Jump to content

Vase konzole skozi zgodovino


PSP_BOY

Recommended Posts

NES, Gameboy, mega drive, SNES :car: ,neo geo cd, PSX, N64, PS2, NGC, PSP :x

gamecube sm kar hitro prodal, kr so vsi imeli PS2 in si nisem imel s kom igrc menjavat. je pa dobro to da zdaj ko pride Wii, bom imel tolko več materiala za preigrat. si lahko mislite: Mario Kart DD, Zelda WW!!!, Resident evil(komplet), Metroid Prime 1&2, in še in še... :ninja:

I WILL BE IN GAMERS PARADISE :objem:

ratt-logo.gif
Link to comment
  • 1 month later...

Pa poglejmo.

Zacel sem z racunalnikom Spectrum ZX, ki ga je mel foter in ga ne stejem za svojega.

Pravi zacetki so bili z racunalnikom Atari 1040STe, za njim sem dobil GameBoy in potem cez nekaj let SNES. Racunalnik je sredi devetdesetih nadomestil moderni PC. Pravtako sem proti koncu devetdestetih dobil PSX, ki me je vpeljal v prave konzolasticne vode, saj SNESa kot otrok nisem dozivel povsem tr00.

Potem je prisel PS2, za njim GC in se malo kasneje GBA. No ni minilo veliko, ko sem kupil se XBOX.

Nadaljeval sem z DS in PSP, nazadnje sem prvega zamenjal s DSL.

Kaj naj recem, cakam na x360 enkrat sredi decembra in upam, da mi bo tokrat ena konzola te generacije dovolj. :headscratch:

Link to comment
  • admins

Err, pa poglejmo:

Začel z najbolj pomembnim Game Boyem v Sloveniji (zaradi njega smo začeli razmišljat o prodaji Nintenda pri nas :D ), kmalu po tem dobil še NES in SNES, tekom let imel še GBP, GBC, GBA in GBA SP, ameriškega in evropskega GameCubea, sčasoma sem si nabavil še Xboxa, potem DSja in nazadnje mi je dečva spedenala še Litea. Ja, razen GBMja pomoje skoraj vse, kar se je od Nintenda dalo imeti. :o Sony in Sega buuu. ;)

Čez 6 dni še Wii in čez kako leto x360 ali PS3. Bomo videli kaj bo takrat bolj privlačno.

Link to comment
  • admins

Ker smo dobili ameriškega davno pred evropskim kot promocijo, evropskega je pa pač fajn met .. ker smo v Evropi? :? In ker ameriški špili ponavadi pridejo ven davno pred evropskimi, sem večino špilov nabavljal kar od tam.

GBP je bil samo pomanjšan originalni Game Boy (torej črno bel ekran - ozr. zeleno siv :o ), GBC pa je bil, kot pove ime, z barvnim ekranom.

Link to comment

@Anduril: ena Nintendova konzola ti pa vseeno manjka - Virtual Boy :D

Ravno danes sem za hec probal emulirat zadevo in je zanimiva. Fora je, da imaš sliko v treh zamaknjenih barvah in daš potem gor 3D očala (ona papirnata) in imaš občutek globine. Wario Land sploh ni napačen, precej drugačen od verzije za Game Boy :)

Link to comment

V konzolastične vode me je pripeljal bratrančev Game Boy (najstarejši model), potem je brat dobil pocket verzijo in kasneje še jaz svojo. Nato sem si ubodel N64, a žal zelo pozno (GC je bil že zunaj), tako da sem imel samo dve igri in sem ga že naslednje leto zamenjal za Kocko, ki jo imam še danes. Potem pa sem dobil DS phat. Enkrat naslednje leto, pa si kupim še Wii.

Link to comment

Žačel sem z NESom oz. z njega kopijo, nekaj podobnega kot je čuk omenil. Pravzaprav se je začelo s tem sistemom ne samo moje gaming popotovanje ampak dejansko je v to notr padla skoraj cela familija vklučno z babico in mat (obe se zdej spilata spile na PS2, babi bolj ploščadine, med tem ko je mat bolj mahnjena na grozljivke (Resident Evil, Project Zero) in Tomb Raider (do sedaj ni naredila le trojke in Legend, ki pa jo trenutno igra). Skratka, prvo je bila kopija NESa, ki mu je nato sledil GameBoy zidak™. Za njem je prišel PS1, ki je je ponovno obudil igračkarsko potrebo, ki se je po GameBoyu nekoliko umirila. Po PS1 sem nabavil GameBoy Color. Nato je minilo nekaj časa....ja kar ene par let, ko sem si nabavil PS2, ki mi je do sedaj prinesel se največ užitka ob igranju.... A nova generacija konzol je tu in Nintendo Wii pri meni doma. Za enkrat sem zadovolen saj se ob igranju Wii Sports neizmerno zabava celotna moja familija. Še mačka je padla notr (sicer se je bolj v cursor in kopico Mii-jev zagledala, ampak vseeno). Kupiti nameravam se PS3 ampak resno ne vem kako kmalu bo to.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.