vedernjak Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 no ker pač jutri pišemo test bi bilo zaželeno če danes odgovorite pač jaz ne razumem naslednje naloge smreki sta druga od druge oddaljeni 4,8 m, razdalje medn junima vrhovoma pa je 5 m. Za koliko metrov je ena smreka višja od druge? nariši skico. prosim pomagajte Quote Link to comment
jonski Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 se rabis pomoc?? men se zdi da je rezultat 1.4 metra izracunal sem s pitagorovim izrekom... visina za kolikor je visja smreka od druge je X imas poznano eno kateto, ki je dolga 4.8 metra in "hipotenuza", ki je 5 metrov. x(nakvadrat)= 5(nakvadrat) - 4.8(na kvadrat) x(nakvadrat)=1.96 x=1.4 m mislim, upam da je to prav... pa dobr piš!! :china: Quote GT: jonskiC Link to comment
PiKi17 Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Tko kot je reku jonski Izračunaj s pitagorovim izrekom. osnovna formula je a(nakvadrat) + b(nakvadrat) = c(na kvadrat) ti iščeš stranico b (razliko višine) A je razdalja od ene do druge smreke C je pa razdalja med vrhovoma B(nakvadrat) = C(nakvadrat) -A(na kvadrat) B(nakvadrat) = 5(nakvadrat) - 4.8(na kvadrat) x(nakvadrat) = 1.96 x=1.4 m srečno jutr, upom da je s skico razumljivo lp Quote Link to comment
SlashSpeed Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Točno tako. Glej skico od Pikija in ti bo vse jasno. Quote Link to comment
vedernjak Posted October 7, 2009 Author Share Posted October 7, 2009 9. razred pa sm mislo da sm čist zafuro test da bom dobo 2 al pa 3 po vsej sreči pa jo grem prašat pa reče da bo mogoče 5 Quote Link to comment
Sasuke Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Dej bom še jaz nekaj prašal, ko sem se jebu ež 2 uri s to nalogo. Določi število a tako, da koreni enačbe: x*x*x+3*x*x-6*x+a=0 oblikujejo geometrijsko zaporedje. Izračunaj korene. * pomeni "krat" Quote [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment
Raptor90 Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 Meni naj nekdo prosim razloži tole: Za katero števko a je dano število deljivo s 3 31a27a2 To smo jemali na začetku srednje šole zdaj se pa po par letih nespomnim več kako gre. Quote Link to comment
RIDDICK Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 Mislim, da gre to tako da če je seštevek števil ki sestavljajo število deljiv z 3 je potem število deljivo z 3. Ker potem če daš a=3, ti pride seštevek 3+1+3+2+7+3+2=21 21 je deljivo z 3. In če sedaj deliš 3132732 z 3 dobiš neko lepo cifro, brez decimalk. Verjetno gre tole tako, nisem pa ziher več. Quote Link to comment
TriGGer Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 Tak bi moglo bit. Quote Link to comment
Recommended Posts