Jump to content

[PS2] Final Fantasy XII .. Perfect?


Anduril

Recommended Posts

Glede na monotonost iger v zadnjem času :zzz: ...... me bo FINAL FANTASY XII spet vrnil v življenje...spet bom dihal, se čudil in jokal ob lepotah te izjemne serije... :car::car::car:

Neglede na to kako bo igre ocenjena...VEM, da bo to res CARSKI špil pa še na dveh DVD-jih...!!! :)

FINAL FANTASY FOREVER :rock:

I may never beat FINAL FANTASY XII. I can't bring myself to do it. I have fallen in love with this game, completely, and don't want the relationship to end... :)

Link to comment
Guest galko

Moje mnenje o FF XII je skrajno negativno in podbno kot Bahamut ne dvomi v kakovost špila, jaz ne dvomim, da se ga niti s palico ne bom dotaknil. Po do zdaj videnem se mi zdi špil preotročji, pederski in poženščen - vsi ostali "plusi", ki se napovedujejo, pri meni ob taki dozi kurca v riti povsem zbledijo. Da ne bom dolgovezil; bom kar quotal moje mnenje o odličnih, fantastičnih, spektakularnih protagonistih, ki sem ga podal na drugem forumu.

Vaan     A boy who would be a sky pirate.

vaan.jpg

OMG, kakšno sranje, kakšen drek. "Would be a sky pirate"?! Jebemti mater, kakšen "would be"?!?! Če si glavni junak faking FRPja, se ne napiše "would be", ampak "brutaliy is"; in definitivno nisi neki emo-pirat, ki cele dneve drka kurac in praska opice po riti, ampak zabriti barbar, ki mu je zmaj zažgal vas, poklal familijo in ukradel kolekcijo MTG kart. Pičku mater, kateri peder si je pa tega reveža izmislil... Verjetno ima poseben skill "cry in despair", pri kateri te pošasti nehajo napadati in te usmiljeno tolažijo, če imaš pa dovolj nabito karizmo ti pa še dodajo kakšen gil ali dva. FAK, kakšen papak!!!!11 Komur še ni jasno, "aa" v imenu Vaan ponazarja vzdihe zadovoljstva ob analnih užitkih z ostalimi "would be" mornarji in pirati.

Ashe     A princess. When all is lost, she builds it anew.

ashe.jpg

Ahem. Ali jaz prav vidim, ali res piše "she"? Kolikor malega smo se učili angleščine na gozdarski, to pomeni ženski spol? IN KAJ ZA VRAGA IMA ZA DELATI 19-LETNA DEKLICA V FRPJKI, RAZEN KOT VOJNI PLEN?!?!? Pa kolikor jaz razumem, ima pička veliko vlogo v celotni zgodbi. Kul, naj gre po stopinjah Aeris in skasira meč v vrat v prvi tretjini špila. Upam vsaj, da je zelo možata, saj v tag-lajnu nekaj omenjajo, da rada gradi stvari na novo. Dobro, gradbinci so vedno kul, vsaj nekaj. Po nosu si že vrta, še kakšen Union Pils in gumijasti škornji, pa bo.

Fran     She can wield any weapon with ease.

fran.jpg

....right. Še ena ženska, pa še grda zraven. Verjamem, da obvlada orožje, s tako faco pač ne moreš računati, da boš v življenju videla še kakega drugega dedca poleg fotra in poštarja. Še dobro, da je v Mongoliji prepovedana sodomija in da tam ni mačjerepih opic, ker bi se dejansko lahko zgodilo, da bi takale šugesina kdaj hodila naokoli.

Penelo     A girl who wants peace.

penelo.jpg

Iz slabšega na slabše. Res mi ni jasno, kaj je Square mislil, ko je delal karakterje - da bo zadevo igrala PETA ali kaj?! Ma fak no, to je pa kaplja čez rob. Za tiste, ki niste videli celega opisa od tega odličnega lika - dekletce je staro 16 let, je blond in zelo kjut. Vse lepo in prav, če bi šlo za nov del serije Barely Legal, ampak prasička je dejansko eden od glavnih likov v FRPju. V zvrsti, kjer so sicer aktualni 2-metrski meči, 40-tonske pošasti in hektolitri testosterona. Res super, aplavz. Pizdarija, to je bolj absurdno, kot če bi Mefisto-lizard s svojim ksihtom nastopal v reklami za moško lepotilno kozmetiko.

Če še enkrat potegnem črto - res me neznansko žalosti, da so se pri Squaru odločili za tovrstne like in ne za kaj bolj moškega, recimo v stilu Clauda. Ker vem, da bo špil verjetno noro dodelan, razvejan in globok, tako kot je večina FFjev. Samo kaj kurac, samo da vidim slikico od Kombija in ostalih mevž, me že vse mine. Kaj mi pomaga neka mega globoka, življenska zgodba, polna preobratov in spletk, če mi bo glavni ritoljub neprestano piskal in jokal, kako bi šel domov gledat sončni zahod in se pogovarjati s školjkami? Kaj pomaga divja akcija in spektakularne borbe, če je povprečna starost moje ekipe 17 let in prej spada na Eurovozijo kot na bojišče? In v lepi grafiki bom občudoval kaj - Love-Parade škornje od Vaana? Roza kratke hlačke s ptički od Penelo? Sado-mazo kostum z zajčjimi ušesi (?!?!?!) od Fran? Jok brate, odpade. Pa še sinhronizacija bo po možnosti podobno patetična kot pri FF X.

Final fantasy XII - ne, hvala.

Link to comment
Guest galko

No, potem ga pa preberi še 11tič... :doh: ...naj ti še enkrat namignem, kaj mi ni všeč: poženščeni, pederski, otroški protagonisti (protagonist = glavni junak), ki po mojem mnenju na noben način ne spadajo frp. Tudi če govorimo o japoncih, ki so pregovorno mahnjeni na mlajše like - s tole revščino so presegli vse meje. Pustimo to, da so skorajda vsi najstniki, to sem se nekako že navadil. Problem je, kako izgledajo in kakšne karakterje naj bi imeli, sodeč po opisu. To zame enostavno ni resen frp, ker se na noben način ne bom mogel poistovetiti z liki in posledično z zgodbo/ozadjem.

Seveda, to je čisto subjektiven pogled na zadevo. Marsikoga kričeči otroci in jokajoče punčke ne bodo motile (v Belgiji bo gotovo narastel fan-base), mene pa zadeva moti že v naprej. Kot sem že napisal, meni je je neznansko žal, da je stvar taka, kot je, še posebno, ker naj bi bila FF XII res izredna igrica, če te pač ne moti pisk-cvil-mir-in-ljubezen-pisk-skvik-očka-zakaj-si-odpenjaš-hlače-pisk-zlom. Škoda.

Link to comment

Galko, vse kar si napisal je ZELO subjektivno....Jaz te like, ne vidim tako kot ti, v bistvu jih nikoli nebi mogel videti na tak način kot ti, za mene so povsem normalni liki in jim nič ne manjka! Res nevem od kot ti take čudne ASOCIACIJE... :o

Bojim se, da ta forum nikoli ne bo več to kar je bil in da se bo spremenil samo še v neko čudno pluvanje čez igre......iz bog ve kakšnih čudnih razlogov! :(

I may never beat FINAL FANTASY XII. I can't bring myself to do it. I have fallen in love with this game, completely, and don't want the relationship to end... :)

Link to comment

Ma sej po eni strani tudi meni teži ta pocukranost, ki se je začela že v FFX...

Sicer pa cheer up BAHAMUT, vsak lahko izrazi svoje mnenje o katerikoli igri (pri tem pa gre Galku vsa slava, ker zna zadevo začiniti do take mere, da postane branje zabavno :car:). To še ne pomeni, da zaradi tega forum propada... :):beer:

lp,

k_k

Link to comment

Eh, dokler ga ne vidimo stiskat limone, bo Galko za moje pojme najboljši plug-in za katerikoli forum spljoh. Goddamn, did I say "plug in"? :doh:

I meant, member. ...MEMBER? AAAArgh.... :x

Ne, ampak res, Bahamut, ene serije že predolgo izhajajo in specializiranci (v smislu tistih, ki igramo predvsem to zvrst) izgubljamo sposobnost ločevati, kaj je v eni igri objektivno dobro, lepo / okusno / smiselno, kul, kaj mora biti kot trademark serije in kaj je pravzaprav razlog, da imamo eno kultno serijo še radi. Lahko se ti zdi pljuvanje, ampak Galko s takimi, sicer humorističnimi izpadi pogosto zadene žebljico na glavico vsaj z enega konca. :)

Link to comment
Guest galko

Ahaha, Kekken you dirty pervert :evil: To so te med vrsticami, "Ime mi je Jakob in sem iz spodobne družine", čez pet minut pa že ležiš v hortenzijah v skibuckah in Pikachu slinčkom....

Sicer pa kje pa, ne mislim na kateri-koli način delati slabo reklamo za KSi ali karkoli hudobnega. Samo povem, kaj mislim. In definitivno se ne bi vtikal v zadevo, če bi mi bilo vseeno - pa mi ni. Kot že stokrat rečeno, Final Fantasy VII, Galdur's Gate II za PC ter Simon the sorcerer I (don't laugh) so mi najlepše enoigralske izkušnje, kar sem jih doživel. Pobodbno lepe občutke mi je pričarala samo še kaka knjiga, filmi sploh ne pridejo blizu. In zato sem popolnoma ponorel, ko sem videl arte od FF XII protagonistov - moja vizija "junakov" je v diametralnem nasprotju s temi, emmm, fanti in dekleti. Logično je, da sem jezen, navsezadnje čakam na dober FF vse od prihoda sedmega dela.

Eh, jebat ga, saj špil bom sprobal... ...koliko dolgo bom pa vzdražal za TVjem, pa ne vem. Še dobro, da samo od poslušanja čivkanja ne moreš dobiti ptičje gripe :fiufiu::lol:

Link to comment

Ja Galko od 7. dela naprej praviš ni blo nic dobrega. Upam da si potem igral vse pod 7. delom ? Jaz sem igral vse FFje do 6. ela ( se pravi 1,2,3,4,5,6+ mistyc quest). In 5. del me je res potegnil tako da joj.... sem ga skos igral, če še vsi ki ljubite FF niste sprobali FF5 pomojem zamujate dosti!

followmeontwitter.png
Link to comment
Guest galko

Uf, veš kako je s tem; FF VII sem igral kake pol leta po izzidu za PC; o konzolah se mi takrat še sanjalo ni. Če se mogoče spomniš, na PCjih je bila takrat nekajletna suša, ko ni bilo čisto nobenega (in s tem dejansko mislim "nobenega") frpja; tako je FF VII usekal ko strela iz jasnega ter me, nevajenega takšnih iger, popolnoma razmontiral. Pač človek nikdar v življenju še ni igral frpja, niti konzolastične igrice, nato pa kar takoj na najboljšo konzolastično frpjko ever. Približno tako, kot da bi zgubil junfer s Petrom Northom, in to na havbi od Ford mustanga. Seveda sem po tem, ko sem 3X obrnil sedmico, postopoma probal tudi FF VI in FF V, samo me po pravici povedano ni tako zapalil. Ne vem, vseeno je izgledal preveč špartansko za tisti cajt, pa še emulator me je jebal. Bolj me je vžgal Chrono Cross, samo to je že druga zgodba :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.