Skoči na vsebino

Novinec v nabavi Xboxa 360?!


TheZero

Priporočene objave

'lo Slovenija. ;)

Kot že naslov teme pove, rabim pomoč. Namreč, po vseh teh letih pregovarjanja samega sebe, da konzole Xbox 360 ne potrebujem, sem se odločil, da jo bom pa vendarle kupil - če bi želel nadaljevati z gamingom na PC-ju bi le ta potreboval kar konkreten upgrade, tako, da se mi cenovno bolj splača nakup igralne konzole.

Skratka, po dosti prebranih forumih in pregledanih spletnih trgovinah, je zmeda kar se tiče nabave Xboxa 360, velika. Vbistvu se mi niti sanja ne, kaj se mi splača oz. kaj sploh potrebujem.

Prosil bi za pomoč glede nakupa konzole Xbox 360. Kakšno in kje se mi najbolj splača kupiti? V večini mislim igrati online igre (FIFA, Call of Duty, itd.), zato je to seveda pogoj. V spletni trgovini >Goblin.si< sem že gledal, vendar se mi niti sanja ne, katera različica in (če) z katerim modom se mi najbolj splača. Drugače je pa tako, da sem si zgornji limit samo za konzolo, postavil na 300 Evrov. Potem je tukaj še nekaj iger in kasneje nov televizor, zato več kot to, samo za konzolo ne mislim zapraviti.

Zanima me še kako je z televizorjem/monitorjem in internetom. Trenutno si lastim LCD monitor Samsung SyncMaster T220 ("22), zato me zanima ali bi nanj lahko priklopil konzolo. Ko bi uporabljal računalnik bi ga imel priklopljenega na računalniku, ko pa bi uporabljal konzolo (večino časa), pa na le to. Seveda bom pa ob prvi priložnosti nabavil nov televizor, z malo večjim budgetom kot ga imam trenutno.

Glede interneta me pa zanima, ali za to potrebujem še kakšen dodatni priključek ali kako je z tem? Ali zadevo iz modema preprosto priklopim v konzolo - posledično za ta čas interneta nebom imel na računalniku - ali kako je z tem?

To bi bilo vglavnem to. Najbrž se kakšno vprašanje sliši neumno, vendar tako pač je. Konzole si do sedaj še nikoli nisem lastil, ker sem bil vedno pristaš PC-ja, vendar je prišel čas, da poskusim tudi kaj drugega.

Hvala za odgovore!

LP, TheZero! :beer:

Link to comment
  • Odgovorov 82
  • Od nastanka
  • Pretekli odgovor

Top debaterji

kupi xbox 360 slim 4gb, že maš ugrajen wi-fi noter za igranje prek neta, kup eno leto gold naročnine in pa fifo 11, ter počakaj na nov call of duty black ops and u are ready to gooo :) ... pa če boš igral online se ti ne splača kupovat odklenjenega xboxa, ker je dost možnosti da te banajo .. tak al tak se pa ta tanov slim trenutno še ne da odklenat, če te pa ne moti rabljena roba pa mal po bolhi poglej, sam glej da ne bo odklenjen, se ti ne splača, ker dobiš igre že zlo poceni na netu. Če pa te ne moti to da nimaš eno leto garancije, pa lahka konzolo nabaviš na amazon.co.uk, kjer jo boš dobil za slabih 160€ in boš prihranil kar veliko, sam boš potem če pride do težav imal nekoliko težav z garancijo, tako da na lastno željo, malo reskiraš. Ti pa priporočam da ga ne odkleneš, se ne splača in še podpreš proizvajalce na drugi strani.

Link to comment

Če si kaj več od casual gamerja, ki igra v nedeljo popoldne in si želiš ultimate xbox experience, potem je trdi disk nujen. Kot prvo za inštaliranje iger, kar zmanjša loading time in naredi vse skupaj tišje, kot drugo pa zaradi Xbox Live Arcade špilov, demotov in nasploh vseh dodatkov, ki jih ponuja XBL. Sam ti priporočam kaj takega, lahko pa greš pogledat še kako drugo trgovino za kaj nižje cene. Tukaj mislim na Muller v LJ ali MB, lahko pa tudi preko meje v Avstrijo ali Italijo če si kje blizu. Sicer je pa tudi pri nas že precej dobra ponudba, tako da je to v glavnem to. Modanja ti za resno igranje preko interneta ne priporočam, ker Microsoft redno dela banwave in velika večina modanih konzol zleti z Xbox Liva, kar pomeni no multiplayer for you dokler ne kupiš nove.

Priklop na internet gre čez navaden ethernet kabel, tako da lahko imaš direktno preko modema, routerja, da boš imel vmes internet še na PCju, da se tudi wireless, pač po želji. Za samo igranje multiplayerja je treba plačat letno naročnino, kar znese nekje od 35 do 60+ evrov, odvisno kje kupiš. Če imaš kreditno kartico boš najboljše prišel skozi, pač pogledaš razne strani, kjer ponujajo prepaid kode za te stvari. Dobiš pa na začetku en mesec zastonj na treh accountih.

Konzolo se da načeloma priklopit na vsak monitor, opcije so od VGA, DVI, HDMI in podobnih konfiguracij. Kak low-lag LCD z vgrajenimi zvočniki ali pa nasploh večji full HD TV je top notch stuff, ampak kot rečeno, tudi 22 inčev je že kar lepa številka.

Drugače pa kar pogumno naprej, če imaš še kaka vprašanja lahko pišeš v stickyje, se bo že našel kdo ki bo znal odgovorit. Pa dobrodošel na sceni.

NitroBlast90.jpg

Link to comment

Arcade, Elite pa premium se razlikujejo po vgrajenem spominu.

Arcade nima nič, Elite pa mislim da 250GB

Jasper je verzija prejšnjega xboxa, ki ni slim in je najnovejši.

Ne dolgo nazaj pa je prišel Xbox 360 Slim, ki se po moči ne razlikuje od prejšnjega. Ima pa vgrajen brezžični internet in pa če boš kupil Kinect ne rabiš napajalnika za le-tega. Ima pa tudi priključek za žični internet. Pa oblika je drugačna.

Sam sem kupil točno ta paket http://www.goblin.si/xbox-360/xbox-360-slim-250gb in sem z njim preko, kot zadovoljen. Xbox sem kupil iz enakega razloga, kot ti.

Pri omenjenem paketu dobiš zraven komponentni kabel in pa adapter za SCART.

klima94.jpg

Haaloooooo-oo-oo-oo-ooo

Link to comment
ja kupi 259gb pa ga maš za 5 let najmanj.

Misliš 250 GB :) ?

Drugače pa, če je tako, bom zadevo kar jutri lepo naročil. Upam samo, da se uporabe nebo težko navaditi, glede na to, da dosedaj nisem imel še nikdar kakršnekoli konzole (drugače pa uporabljam Xbox 360 gamepad na PC-ju, že kar lep čas).

Link to comment

Pri omenjenem paketu dobiš zraven komponentni kabel in pa adapter za SCART.

Zraven vseh konzol je zraven kompozitni kabel (trije činči), komponetni kabel je bil včasih pri Elitih in Premiumih (ima 5+1 činčev).

Obstajajo trije modeli Slim konzol:

Xbox 360 S 4GB (matt črne barve)

Xbox 360 S 250GB (gloss črne barve)

Xbox 360 S 250GB Halo Reach Special Edition (srebrne barve) ... tudi dobavljivo, ampak cena...

Najbolj priljubljen paket je 250GB model, za občasne igralce pa tudi 4GB zadostuje (npr lahko uporabiš USB ključek 16GB in nanj nameščaš igre in/ali DLC). Ampak razlika v ceni ni tolikšna, tako da se 250GB model bolj splača. Se pa tu in tam najde kdo, ki mu gloss (bleščeče) črno ohišje ni tako všeč in ima raje matt črno (manj občutljivo za prstne odtise in prah).

Drugače pa imamo v ponudbi že odklenjen Slim (samo eden prototip).

http://www.Goblin.si - trgovina z igralnimi konzolami, igrami in servisom v Ljubljani, Mariboru in Celju.
Link to comment

Goblin ali imate namen ko pride ven slim firmware takoj začeti odklepat ali traja 1-2 tedna? in pa če je že kaj znano kakšna bo cena.

EDIT:

vidim ceno ampak ali bo cena padla ko pride ven samo firmware za slim, ker za zdaj je en skupina naredila to z zamenjavo pogona. team executer pa dela firmware ali bo cena padla če ne bo potrebno zamenjati pogona.

Link to comment

Takoj ko bo firmware bo tudi storitev. Oziroma naslednji dan (imamo že vse pripravljeno), razen če bo potreben kakšen novi kos hardwara. V kolikor bo postopek podoben kot do sedaj bo cena cca 50-70 EUR.

Team Xecuter ne dela na firmwaru, na tem dela C4E in še ena skupina. Team Xecuter verjetno samo plačuje za oglaševanje in če Geremia nebi objavil novega explointa bi bila situacija verjetno precej drugačna. Si skoraj upam stavit, da so skušali prodat kakšen čip, ravno zato povezava C4E in Team Xecuterja.

Skratka cena bo definitivno padla tako kot smo napisali.

http://www.Goblin.si - trgovina z igralnimi konzolami, igrami in servisom v Ljubljani, Mariboru in Celju.
Link to comment

Aha super hvala za objasnilo, sam glede menjave pogonov je sploh varno iti na live?, ker če je risk potem se splača to narediti tistim ki ne hodijo na live, nam ki pa igrajo se pa splača ppočakat na nagradnjo brez menjave pogona.

Link to comment
Aha super hvala za objasnilo, sam glede menjave pogonov je sploh varno iti na live?, ker če je risk potem se splača to narediti tistim ki ne hodijo na live, nam ki pa igrajo se pa splača ppočakat na nagradnjo brez menjave pogona.

Menjava pogona močno poveča rizik bana. Skratka priporočam, da se počaka.

http://www.Goblin.si - trgovina z igralnimi konzolami, igrami in servisom v Ljubljani, Mariboru in Celju.
Link to comment

Pozor, glede na specifikacije na netu ima monitor Samsung SyncMaster T220 samo DVI vhod in RGB. Xbox 360 VGA kabel pa je VGA in potrebuješ VGA na DVI adapter. Če ga nimaš bolj priporočam:

HDMI na DVI kabel:

http://www.goblin.si/xbox-360/dodatna-o ... 1080p-2.0m

Xbox 360 audio adapter:

http://www.goblin.si/xbox-360/dodatna-o ... udio-kabel

Se pa malo lovim glede zvočnikov in možnosti priklopi. Kolikor sem na netu našel se priklopi na PC samo preko zelenega 3,5mm jacka. Če želiš te zvočnike priklopiti na Xbox boš potreboval še tale adapter:

http://www.goblin.si/xbox-360/dodatna-o ... ack-zenski

V kolikor pa imajo zvočniki audio out preko 3,5mm jacka pa lahko uporabiš tole:

http://www.goblin.si/sony-psp/dodatna-o ... 3.5mm-jack

Meni se zdi bolj praktično, da je PC in Xbox povezan na zvočnike, da ni pol potrebno menjavati kablovja.

Tudi pri monitorju je dilema, če imaš samo eden DVI potem boš moral menjavati kabel med Xboxom in PCjem.

Skratka dobro si poglej katere vhode in izhode imaš in premisli katero kablovje in adaptre potrebuješ. Jaz sem sklepal na podlagi informacij na netu.

PS: Malo sem gledel če je RGB in komponentni isto, ampak menda ni: http://www.abccables.com/info-rgb.html

V tem primeru bi lahko namreč uporabil komponentni kabel.

http://www.Goblin.si - trgovina z igralnimi konzolami, igrami in servisom v Ljubljani, Mariboru in Celju.
Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.