jonie Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Ameriško podjetje Razer, ustanovljeno konec devetdesetih let prejšnjega stoletja se že od samega začetka osredotoča na izdelke namenjene predvsem igralcem video iger. Sprva so se posvetili predvsem računalniškim miškam in leta 1998 poslali na trg Boomslang, ki je bila prva optična miška z ločljivostjo 1.000 točk na palec (DPI) medtem, ko so takrat običajne optične miške dosegale ločljivosti med 200 in 400 DPI. Ob prelomu tisočletja je Razer zašel v finančne težave in se po prestrukturiranju vrnil leta 2004 z optično miško Viper. Temu je sledila še mišja uspešnica Diamondback in Razor je bil zopet v igri. Svoj prodajni program so razširili še na podlage za miške ter na tipkovnice, slušalke in zvočnike. Sedaj pa si želijo prodreti tudi na trg dnevnosobnih igralnih postaj. V ta namen so od Microsofta že pridobili uradno privolitev za izdelavo igralnega ploščka imenovanega Razer Onza. Igralni plošček bodo poleg atraktivnega videza odlikovali še kvalitetni gumbi, ki jih Razer imenuje Hypersponse. Poleg tega bo moč nastavljati upor analognih gobic kar bo marsikdo pozdravil s precejšnjim navdušenjem. Omeniti velja še eno posebnost, in sicer osvetljene robove, ki bodo tako žareli v temi. To na samo igranje sicer nima nobenega vpliva, bo pa vsekakor poskrbelo za atraktiven videz. In cena? Naprava naj bi bila na voljo za okoli 50 USD, kar znese nekako 33 EUR. To pa je le malenkostno dražje od standardnega XBOX-ovega ploščka, ki ga je trenutno pri nas moč dobiti za okoli 30 EUR. Drug izdelek s katerim želijo privabiti uporabnike Microsoftove konzole pa je naglavni komplet slušalk in mikrofona s polnim imenom Razer Chimaera Professional Gaming Headset for Xbox 360. Slušalke naj bi bile izjemno udobne, kar je kot nalašč za celodnevne igralne seanse, poleg tega pa naj bi jih odlikoval še navidezni 5.1 kanalni zvok. Cena naj bi bila nekoliko višja kot za igralni plošček, in sicer okoli 130 USD, kar preračunano v našo valuto pomeni okoli 90 EUR. Nikjer ne najdem kdaj se bo prodajalo pri nas in za kolko naših evropskih SIT Quote Prodajam Call of Duty: modern warfare 2 prestige edition!!! Trenutni gamertag: DarySLO , naredim svojega ko bo čas temu. Link to comment
shire Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Tole pa kupim ko pride k nam,se že ve kdaj? Quote Link to comment
Loler Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 jaz tudi takoj oboje kupim ko bo le na voljo pri nas...že kdo ve kdaj kje kako za koliko? Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Vse piše zgoraj. Sploh berete? Okoli 33€= Kontroler Okoli 90€= Slušalke + Mikrofon Quote Link to comment
H5n1 Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Upam, da se bo dalo zadevo povezati tudi s PS3 :crossfingers: Drugače me pa oblika kontrolerja spominja na kontroler od onLiva. Quote XBL: qDING DONGp PSN: DoodlyDingDong Link to comment
jonie Posted January 12, 2010 Author Share Posted January 12, 2010 DSmadfan nismo nepismeni ampak so to le okvirne cene nas pa zanima prava cena in kdaj bo to možno kupiti! Vem da je bilo to predstavljeno na sejmu CES... Quote Prodajam Call of Duty: modern warfare 2 prestige edition!!! Trenutni gamertag: DarySLO , naredim svojega ko bo čas temu. Link to comment
TriGGer Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Zgleda tapravo, sam kaj mi to pomaga, če se mi pri Call of Dutyju derejo 12-letni froci v mikrofon... Makes me sick pa to. Quote Link to comment
jonie Posted January 12, 2010 Author Share Posted January 12, 2010 TriGGer to pa maš prav ja, Quote Prodajam Call of Duty: modern warfare 2 prestige edition!!! Trenutni gamertag: DarySLO , naredim svojega ko bo čas temu. Link to comment
SlashSpeed Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Če bo kontroler okoli 30-40€ sploh ni kaj premišljevat. Takoj prodam svojega brezžičnega in tega kupim. D-Pad izgleda pošteno! Quote Link to comment
TriGGer Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Jaz bi ga lahko zamenjal za mojega trenutnega, ki je že pošteno zdelan. Gobice so že čisto gladke in spolzke, pri čemer se leva velikokrat sploh ne vrne v sredino, kar je precej še posebej pri dirkačinah, ker avto stalno vleče v levo. Desna gobica ji počasi sledi, ampak to ni tolk pomembno. Pa da ne omenjam še vse črne svinjarije, ki se vedno znova nabira v špranjah. Res ne vem, zakaj kontrolerja ne naredijo iz katerega drugega materiala. Se mi zdi, da pri PS2 nikoli nisem mel teh težav. Ali pa ga nisem dovolj igral... Quote Link to comment
jonie Posted January 12, 2010 Author Share Posted January 12, 2010 Samo če gledaš da miška ki jo imam doma ni kaj posebna le da se okoli sveti orange in da na njej piše razer krait ter stane 55€... kaj šele kontroler za xbox kateri bo prav razer produkt in bo po mojem stal več kot 50eur, kateri bo seveda imel osvetljen rob ter možnost nastavljanja občutljivosti palčk, ter mnogo izboljšav ki jih trenutni kontroler zelo pogreša(boljše smerne tipke, gumbi z občutkom pritiska se pravi da tipka klikne ko jo pritisneš, dodan tretji R in L gumb kateri bo multifunkcijski in si boš lahko prilagodil tipke na njem kot so A B Y X itd... aja pa še tole, našel sem neke slušalke tudi od razer katere so tudi za xbox narejene in stanejo 128eur tako da te bodo še več Quote Prodajam Call of Duty: modern warfare 2 prestige edition!!! Trenutni gamertag: DarySLO , naredim svojega ko bo čas temu. Link to comment
Repminister Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Zgleda tapravo, sam kaj mi to pomaga, če se mi pri Call of Dutyju derejo 12-letni froci v mikrofon... Makes me sick pa to. sej lohk mutaš Quote Zelo bi bil hvaležen, če glasujete za mojo 'First Aid Help' aplikacijo na Mobitelovem tehniku. Hvala Link: http://tehnik.mobitel.si/wp7-glasovanje/?aplikacija=11 Link to comment
TriGGer Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Ja sej načeloma bi lahko, ampak še vedno ostane tisti lame filing. Potem majo zraven totalno neizvirnega nicknama še izrecno letnico rojstva napisano, ala Killingboy1996 Vau, božiček je bil radodaren letos, a? Quote Link to comment
Raptor90 Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Heh na tvojem mestu bi raje igral bolj taktične igre, tam mrgoli manj frocovja pa mogoče več resnega folka. Razer ima kvalitetne in precej drage izdelke, če bo kotroler okoli 35 € ga še kupim. Quote Link to comment
jonie Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 nekaj informacij iz razerja: Razer Onza Professional Gaming Controller for Xbox 360 MSRP: US $49.99; Europe € 44.99 Razer Chimaera Professional Gaming Headset for Xbox 360 COST: US $129.99; Europe €109.99 Ravno sem dobil email od direktorja marketinga v evropi in mi je napisal da bo zadeva v prodaji druge polovice tega leta, in bo v sloveniji stal približno 55evrov. Točen datum še nevejo ker so ravno v US na seminarju zaradi tega.... Quote Prodajam Call of Duty: modern warfare 2 prestige edition!!! Trenutni gamertag: DarySLO , naredim svojega ko bo čas temu. Link to comment
TriGGer Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Meni gre na živce samo ta dvojni bumper, zgleda ful nagraužno. No, bom mogoče lahko vsaj nastavo enega od teh štirih bumperjev za "instantly mute all 12-year-olds button." Quote Link to comment
jonie Posted January 14, 2010 Author Share Posted January 14, 2010 tako je ja Quote Prodajam Call of Duty: modern warfare 2 prestige edition!!! Trenutni gamertag: DarySLO , naredim svojega ko bo čas temu. Link to comment
SlashSpeed Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 [youtube:1gognncw]MRG3cxx5K1s[/youtube:1gognncw] Quote Link to comment
H5n1 Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Kdo je to? Kumar? Za kontroler sem se že odločil, da če bo taka cena ga kupim. S slušalkami je pa tko, da so mi že vse po kakem mesecu nehale delovati, razen te katere fašeš pri boxu mi še vedno delujejo (2007), tako mikrofon kot zvočnik. Quote XBL: qDING DONGp PSN: DoodlyDingDong Link to comment
Arey Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Ne smeš kupvat slušalk za 20€. Te od xboxa pa so kr trpežne, edin zlomjo se hitro. Quote Link to comment
jonie Posted January 14, 2010 Author Share Posted January 14, 2010 jas imam že troje slušalke, če potrebuješ ti ene prodam Quote Prodajam Call of Duty: modern warfare 2 prestige edition!!! Trenutni gamertag: DarySLO , naredim svojega ko bo čas temu. Link to comment
Zurbum Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 me too Imam še vedno ene originalno zapakirane. Quote Retired achievement whore! Link to comment
R3LIX Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Če izide kontroler vsaj enkrat do Hala: Reach bo tole epic win. Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Misliš do bete? Quote Link to comment
R3LIX Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Nah. Do takrat ga itak še ne bo. Če pride septembra/pred septembrom bo zmaga. Quote Link to comment
Recommended Posts