Skoči na vsebino

Katera verzija igre je boljša...


Bessie

Priporočene objave

Tukaj bi morda dajali informacije o multi verzijah iger, katera je boljša in o čem se razlikuje.

Npr.

GTA IV Xbox360 verzija ima višjo resolucijo.

Bayonetta Xbox360 verzija...

FFXIII Xbox360 verzija je cenejša...

Enslaved...

pač kdor ve ali ima info za kak multi naslov zakaj bi se ga splačalo za katero od treh konzol kupiti, npr Dead space za Wii je čisto nekaj drugega kot za PS3 in X360, morda se doda še kako sliko ali fimček s primerjavo, da se potem lažje odločiš ali je razlika omembe vredna ali ne.

Ni namenjeno prepiranju o tem ali se razlika v grafiki v resnici opazi ali ne, ali je menjavanje medijev moteče...

Npr. Call of Juarez sem kupil za X360 ker je bil cenejši, ne vem pa ali je tudi boljša verzija, Bayonetto sem kupil, ker je na X360 boljša verzija, FFXIII me mika, da bi iz principa spet kupil X360 verzijo, čeprav je PS3 verzija boljša...

Prepir naj ostane v temu namenjeni temi!

Se mi zdi, da nas je kar nekaj s tremi ali dvema konzolama in bi ta info bil priročen, saj itak, ko kupuješ sam poiščeš na netu primerjavo in nič ne stane, če jo potem dodaš še sem.

BessieSABU.png

Link to comment
  • vrhovni

Če imaš Xbox, PS3 in PC, potem se je lahko resnično težko odločit katero verzijo kupit.

Naprimer Dead space ima najboljšo grafiko definitivno na PC-ju, Xbox in PS3 pa sta imela vsak svoj ekskluzivni DLC obleke.

Tudi Mirror's edge je bil grafično najbolj dovršen na PC-ju (uporabljena je bila tehnologija Nvidia physx, ki doda določene bombončke), PS3 je dobil ekskluzivno time trial mapo.

Batman: Arkham Asylum je prav tako grafično najmočnejši na PC-ju (Nvidia physx), PS3 je pa dobil ekskluzivo igranja z Jokerjem.

Super stran s primerjavami pa je na eurogamer.net, vendar gre predvsem za povdarek PS3 vs Xbox.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Moja naslednja dva nakupa sta Vanquish in Enslaved.

Vanquish naj bi bila identična, bojda za odtenek bolje na PS3.

Med tem kot je Enslaved boljši na Xbox360 zaradi pogona (na PS3 slabši framerate, manj blura, vidnejši screentearing, nisem čisto ziher za nižjo ločljivost-demo primerjava).

Vanquish bom vzel za PS3, na Enslaved pa še ne vem zagotovo, se bolj nagibam k škatli.

Link to comment

Pri vprašanju, kaj je kje lepše se moramo nadnujno vprašati, kak zaslon uporabljamo. Če uporabljamo TV ali monitor, ki zna zelo dobro upscalati resolucije na svojo nativno, potem se nimamo kaj dosti sekirat. Ampak če naš zaslon ni glih ful dober pri upscaleanju, potem ima X360 avtomatsko občutno lepšo vezijo igre za večino naslovov. PS3 pač v glavnem bljuva ven 720P, kar sploh ni nativna resolucija nobenega TVja, kupljenega pri nas (dobiš pač 1080P ali 1360x768, kar pa NI 1280x720). Zdaj, če smo prepričani, da naš TV zna brezhibno upscalati vsako stvar s 720P na 1080P ali 1360x768, good for us. Četudi se jasnost drobnega teksta tudi ob najboljšem upscalingu nujno že malo izgubi. Predstavljajte si uprarabljati PC na LCD zaslonu, za katerega ni našimana pravilna (nativna resolucija). Ampak če zaslon tega ne zna delati dobro (kot mnogi monitorji in tudi.. brrr, TVji), potem X360, s svojim hardverskim scalerjem, s katerim povsem razbremenimo monitor, ščije na PS3 s stolpnice in vsako igro naredi veliko lepšo, pa če je IGN opazil ali pa ne. Glih danes sem rihtal neko postajo z 32", 1360x768 TVjem. Razlika med sliko, ko je bil box v tej resoluciji in tisto, ki je bila, ko je bila zadeva v 720P je bila boleča.

Dobro, framedropi so drugo, ampak kadar govorimo o nazobčanosti in jasnosti slike, je (ne)sposobnost dobrega upscalanja s strani zaslona še nekaj, kar lahko močno prevesi tehtnico na stran X360ja.

Link to comment
  • Pred 1 mesecem ...

Kekken, je možno da imam TV, ki sploh nima upscalerja? Ker prek VGA kabla mi na 720 dela bp, zdej ko mam pa HDMI, morm pa nujno met "detect TV resolution" oz pač uno, da se box prilagodi zaslonu. Problem je, da se mi pol resetira, če ugasnem TV. Which i dislike.

Če mam na 720, pa pol malo slike manjka al kajpajzvem. Morm kako nastavitev zbrat?

Halp :)

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.