Jump to content

Battlestar Galactica

Anduril

Recommended Posts

• admins

Če mamo že temo o Lost, imejmo pa še o nedvomno najboljši sci-fi seriji zadnjih let, Battlestar Galactici. Gre za "reimagining" originalne serije Battlestar Galactica, ki se je vrtela konec 70ih .. reimagining zato, ker je serija vzela samo osnovno temo originala (*) in določene like, vse ostalo je več ali manj povsem novo in/ali drugačno.

(* ljudje ustvarijo izjemno napredne robote (Cylone), kateri se jim sčasoma uprejo, odidejo in se vrnejo čez par desetletij ter takrat z nepričakovanim napadom izbrišejo 99% človeštva, zgodba sledi preživelim na Battlestar Galactici, ki bežijo neznano kam pred Cyloni)

Anywaaaay .. z dečvo in bratom se lihkar ponovno (vsaj zame) prebijamo čez prvi dve sezoni in se počasi bližamo koncu. G'damn je to ena huda serija .. ampak - če pričakujete tipičen sci-fi ala Star Trek, boste verjetno globoko razočarani, ker serija namesto na tehnoloških gadgetih in bulšiterskih alienih gradi precej bolj na glavnih osebah in, no ja, filozofskih vprašanjih. Vsekakor priporočam vsem, da si ogledate vsaj začetni mini-series (3 urni pilot), ki vas vpelje v osnovno štorijo. Navdušenje naprej od tega sledi samo od sebe. :D

V soboto zjutraj pa prvi del tretje sezone .. yeeeehaaaaaaaw! :rock: Da vidimo kok imamo še BSG fanov tukaj naokrog!

• Replies 54
  • Nastanek
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Keri slabi, niti enga k bi gledu BSG tukej? :yuck: No, Kejs vem, da ga je, sam on je te dni prepomemben za postat na KSiju. :lol:

Case je pač višja kasta :bowdown: Back to 1st Question:

nop, ker so cimri obsedeni s Star Gati (ki so IMO od sedme sezone naprej samo pogrevanje stare župe)

anduril: sm gledal v sredo, pa ni bil pilot, niti prvi del... zgleda da sm fulal par delov :no_no: v tem delu so jih napadali sajloni vsakih 33 min, zato so morali vedno opraviti skok v faster than light speed, da so jim ubežali. upam da veš ker del je to, mene pa zanima če sem veliko zamudil, kolko delov si moram dolpotegnt, pilot + ?delov

ratt-logo.gif
  • admins

Jes, jes! Welcome to the family! :lol:

Ma SG1 je v redu tam nekje do 8. sezone, ko se prične nadzgodba o Orijih in ko odide O'Neil .. po tem se mi zdi, da gre vse skupaj strmo navzdol, tako glede zgodbe (ne, nekih srednjeveških buzerancij mi v sci-fiju res ni za gledat :yuck:) kot glede humorja. Kot neko blazno resno serijo itak SG1 ni bilo nikoli za jemat. Galactica je pa itak najbolj na drugi strani žanra, kar se da, v primerjavi z SG1 in daleč od tega, da bi se lahko kr naključno mal usedu pred en del in pričakoval, da ti bo več ali manj vse jasno ..

ker sem bil tele dni nekako takole: ustat-->faks-->ležanje-->spanje

sva s cimrom zjala naprej Galaktiko in res postaja vedno boljša in boljša. Sem si priskrbel celotno drugo sezono, sedaj edino upam, da bo DVD predvajalnik bral format, da bom lahko v leže gledal serijo naprej ;)

• admins

Ti kr lepo počasi, se ti medtem 3. sezona lepo nalaga na kup .. :)

Sem ugotovu, da je BSG ful bolš (a.k.a. bolj mazohistično) gledat sproti, ker ima tako abnormalno hude cliffhangerje ob koncu vsake sezone (in sredi 2.), da izgubi polovico čara, če greš takoj po koncu sezone lahko gledati kar naslednjo .. grizenje nohtov pol leta, da izveš kaj se bo zgodilo, je neprimerno bolj zabavno. :D

• 4 weeks later...

ANDURIL!!!! EN VELIK FRUCK YOU ZATE!!!

zajebal si mi lajf...

končal sem z gledanjem prvih dveh sezon. sedem dni nisem delal nič drugega. zdaj mi je zmanjkalo delov in se mi zdi kot da sem izgubil eno družino. fak, mislim da je nekaj narobe z mano. hočem še, hočem, še hočem še :crybaby:

je že 3. sezona zunaj?

svoje življenje bom posvetil iskanju take babe kot je starbuck. i am frucked up...

ratt-logo.gif
  • admins

Haha, there's no escaping them evil Cylons. :lol:

Ja, tretja sezona je že v polnem zagonu in (kar se mene tiče) nič slabša, kot prvi dve. Baje med 3. sezono tudi ne bo vmesne pavze, tako da wheeee, neprekinjena sezona in še kakšnih 13 delov, lepo serviranih vsak teden. Mmmmm. :D

Ful me zanima, kako se bo razvila podzgodba s

preostalimi petimi Cylon modeli ...

lee adama je pa fat ass!!!!!

koji vamp :ninja:

je ekspresno spet dobil 6pack :D

No, sedaj sta bila dva bolj uboga dela zapored, upam da se bo kmalu spet kaj bolj eksplozivnega zgodilo (ampak ni kej, Baltar is THE MAN :ihih: ). Razen če so res v 3. in 4. delu pokurili večino :cash: za efekte