. Quote Link to comment
-g0ran24- Posted October 9, 2006 Author Share Posted October 9, 2006 Žal glede programatorja za čipe za špile nebo realiziran ker preprosto nisem takrat imel časa zaradi organizacije moje poroke in selitve. Zdaj pa tudi nekako ni volje za to. Žal Quote Link to comment
oklepnjak Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Škoda. Je bilo fino spremljat tole. Quote Link to comment
Recommended Posts