Jump to content

Zakaj nimamo pri nas ..


Anduril

Recommended Posts

Zato ker večina ne kupuje iger.

zarad tega tud, pa zarad našega komercialno trgovskega kadra. glupi u nulo.

lahko povem iz prve roke. sem delal 1 leto pri big bangu, in kar se tiče kurcanja po forumih glede špilov v bb, se sam pridružim.

GLUPI KO TOČAK. še pomnite, moji problemi z izbiro špilov za psp? kolko krat sem pisal glavnemu komercialistu za ta odelk v ljubljano naj se zmiga. boli ga kurac, uvoznik je itak videotop. zmenjene provizije pa take finte...

policaj bi verjetno z veseljem napravil kaj takega kot je na zgornjih slikah, ampak mu verjetno kapital tega ne pusti. hja, mogoče pa kdaj...

drugače pa, ja všeč so mi tiste škatle za rabljen xbox na prvi slki.

ratt-logo.gif
Link to comment
heh, avstrija, ane?

ja, tam so za nas nebesa

in še to: nekdo je omenil suprnovo: pridružuje se ji partis, ki ima že skoraj 13k userjev, ki samo dolvlečejo

Ma kaka Avstrija to je Amerika otrok !

Sorry za spam

P.S: Glih sem bruderu pokazal slike te in je rekel da je blo v Angliji kjer je bil on čist isto...toliko vsega itd...

followmeontwitter.png
Link to comment

Res je. Tujina je raj glede igričarskih trgovin :) Sem bil v Angliji. V vsakem mestu sem stopil v Game trgovino in se jezil, da nimam več denarja oz. prostora v ruzaku. Sem pa takrat kupil Broken Sword 1 in zraven dobil zastonj Broken Sword 2. :) In to za 5 funtov!! V avstriji pa ne maram kupovati, ker imajo vse v nemščini.

Link to comment

Samo na eni steni v tej trgovini je več kot cca 240 iger, če ne upoštevaš, da so naložene še ena na drugo, če je nabavna cena vsake cca. 20 eur (pa je več) je že to več kot 1 mio sit mrtvega kapitala, ki ti v slo kjer je trg majhen in verjetno ne boš prodal vseh, leži na polici in tudi, če bi prodajal po nabavni ceni še vedno ne bi vsega prodal. S tistim kar prodaš pa komaj pokriješ izgubo, ki ti leži na polici. Pri nas edini, ki še kaj zasluži je uvoznik, pa še ta zaradi količine.

V mulerju si lahko privoščijo prodajti igre ampak zasluška z njimi nimajo, gre bolj zato, da imajo ponudbo, kupiš špil zraven pa še zobno pasto, v big bengu imajo igre, ki so glede na izrabljenost deklaracij tam že odkar so ga odprli in niti razprodaje ne pomagajo, Harvey je močno zmanjšal ponudbo, ker so igre ostajale na policah, tudi po garažnih razprodajah itd.

Zdaj si pa predstavljajte nekoga, ki bi si želel s tem zaslužit, pokliče uvoznike, ki mu dajo cca. 25% rabata za nadaljno prodajo vloži samo v nakup iger nekaj mio SIT in čez eno leto mu 50% tega še vedno leži na polici!? Na hardwearu itak vemo, da se ne da zaslužit, storitev pri tem ni ravno dosti (razen, če se ukvarjaš z pogojno-legalnimi zadevami kot je modanje konzol, kar je pa pljunek v lastno skledo...) po dveh letih, če je vztrajen, bo štacuno zprl ali pa se bo začel ukvarjati z odkupom starih iger po zelo nizkih cenah in prodajo le-teh.

Včasih, ko sem še delal v trgovini in bil med drugim tudi posovdja smo brez problema naročili 20-30 kosov udarnega naslova kot je bil npr. C&C Red alert... kasneje predno sem zapustil ta posel (5 let nazaj) je naprimwer Ulima X ležala na polici vsa zaprašena in na zalogo sem vsez samo 1 kos, enako se je dogajalo z ostalimi igrami jemali smo en dva največ tri kose pa so v večini ostali na polici, edino kar se je prodajalčo so bili kakšni paketi večih starih iger za malo ceno.

Takšno trgovino bi si lahko privoščil le en od uvoznikov in le zakaj si jo ne?

Najemnina + 2-3 zaposlena =nič oz. malo zaslužka , zato imajo nekateri interetno trgovino, kjer pa so cene še vedno neprimerljive s tujino.

Nekoč sta bili dve morda tri dobre trgovine v tem stilu, ena je bila Ita plus na čopovi, ki je sodelovala z Jokerjem in so imeli celo Joker klub in če si se včlanil si dobil zastonj naročnino na jokerja, druga je bil C.S.C Hobbitt nekoč še v stari ljubljani kasneje na Rimski in na koncu na Ledini in pa Colby, ta edini še obstaja vendar ne vem če ima še trgovino za Bežigradom. Ampak to so bili zlati časi.

BessieSABU.png

Link to comment

naj dodam. ko pridejo novi špili v trgovino stojijo tam 8 mesecev. npr. GT4 za PS2 smo dobili 10 kosov, prodali pa enega. danes so še vedno tam. medtem ko pa platinum serija gre tekoče spolic. isto je blo pri psp. koje cena padla na 4990 je vsega zmankalo. vsak normalen bo raje dal 5k namesto 14k. cene so pač svinjske. včasih nisem razumel folka z modanimi konzolami, ampak kako naj nekdo ki ima komaj za kruh kupi en špil? sam sicer nims nikoli špilal enega pirata, vendar razumem ljudi. smo v eu, vendar smo še daleč.

ratt-logo.gif
Link to comment

Kakor je rekel TheMan, prodajajo se platinum izdaje. Konec julija sem bil v BOFu, oz., Big Bang Mega, ali kako se dandanes imenuje :) in sem videl Locoroco. 12k!! In gledam, in rečem, ah k vragu, pa zapravimo večino zaslužka meseca julija za igro. 5 metrov od blagajne sem še enkrat pogledal ceno, se vprašal, če sem res toliko neumen, se obrnil in nesel igro nazaj na polico. Če bi bila 3k manj, bi jo kupil. Še zmeraj bi bila draga, ampak bi si mislil, da vsaj cankarja nisem zapravil zanjo, in da je igra popolnoma vredna denarja. Za ta denar lahko kupim 3-4 rabljene igra za PC ali PS2. Cene so za crknit.

Link to comment

Jup...točno tak kot so povedali osebki pred mano...ko sem imel še nemodan xbox..sem šel lepo v Big Bang in rekel če majo špile za xbox...ja so me peljali do ene police kjer je notri nazkrš 10 iger...pa pravi "a to je tole?"....Nevem no ljudje niti nevejo kaj prodajajo....In edina pametna igra ki so jo imeli je bila RIDDICK escape from butcher bay....ampak nisem nor da bi za ta špil dajal 18K !!!!

OMG...res je 18K za ta špil...pomojem ga normalen osebek nebo kupil..

followmeontwitter.png
Link to comment

WOW kakšna trgovina :love:

Tukaj bi se zagotovo zadržal kakšno urico :) V italiji sem tudi parkrat bil v sicer pol manjši trgovini, ampak tudi založena z ogromno igrami.

Najbolj mi je všeč, da imajo v takih game trgovinah kakšne stare uspešnice, ki jih ni več mogoče dobiti. Ali pa recimo kakšno majico in modelčke dobiš pa kakšno zbirko iger, kot npr. Silent Hill Colection...

Glede cene je pa itak jasno, da je veliko predrago vse skupaj postalo. Igre, ki so slabše ocenjene, manj kvalitetne ali starejše, bi morale biti vedno cenejše po moji logiki. Ne vem, kako imajo lahko nekatere "X" igre enako ceno, kot kakšna zares dobra igra, npr. MGS3. In teh iger je veliko, ki imajo ist ceno, a v bistvu so za en drek in samo nategujejo folk s ceno.

Jas osebno zelo rad kupim original igro in cena ni ovira, če le vem da je igra vredna tega denarja!

re.jpg
Link to comment
  • admins
Lots and lots of text.

Ma ja, sej vem zakaj dejansko ni pogojev za obstoj takšnih štacun v Sloveniji - še predobro vem, kakšna je situacija v Sloveniji. Post je bil bolj mišljen kot utopično sanjarjenje .. :no_no:

Nekoč, ko se bom naspal, bom še našopal fotko, kaj vse povezanega z Nintendom sem privleku iz Bushlandije .. Nintendo World Store, yeeehaaaaw. :ihih:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.