mr.matic Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 Na svojem racunalniku imam internet in sem razmislja da bi dal v svoj rac. se eno mrezno kartico in povezal drug racunalnik na svojega, vendar me zanima ali bi lahko imel na tak nacin tudi drugi rac. internet? LP Quote Link to comment
mumbo Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 da. vendar je boljša varianta ruter. Quote Link to comment
MaHe Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 Se strinjam. Če imaš šest tisočakov viška, jih investiciraj še vanj; potem ne bo potrebno, da je PC1 prižgan, če hoče imeti PC2 internet ... Quote [__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_] Link to comment
icemarik Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 Jaz sem pred 3 dnevi kupil 5 portni switch za 3,5k in mam priklopljen xbox 360 in PC na net. Zadeva deluje zelo vredu. Kupi nek najcenejši switch in bo zadeva laufala super. Če hočeš met 2 pc-ja priklopljen na net ti je to najcenejša rešitev in najlažejša saj ti ni treba odpirat pc, priklopiš na net in na elektriko in je stvar rešena. Lahko jih seveda priklopiš še več. p.s. switch sem kupil v comtronu. Znamka Digitus Network http://www.comshop.si/article.asp?ArticleID=37186 Quote Link to comment
mr.matic Posted October 10, 2006 Author Share Posted October 10, 2006 Ja pol bi raje kupil brezzicni usmerjevalnik sam nevem ce bi lahk pol kartico za povezavo dal v 2. rac., ki ima 266 MHz? Quote Link to comment
mr.matic Posted October 12, 2006 Author Share Posted October 12, 2006 Odlocil sem se, da bom kupil za wireless router, da se bom lahko na internet povezal se preko PSP-ja, sam newem a more bit slucajno kak posebn router al je lahk cist navadn? Aja pa se to a morm kupit 54 al 108 Mbps ce mam ADSL 1024/256? Quote Link to comment
oklepnjak Posted October 12, 2006 Share Posted October 12, 2006 54 ali 108 mbps, ukolikor jaz štekam tole, sploh nima veze s hitrostjo interneta, temveč s hitrostjo prenosa podatkov, saj ne boš delil le povezave z ostalimi napravami. Če rabiš nevemkakšne hitrosti, pač kupiš tistega s 108 mbps prepustnosti. Quote Link to comment
mr.matic Posted October 12, 2006 Author Share Posted October 12, 2006 Aja to pol pomeni hitrost povezave oz. prenosa podatkov prek racunalnikov? Quote Link to comment
MaHe Posted October 12, 2006 Share Posted October 12, 2006 Da. Btw, na 300 MHz PCju v kleti imam prihevtam WiFi USB adapter in dela precej solidno. Quote [__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_] Link to comment
mr.matic Posted October 12, 2006 Author Share Posted October 12, 2006 Ja jst mam v drugi sobi 266 MHz comp sam nima USBja tk, da bom mogu kr na PCI prklopit. Quote Link to comment
mr.matic Posted October 14, 2006 Author Share Posted October 14, 2006 A mi lahka se prosim svetujete ker wireless router naj kupim, pa da ni predrag. Aja potreboval bi ga pa v stanovanju, ki ima 75 m2 tako da bi mi pokrival celoten prostor brez problema. Quote Link to comment
Recommended Posts