Jump to content

Prišel sem kritizirat HALO 3


atomikus

Recommended Posts

Končno sem si tudi jaz ubodel ta špil. Ampak enostavno mi ni jasno, kako ima lahko toliko očitnih napak, res da sm še n00b zato sem si tudi drznil napisat tak naslov teme.

Amapk par stvari mi še zmeraj ni jasno:

- Zakaj tak low FPS, ko pa je špil taka exluziva za xbox in microsoft, pa še grafika je daleč od totalno hude?

- Tipke, zakaj so tako bedne, zakaj je modra tipka za meele če 5x bl logično, da bi blo tako kot pri COD4, kjer lahko saj usmerjaš, tako moraš pa spustit desno gobico?

- Zakaj so orožja tako bedna, še 15 let stari DOOM3 ima bolj izvirna?

Pohvalil bi pa stvari, ki totalno ownajo :bowdown: kot to, da lahko ogromno igralcev igra camanjo mislim to je pa re uiber alles in tega ni bilo nikjer prej.

Pa to, da lahko več igralcev na enem xboxu igra online + tega da je screen tako zreduciran, da če 2 igrata je še vedno igralno še 1x :bowdown: verjetno tudi 4je :bowdown: To stvar za vse igre!!!

Ampak sama igralnost je pa še vedno povprečna, res pa je, da nisem preigral niti 10ur vse skupaj.

Link to comment

low FPS? to pa res nisem opazil. Moja izkušnja je da so fpsji zelo konstantni.

Po defaultu je melee tipka B, če pogledaš v opcije za kontrole pa se da tudi spreminjati profil tip in nadzora.

orožja so tipična in klasična halovska, tle ni kaj za kritizirat, taka so in taka bodo.

Link to comment

In before shitstorm. :innocent:

Kontrole so fleksibilne. V časih Hala 2 smo bili primorani imeti melee gumb na desnem palcu in zaradi tega spuščati gumb iz kontrolerja za pogled. Zdaj ne več. Kontrolna shema "Bumper Jumper" postavi melee na levi bumper, kar je neodvisno od analognih gobic. Problem rešen.

FPS je sicer 30, a je rock solid. Lahko bi zdaj tuhtali, če je za FPSje v pravem pomenu besede nujno vsaj 60, vsaj 120 za Q3 areno in pa koliko je minimum, da človek zazna/opazi, ampak raje ne bi. Bom rekel, da je grafika v Halu tako barvita in dogajanje tako funkcionalno, da framerate kljub le 30 slikam nikoli ne sabotira tega, kar hočemo narediti. Seveda bi bilo s 60 fpsji še lepše. A ko delaš mid-air snipe preko mape na letečga nasprotnika, tempiraš nore stickyje in improviziraš napredne manevre v največji gužvi in proti najbolj krvoločnim nasprotnikom, pa vse uspe, če si le pravilno zamislil in dobro izbral čas, potem je jasno, da stvar še kako deluje in so ovira le meje igralca. Jasna podoba in stabilnost framerejta velio pripomoreta.

Kar pelje do grafike. V to se ne bom toliko spuščal. Grafika v H3 je 100% na strani funkcionalnosti. Mnoga orožja, izstrelki in nevarne stvari imajo svarilno barvo - bodisi kričeče barve, bodisi se zelo svetijo. Tudi drugi efekti so taki, da lahko v detajl sklepaš, s kod in kako nekdo uporablja kakšno orožje že na osnovi bežnega pogleda akcije ali zvoka. Vse je zelo jasno, vseeno pa ne manjka spektakla. Stickyiji so timeless klasika, pretirane animacije krepanih nasprotnikov, rakete delajo dovolj booma, ko warthog poči se strese vse okoli. Pa spartan laser. To orožje je takoooo badass in spektakularno in zadovoljujoče za uporabo, da boh pomagaj. Orožja so itak tipično Halo style, ampak to velja za vse igre in vse serije. Zakaj bi trojka zdaj morala imeti gravity gun, da bi bila dobra? No, ima pa spartan fucking laser, ki je zame fantastični dodatek seriji.

Nasploh pa, glede igralosti in sploh te debate... res zelo veliko pripomore to, da razumemo, kaj delamo. Če kar nekaj nažigamo s prvo stvarjo, ki jo uspemo pobrati, tečemo v nasprotnika, držimo gumb in čakamo na lučke, .. meh, raje pejmo igrat kaj drugega. Halo 3 nagradi vztrajne in to, kar se v njem vidi v desetih urah kampanije in par urah multiplayerja ni vedno prava slika. H3 po zaslugi podobe in dinamike zna še kako dogajati tudi na srednjem nivoju drkancije in ni treba biti lifeless norec za to doseči. Je pa vseeno treba nekaj časa in možganskega truda investirati, da vsaj v celoti razumemo, kaj delamo. Šele tedaj stvari začno hoditi skupaj ter dobivati svoj smisel. Zaradi tega žal ni za vse in mnogi se nikoli ne prebijojo niti pod samo površino, kjer se človek še ukvarja s podobo, izvirnostjo in problemi, ki si jih ustvarja ker ne ve, kaj sploh od igre hoče.

Link to comment

Halo ostane toliko casa na sceni v veliki meri po zaslugi multiplayerja. Single kampanija je prav smeh in vsebuje veliko vrednosti za ponovno preigravanje, a ce ne b bilo multija, bi bil samo se en od mnogih naslovov ki pridejo, vidijo, in gredo v omaro, medtem ko cakamo na naslednika. Tako pa ostane za stotisoce ljudi po svetu perfektno aktualen vse do izdaje naslednjega dela.

Nekdo, vidi samo hype, ne razume pa, od kod in zakaj, nato pa uskoci v Halo nekje sredi zivljenjskega obdobja igre, v singlu ne dobi instante gratifikacije, v multiplayerju pa ga zmeljejo, brez da karkoli razume, bo jasno rekel "WTF, kako lahko ljudje to hvalijo".

Link to comment

@atomikus:

- low fps? Sej teče čist tekoče...

- kot so že drugi rekli, gumbe se da nastavit

- 15 let stari Doom 3? :headscratch: pa nebi glih rekel, da so bedna

Moja izkušnja s Hali je bila taka - najprej igral H1 na PC-ju in mi je bil kul. Malce ponavljajoča se kampanija, a zanimiva zgodbovna podlaga, zabavni boji s pametnimi sovragi, raba vozil, inovacije v slogu obnavljajočega ščita, nošenja le dveh orožij, itd. Multiplayer sem tudi probal, a me je pustil hladnega, čeprav je bil folk bolj navdušen (oz. nenavdušen) nad SP.

Dvojka baje ni kaj prida inovirala, so pa zato bolj povdarili multi. Jaz sem jo preskočil.

Trojko pa sem preigral pred kratkim in se mi ne zdi slaba, a nič posebnega. MP je ponovno pomemben del izkušnje, a mene žal ne zanima.

Sicer pa je kekken3 lepo povedal kak je špil, oz. kdo bo od njega odnesel veliko :thumbup:

Link to comment

Nevem no men je vseen največji + HALOja ravno ta stvar, ki sem jo sam izpostavil in sicer to, da lahko več igralvec igra na eni konzoli kampanjo in online prek liva, to mi je res uiber, sicer ne prakticiram več kot 2eh igralcev amapk dejstvo, da to lahko delajo 1-4je je pa uiber.

30fps pa res ni dobolj za MP tko btw za single player je skoraj dovolj ene 40 bi blo ql, za map je pa to 60.

Napisal sem doom3 mislil sem doom1, pa sem porajtal, da je star "komaj " 13 let.

Link to comment
30fps pa res ni dobolj za MP tko btw za single player je skoraj dovolj ene 40 bi blo ql, za map je pa to 60.

Obstaja par milijonov zagrizenih multiplayer igralcev hala, ki se na dnevni osnovi pritožujejo čez vse možno in nemožno: moč needlerja, drakvost needlerja, prisotnost v promilih BR starta v team slayer matchmakingu, temu, da je ena rampa na lockout premaknjena malo bolj v levo glede na izvirnik iz enke, to da magnum dela slabše kot v dvojki... stvari, ki so toliko v detajl, da Halo freaku pride slabo. No, nihče od teh se že od enke dalje ne pritožuje, da ima igra prenizek frame rate. Vsi jo še kar igrajo kot zmešani. Ergo, zna biti, da ni tako velik problem, kot bi se ga lahko hotelo videti. ;)

Link to comment

Sej tudi meni je bil Halo na začetku, ko so me 40ke ownale, totalno bedn. Assault Riflle ni nič naredila, z BR si pa na začetku štorast, potlej ni čudno, da ti še bolj dojadi in se ti zdijo orožja bedna. "Power weapons" (snipe, Rockets, BigF***Laser, Shotgun :objem:) se spawnajo na 3 minute, kar naredi igro zelo taktično, napram hitrim FPSjem, kjer dobiš vsa orožja v prvi minuti igre in nato greš na juriš. To Halo definitvno ni. Se tudi sam velikokrat spozabim ane Kekken :lol:

Aniways, ko sem prišel recimo na 20+ levela, ugotoviš kako dober je ta MP in ko igraš z našimi v teamu, je izkušnja še toliko boljša. Kot si si pa že sam povedal je 10ur<, veliko premalo za kritiziranje Hala MP ;)

Campaign je pa itak samo bešanje sovragov.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Doom3 je star 4 leta

Bullshit_detector4_zps923951f6.gif

FOLK NE VE KVA KOK JE TO DBEST K PRIDM U ŠTRCUNO SONY ACS KUPM NOV TV, NOV DVD , PLEJSTEJŠN 2, VSE KAR HOČM ŠE TAMAU PSP NOV FOTOAPARAT K NARDI KLIK KLIK ČE OSTANE NEKI FLIK KUPM ŠE MEMORI STIK TRGOVINA SONY ACS NASPROTI KINA ŠIŠKE

Link to comment
  • admins

Če ti ne vidiš, to ne pomeni, da ne obstajajo. Med 30 in 60 fps lahko večina folka opazi ogromno razliko. Pri več kot 60 fps je razlika že precej manj opazna, ampak precej folku še vedno dovolj, še posebej, ker si z večjimi fps lahko precej bolj natančen pri npr. merjenju.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.