Guest mukasa Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Yo! Zdj js sm si kupu xbox 360 premium prek ebay-a iz Amerike. Torej je NTSC oziroma ameriška verzija. Zj mam probleme s tem,ker imajo v ameriki pol manjšo napetost kot tu....sem kupu pretvornik,sam je preslab za napajalnik na konzoli. rabu bi najmajn 203W ,mam pa 100W...pa se je zgleda "pregrel" pa crknu,kr ko sm prklopu,pa je konzola en čas delala,pol je pa po 15 minutah enostavno se konzola ugasnila...zj je pa ne gre ponovno prižgat... Zanima me pa slednje...če je napajalnik za PAL(pač,ta verzija,ki se da kupit u sloveniji) enak kot pa na NTSC(ameriški) konzoli...torej da bi kupu napajalnik,pa ga enostavno menjal? kr zdj mam tega ameriškega,ko ga ne morem uporabit brez pretvornika napetosti,ki pa je crknu Torej,slučajno kdo ve,če sta napajalnika enaka? PA če sta,če ga slučajno kdo prodaja/ima katerega odveč/pozna koga,ko bi ga prodal? plz help me..sm že čist obupu....včeri končo dobu pretvornik,pa na koncu še tisti crkne... Quote Link to comment
blaz456 Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 ouuu človek mau si v temo brcnu ko si kupu xbox 360 iz amerike. sory ti nemorem pomagat :doh: Quote Link to comment
Guest mukasa Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 ja ni pene,upam,da kdo ve,če je napajalnik enak,drugo tk ni blem...sam da štrom dobim v kišto Quote Link to comment
ksiMacro Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Pomoje, da je glih v napajalniku fora! Ne vem sicer detajlov... Ce mas NTSC konzolo rabis vse NTSC....ce dela z pretvornkom v PAL ne vem. PS: Jast tud rabim PAL PSU, ce ma kdo za zdilat... Quote Link to comment
Guest mukasa Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 ja sam pr napajalniku je fora sam v tem,da je napetost od 110V do 127 V...pa izhodna moč kao je 203W...pr PAL je pa od 100V do 220V se mi zdi... js mam pa pretvornik,ki ma moč samo 100W..pa mi ne koristi kaj. zanima me sam če je na napajalniku priklop za konzolo enak kot pr PAL verziji. P.S. če je konverter z močjo 200W ,konzola pa rabi 203W...a je lahk 3W odstopanja? al more bit glih faking minimalno 203W ? al je kul če je konverter 200W ? :crybaby: Quote Link to comment
SolidG Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Najbolje da stopiš do ene dobro založene elektroinstalacijske trgovine in vprašaš nekoga, ki se dobro spozna na štromarijo, da ti izbere pravi pretvornik. S tem ni zajebancije, razen, če hočeš skuriti kišto ali še kaj hujšega. Quote Link to comment
Guest mukasa Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 hja,ko bi le bila kje kakšna taka sj zdj vem kakšnega rabim.... da pretvarja napetost z 220V na 110V (od 100 do 127V so odstopanja zapisana na napajalniku za xbox)...moč more bit pa 203W....zdj verjetno ni kaj narobe,če je pretvornik,ki ima moč 250W....zanima me pa tut,če je kul,če je pretvornik z močjo 200W.. sicr vem,da je dost folka,ki ima NTSC verzija xboxa...pa me zanima,kak je njim uspelo vse to izpeljat... p.s. ugotovil sem pa tudi,da se lahko PAL verzija napajalnika uporablja na NTSC verziji konzole... torej po domače, sosed mi lahk posodi napajalnik,ki ga je kupu v Sparu,jes pa lahk tisti napajalnik uporabim na moji konzoli,ki je kupljena v štafuni v vzhodnem texasu... Zdj pa...pozna kdo koga,ki prodaja napajalnik za euro standard? Quote Link to comment
-SkA- Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Načeloma bi morala biti izhodna moč PAL in NTSC napajalnika (če jih tako imenujemo, čeprav vemo da to ni pravilno) enaka za isto generacijo XBOXa. Razlika je v samem napajalniku, ki seveda skrbi za ustrezno konverzijo. Teoretično torej potrebuješ zgolj evropski napajalnik. Vendar, kolikor vem, obstajajo različne generacije xboxov, tako da ne vem, če bodo ravno vsi napajalniki dobri. Za sam napajalnik bi ti verjetno playgame znal pomagati, glede na to da xboxe odkupuje za rezervne dele. Drugače pa jih je na ebayu polno. Druga opcija je transformator, ki naj bo raje močnejši od deklarirane moči. Torej, 250W ali 300W. Vsekakor pri njem ne šparaj. Če imaš srečo, še nisi uničil Xboxa. Čeprav, glede na to da si ti ne prižge več, jaz ne bi bil tako zelo prepričan, da nisi uničil xboxa, ne pa transformatorja. Quote Link to comment
Guest mukasa Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 glede na to,da ni bila prevelika napetost,moč, dvomim da je uničen xbox....poleg tega...sem enostavno odrezal kabel pr vtičnici,(pač star kabl),vtaknu prvo v transformator,nato pa transformator v vtičnico....preveru s pomočjo pač ene naprave---->ni delalo. ko sm pa probu brez transformatorja je pa delal( ni važno,če je napetost sam 110, na napravi bi vseen moral pokazat,kr ni sam za 220 napetost)...pa še u trgovini mi je reku,da je prej pregorel transformator,kot pa kaj drugega,glede na to da je biu prekleto vroč po tistem,ko je nehal delat,konzola,napajalnik sta bila pa v dokaj normalnem,če ne v čist normalnem stanju. seveda ne bom 100% vedu dokler ne probam al z novim napajalnikom al pa z močnejšim transformerjem... Quote Link to comment
-SkA- Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Ne - ni bila prevelika, bila je premejhna in računalniškim komponentam lahko tudi to škodi. Sploh spominski čipi se lahko hitro poškodujejo. Quote Link to comment
Guest mukasa Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 jah sj nimam kaj drugega,kot pa čakat,da dobim al transformator al pa evropski napajalnik,pa probam, sam kolker kaže,je sam trenutni transformator fuč. Quote Link to comment
Guest mukasa Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 joj,mal sm v dilemi,kr nism povsem prav napisu...amm mene zanima če se lahko uporablja evropski "power brick"-kao napajalni kabel na ameriški konzoli,ne da se menja sam napajalnik V konzoli? Quote Link to comment
-SkA- Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Tista škatla je napajalnik. Xbox nima napajalnika v sebi. Rabiš samo ustrezno (t.j. ista generacija, ista moč) evropsko verzijo "power bricka". Quote Link to comment
Guest mukasa Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 aja,hvala lepa da si mi razjasnu...se mi je zdel da sm neki zasledil,da je kao sam napajalnik v konzoli :S glede generacije? kolk generacij pa je? mislim,kak to vem? moja je izdelana leta 2006 se mi zdi....vem da ni sicr falcon....moč rabim pa 203 W napetost pa tak normalno ko je pač v evropi to mi je že tut un gospod iz trgovine playgame.biz povedal hvala ti še 1x stari,ful si mi pomagal. Quote Link to comment
-SkA- Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Torej iščeš 203W EURO napajalnik. Na ebay.co.uk jih najdem polno, tako da ne bi smel biti večji problem. Pa verjetno tudi v sloveniji. Poglej, če kdo prodaja RRODan XBOX po delih? Vsekakor ne vzami 175W od Falcona. Sicer pa - preveri informacije še pri kom. Vedno obstaja šansa, da se motim. Quote Link to comment
Guest mukasa Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 hja mislim da sta ti pa tisti gospod,ko sm ga klical z playgame.biz al kakorkol se imenuje tista spletna trgovina dost...bom našu ja vsekakor bom gledu da bo 203 W ja....napetost pa 220V pač normalno..tolk tut v UK uporabljajo,tak da nebi smeu bit blem...sam ceno še primerno pa bo Quote Link to comment
Recommended Posts