Jump to content

Wii Motion Plus

Anduril

Recommended Posts

• admins

Igračka, ki bi znala v Wiijevo pomrlo sceno vnesti malce življenja .. no, vsaj pri meni vem, da bo.

wii-motion-plus.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_Plus#Wii_MotionPlus

Tale mali (okoli 4 cm dolg) dodatek na dnu Wiijevega kontrolerja bo (končno?) omogočil 1:1 zaznavanje gibov in ne samo določenih osnovnih gibov/smeri. Zaenkrat so znani samo trije naslovi, ki naj bi Motion Plus uporabljali, a ta seznam se bo v prihajajočih mesecih gotovo izjemno povečal .. sploh glede na prve vtise dveh EAjevih poizkusov uporabe Motion Plusa, ki sta, vsaj glede na IGNjev opis, fenomenalna:

Grand Slam Tennis

As your waiting for a serve or for a return, you twist the Wii remote about and your on-screen character will do the same. And when you finally hit it back, you'll need to consider whether to hit forehand or backhand, speed, and the positioning of the Wii remote at the end of your motion and arch. In my play test, every ball I returned shot exactly where I wanted it to go. Even better, if I cut my followthrough midway on a return, the ball would curve inward toward the middle court instead of outward toward a corner, which is amazing.

I can't wait to play a lot more of the game, but even now two truths are rapidly becoming evident. First, EA Grand Slam Tennis is better than Wii Sports Tennis even without MotionPlus support. But with it, the game is in another league entirely.

Tiger Woods PGA Tour 10

I tested the new MotionPlus swing mechanics for myself and came away absolutely delighted because they simply work as promised, which is brilliantly. Although there is still a miniscule delay between the motion you make and what you see on screen -- and there always will be, in every game -- the coveted one-to-one sensation is finally there in full. Tiger follows your every movement as you pull back the Wii remote, hold it, and then swing forward. You can make easy low-power shots by slowing your motion on the backswing, but also the downswing, a welcomed addition that adds another layer of realism to the mechanics. If you don't follow through with your swing, your power will suffer considerably -- a revelation I came by as I tried to play PGA Tour 10 like I did last year's version.

Hubba hubba hubba. Če so že prvi špili tako obetavni, česa bomo deležni šele čez kakšno leto .. :drool:

Ob takih trenutkih si zopet želim, da bi imel Wii. Ampak ja, kar je, je. Mogoče si ga bom v prihodnosti spet kupil, drugače bom pa itak kupil Nintendovo naslednjo konzolo.

Motion plus bi lahko fino uporabljale še kake druge igre. Mario Tennis anyone? Ali bodo ostali samo na predelavi GC naslova :bleh:

• 3 months later...

Danes je v naš poštni nabiralnik prišel oglasni letak iz Bigbanga, v katerem sem zasledil, da že prodajajo Grand Slam Tennis + Wii motion plus za ceno 49,99€ :). Upam, da zaloge ne bodo pošle takoj, ker si zadevo mislim čim prej nabaviti :P.

Guest kurji_uc

Ja ga že imajo v big bangu!

Danes sem kupil (zadnjega) v novomeškem BB.

V paketu z Grand slam tenisom.

Moram reči po prvih nekaj minutah, da je res zakon vse skupaj.

Težava je le takrat ko igraš skupaj z nunchakom, ker je kabel res moteč.

Lahko pa igraš poenostavljeno samo z (izboljšanim) remotom in igralec sam teče po igrišču.

Imam pa problem, ker nikakor ne znam vklopiti še drugega igralca.

Preprosto ne znam.

Mogoče ve kdo kako se to naredi.

Mora biti neka banalna fora.

Drugače pa se že v meniju igre vidi razlika ko pointer po ekranu potuje mnogo bolj stabilno in gladko kot prej.

Grem igrat naprej :)

• 2 weeks later...

Jaz sem kupil dva v Berlinu po 19.99€. So jih mel celo košaro :lol: Da o ostali ponudbi raznorazne dodatne opreme za Wii sploh ne govorim.

Drugače se pa sam nisem še najbolj navadil na uporabo WMP. Pri Grand Slam Tennisu me ne uboga kaj preveč :no_no:

A je kdo že igral Tiger Woodsa? Tam naj bi bil en modus, ko lahko mečeš frizbi po igrišču, vendar ne usepm najti te opcije. Mogoče kdo ve kje se to nastavi/izbere?

Matr mam res N00b vprašanja :doh:

• admins
Jaz sem kupil dva v Berlinu po 19.99€. So jih mel celo košaro :lol: Da o ostali ponudbi raznorazne dodatne opreme za Wii sploh ne govorim.

Sej zato sprašujem, k me zanima, po kakšni ceni so pri nas, če so .. iz Anglije dobim dva za 40€ s poštnino.

A je kdo že igral Tiger Woodsa? Tam naj bi bil en modus, ko lahko mečeš frizbi po igrišču, vendar ne usepm najti te opcije. Mogoče kdo ve kje se to nastavi/izbere?

Nimam špila, tako da sem malo guglal, ampak nikjer ne najdem, po čem najdeš to metanje frizbija. Vsekakor ne pod Tournament načini, to sem uspel razbrati. :) Saj so verjetno navodila zraven, pa tam poglej, ziher kaj piše.

Nimam špila, tako da sem malo guglal, ampak nikjer ne najdem, po čem najdeš to metanje frizbija. Vsekakor ne pod Tournament načini, to sem uspel razbrati. :) Saj so verjetno navodila zraven, pa tam poglej, ziher kaj piše.

Ja bom še malo pobrskal. Videl sem na trailer-jih da je ta opcija. Drugač se pa tam še najbolj vidi učinek wii motion plusa.

Nevem če veš, ampak po vsakem udarcu moraš wiimote ponovno usmeriti proti ekranu da se ponovno nastavi (rekalibrira).

Ja sem zadnjič videl, ko sem si mal pogledal na YouTube-u. Definitivno pomaga, sam še vedno se mi ne zdi ravno tista 1:1 izkušnja. Velikokrat ga zmede in udari ravno kontra.

Komaj čakam Wii Sports Resort. Tam se bo pa razlika verjetno veliko bolj videla.

• admins

Danes dobil MotionPlus in Grand Slam Tennis .. najprej razočaranje, ker je zadeva delala čist čudno, vsake toliko mi je igralec res tako mahal z rokami, kot sem jaz s kontrolerjem, večino časa pa daleč od tega, še celo na backhande mi je tolkel, ko sem jaz s forehandi, skratka groza. Potem se spravim malce raziskovati na netu in se slej ko prej spomnim na novico DrMihata, grem pogledati filmček in hop, dajmo sprobati, če res kaj pomaga. Še zmeraj mi je vzelo vsaj ene pol ure, da sem se približno navadil in dobil občutek, ampak je bilo vredno. Iz razočaranja v čisto zmago v roku ene ure. :amazed:

Ja, zadeva je, razen trenutnih prebliskov, predvsem ko ne udarjamo žogice, daleč od 1:1 prenosa, kar so povedali tudi pri EAju. Nihče od nas ni tenis profi in narediti igro, kjer bi se naši gibi prenašali v špil 1:1, bi bilo verjetno precej duhamorno za igralce. Ko zgruntaš foro z resetiranjem pozicije kontrolerja po vsakem udarcu in se na to navadiš, zadeva šiba kot mora. V bistvu imaš v grobem tako na fore kot backhandu tri načine udarca, kam leti žogica - levo, sredina, desno. Kako natančno se da ciljati, še nisem zgruntal, ampak že občutek, ko udariš na en način in točno veš, da bo šla žogica tja, kamor naj bi šla, je fenomenalen. Potem dodaš še poševen udarec z višine nižje in obratno, pa dobiš top spin in bolj agresiven udarec, rezanja v eno in drugo smer pa še sploh nisem dojel, moram najprej naštudirati ta pravo teorijo. :lol: In v tem je glavna razlika med tenisom iz Wii Sports in temle z WM+: nič več ni odvisno od timinga, ampak vse le od načina, kako motoviliš z rokami.

Sedaj sem vsekakor navdušen in komaj čakam, da vidim, kaj bodo še s temle naredili. Tiger Woods naj bi imel mnogo bolj 1:1 nadzor, ker je pri bolj statičnem golfu to mogoče, tako da bi ga bilo vredno sprobati, vsekakor pa bodo ta bolj zabavne zadeve pomoje prišle šele z Wii Sports Resort. Že čakam. :cool:

Sedaj sem končno stestiral Tiger Woods-a z Wii Motion Plus-om. In tudi tisto opcijo z metanjem frizbija po golf igrišču. Tukaj se res WMP veliko bolje občuti kot pri tennisu. Ko imaš frizbi v roki se dejansko obrača natanko tako kot sam obračaš wii remote. Res zanimivo.

Ampak kot že rečeno, sam sem še vedno najbolj v pričakovanju Wii Sports Resort. Tokrat bo kar 12 športnih disciplin :hyper:

• 2 weeks later...
  • admins

Ja, tale Wii Sports Resort je res fenomenalen pokazatelj zmogljivosti MotionPlusa. Dovolj zgovorno je že dejstvo, da se bom iz tega špila pomoje naučil orenk metati frizbi (ja, leti točno tja, kamor bi tudi v resnici), da ne omenjam zabavnosti tepežkanja z meči, odličnega lokostrelstva, vodnih skuterjev (kje si WaveRaceee :() in ping ponga, kjer režeš kot za šalo, pa smo šele pri petih od dvanajstih disciplin. Večine še sploh nisem probal, določene so baje sicer precej bedne (kanuiranje in kolesarjenje), a že samo te, ki sem jih sprobaval, več kot upravičijo ceno špila.

(Ta izjava je malce ironična, glede na to, da špila v Evropi še ni zunaj, a se bo kmalu po izidu znašel na moji polici. :? )

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Sem kar preigral Wii Sports Resort in najbolj mi je všeč sablanje, lokostrelstvo in pa pink ponk. Tudi košarka je zanimiva, če igraš v dvoje. Vodnih športov sem se pa kar hitro naveličal. Ampak, če potegnem črto je igra vseeno odlična.

Na sam Wii Motion Plus sem se tudi kar navadil, tako da po začetnih pomislekih, sem sedaj kar zadovoljen. Me pa skrbi koliko in kdaj bodo izšle nove igre, ki bodo podpirale Wii Motion Plus. Zaenkrat vem samo za Red Steel 2, ki se ga pričakuje mislim da pozimi. Upam, da bodo kmalu izšle kake nove igre, saj je potenciala veliko. Mogoče bo pa nova Zelda podpirala WMP. To bi blo po moje vrhunsko :)

Wii Sports Resort + WMP = bomba! :bowdown: Sam najbolj obužujem swordplay in archery, tudi ostali športi so odlični in ja DrMiha, pri kolesarjenju resnično lahko zašvicaš =D.

Z veseljem pa čakam že na Red Steel 2 in The Grinder, ki bosta oba imela WMP podporo. :rock:

Sam najbolj obužujem swordplay in archery, tudi ostali športi so odlični in ja DrMiha, pri kolesarjenju resnično lahko zašvicaš =D.

Niti ne vprašaj, kako zašvicaš pa kako roke trpijo pri Mario& Sonic at the olympic games, ko plavaš na 400metrov :sweat:

Lp

Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.