manhunter0 Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 A connection error has accurred. The connection to the acces point time out! Wep sem vpisal! ročno vpisal ip-je in dns naslove! vse probal kar našel na googlo! svetujte mi! prosim! Quote Malo nas je dobrih;) Link to comment
Bessie Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 A maš wifi na PSP-ju vklopljen? Quote Link to comment
1muvwndr Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Kak adapter za WIFI imaš? Si 100%, da deluje tudi kot access point? Quote Link to comment
manhunter0 Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 ja sigurno je vklopljen, bessie! lynksysa mam - sestri sem naštimal laptop da dela prek routerja, pa z WEP kodo. ko sem pa dal iste nastavitve za psp pa ne dela! najde 100% jakost signala-ime ssid pa tud nisem spreminjal! hvala za pomoč Quote Malo nas je dobrih;) Link to comment
Bessie Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Kako imaš nastavljen router, če imaš DHCP potem ne vnašaj ročno IP-jev. Quote Link to comment
manhunter0 Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 zdaj ip sem tud na laptopu moral vnesti, drgač ni šlo! mi lahko kaj več poveš kaj naj nastavim na ruterju da mi ne bo treba vnest ip! kaj pa dns, moram vnest? mam trenutno vse vpisano! thx Quote Malo nas je dobrih;) Link to comment
Bessie Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Jah poglej si konfiguracijo routerja iz nje boš lahko ugotavil kaj moraš narediti na odjemalcu. Kako si pa vedal katere IP-je je treba nastaviti na PC-ju, istih ne moreš uporabljati na več mašinah istočasno!? Če imaš DHCP ti ni potrebno vnašati ničesar. Quote Link to comment
manhunter0 Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 ja vem da vsi odjemalci ne morejo met iste ip-je! Od amisa ip je itak isti 192.168.1.1 pol pa samo na odjemalcih spremenim zadnjo št. ni problema tu! bom probal nekak naštelat da nebi bilo potrebno naštelat ip! Quote Malo nas je dobrih;) Link to comment
Bessie Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 v bistvu nit tako, amis ti da IP za router, ki potem naprej tala IP drugim odjemalcem, ki pa se navzven vidijo kot en IP, ta 192.168.1.1 je od routerja in če v brskalnik vpišeš ta IP prideš na konzolo od routerja, kjer lahko po svoje nastaviš delovanje le-tega. V konzoli poglej od kje do kam ti tala IP-je 192.168.1.1-xxx in preveri pod varnost če nimaš vklopljenih kakšnih filtrov. Malo si preberi tole, ker ne da bi videl ti težko kaj več pomagam. Quote Link to comment
manhunter0 Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 saj vem da v brskalnik napišem ip pa pol mam nastavitve! saj pol bi mi psp javil da je kaj narobe z ip-ji, al se motim? fora je v tem, da laptop dela, psp pa ne-pod istimi nastavitvami(razen ip-ja) Quote Malo nas je dobrih;) Link to comment
Bessie Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 SI prepričan da imaš WEP enkripcijo in ne WEP2 ali WAP, in da je router nastavljen na B - G/Mixed, pa take težave so nekateri imeli z FW 3.71 Še en dober link Quote Link to comment
eagle Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 kaj pa če nisi dovol blizu signalu? Quote Link to comment
manhunter0 Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 bom probal naštimat pa pol večer javim kak je šlo! sem v službi pa nimam cajta:) pa res najlepša hvasla za pomoč! Quote Malo nas je dobrih;) Link to comment
manhunter0 Posted October 9, 2008 Author Share Posted October 9, 2008 bessie, najlepša hvala! za pomoč! uspelo je:) DHCP je trebalo omogočit, sem kr en noob:) Quote Malo nas je dobrih;) Link to comment
Bessie Posted October 10, 2008 Share Posted October 10, 2008 Ni za kej! Moraš pa vedeti da je WEP zelo slaba zaščita in da če nimaš kakšnih dodatnih varnostnih nastavitev se ti lahko hitro kdo obesi na Wifi. Quote Link to comment
Recommended Posts