Skoči na vsebino

Za kaj je wii


bond006

Za kaj je Wii???  

14 glasov

  1. 1. Za kaj je Wii???

    • Za strelske igre(nasilne-realistične)(COD)
      2
    • Za preproste bolj kot risanke igre(Mario)
      9
    • Za kaj drugega(upiši spodaj.....)
      3


Priporočene objave

Hokkai, hokkai. Ustavi konje!

(Gawd nisem vedel, da se mi bo zgodilo, vendar bom res moral...)

xkcd_duty_calls.png

Najprej se ustavimo malce pri tvojem prvem vprašanju. Za kaj je Wii? Za kaj pa naj bi bil Wii? Za zabavo, za igre, za internet, za kaj zaboga pa bi ne bil? To je tako, kot da bi vprašal, zakaj pa je telefon z zaslonom občutljivim na dotik?

V redu, Wii ni standarden, vendar se še vedno lahko igra igre prav take, kot na ostalih konzolah. Zakaj bi sedaj delil uporabnost konzole? Za kaj bi bil Wii slabši za nekatere igre? Wii ponuja popolnoma enake možnosti za gameplay kot kompetitorji in še več! V redu, grafične zmožnosti niso ravno najboljše pod soncem, ampak seveda to ne vpliva na gameplay, na samo igranje iger.

Če že moram odgovoriti na tvoje vprašanje bom odgovoril takole. Wii je za igranje grafično manj zahtevnih iger. There, I said it! are you happy? Wii je prav tako za uživanje v Nintendovih naslovih, ki seveda nikoli ne izidejo na drugih platformah.

Poleg tega bi se še obregnil ob izrazu "preproste bolj kot risanke igre"(pravopis FTW!) Če smatraš ploščadne umetnije(Mario in ostala Nintendova zalega s prijatelji) za preproste, te gospodič moj dragi obveščam, da se hudo motiš. Poizkusi v Mario Galaxy nabrati vseh 150 zvezdic, poizkusi v Banjo&kazooie nabrat vse Jiggyje, preizkusi se v Linkovem questu(potovanju?) v kateremkoli delu Legend of Zelda, poizkusi prebarvat vse zgradbe v de Blob in potem govori kakšna igra je preprosta.

Sedaj pa se ostavim še pri mlademu gospodiču Roxyju. Družabn igro v našem kokošjem(kokošjem as in oblika dežele->kura->Slovenščina) jeziku poznamo kot namizno igro in ne vem, če definicija "za več oseb" zadostvuje opisu koncepta družabne igre. Prav tako se moram še ustavit pri definiciji FPS. FPS stoji za First Person Shooter(pogled iz prve osebe). Kolikor pa poznamo (originalno) serijo Resident Evil smo do sedaj še vedno strica ali stričonjo gledali iz perspektive tretje osebe.

Koliko pa zadeva samih izkušenj FPS inu ostalo, bi priporočal kakšen Red Steel 2, Metroid Prime trilogijo, Call of Duty: Modern Warfare: Reflex edtion(What a silly game title!)

Se opravičujem za negativni attitude, vendar me vedno zmrazi, ko ljudje podcenjujejo odličen igralni sistem in njegove igre smatrajo za "otroške, otročje, preproste, drugpridevnikkižalisistem,...", sami pa uživajo v svojih "odraslih" in "resnih" igrah na "moških" sistemih!

Jackobi_SI.png

Link to comment

Ok, ok, ok...da se razumemo. NIČ nimam proti nintendu. Sam imam dost vlko kolekcijo od nintenda, prvega sm dobil rano v mladosti in od takrat sem BIG nintendo fan, sam je pa dejstvo, da nekaterim ene vrste igre bolj odgovarjajo kot druge. Vse igre imajo svoje dobre kot tudi slabe lastnosti. Prejšnji teden sem šel po nakupih, da bi si končno kupu kako streljačino za wii, odločal sem se med red steel (prvim delom) in resident evil in izbral napačno (ugibajte katero). Kar se tiče definicije FPS, sem se zmotil, priznam. Pozabil na FP pri okrajšavi FPS. Kar se pa tiče družabne igre, naj bi pa to bilo v širšem smislu, ker družabne igre niso samo namizne družabne igre. In ja, opis družabnih iger (glede na izraz družabne = družba = 2 ali več oseb) naj bi bil igre za več oseb. Tudi mene iritira, kadar kritizirajo ali wii ali ds. Konec koncov je nintendo tista firma katera daje smernice za igralne konzole, najprej je bil wii, šele potem je dobil sony motion kontrolerje, in xbox kinecta (upam da sem pravilno napisal). Sam tak kot sem že povedal, vsaka igra ima svoje slabosti in svoje prednosti. Upam da me ne boste napak razumeli, nočem pametnjakovat, sam svoje stališče zagovarjam. Aja, pa nisem tak mlad :P

Link to comment

No ja...

Kot je nekdo že rekel. Maria lahko okličeš za otroško igro, a kaj kmalu ti se zatakne izjava v grlu, ko vidiš, da ne moreš priti čez določen svet, ker je tako hudičevo zaj..an. Isto se mi je dogajalo pri Mario soccerju za wii, ko sem pri končnih tekmah dobival že živčne zlome, tako težko je bilo, ampak EJ! Ko mi je ratalo, sem res občutil ponos.

Ravno to je Nintendo. Meri v casual trg, a mu ni težava vplesti nekaj za hardcore igralce, saj je večina njegovih iger lahko zahtevna. Nažalost ima wii prehud skupek zares debilnih miniiger. A tudi njegov seznam je pošten in če prištejemo še novo Zeldo, potem tudi Nintendov fan nima kaj jokati.

FPS-ji so lahko odlični (Red Steel 2, GoldenEye, Metroid), lahko pa odurno zanič (CoD: Reflex edition), a mislim, da vseeno Wii zasije pri ploščadah, japonskih frpjih tipa Zelda (ali pa pustolovščinah, odvisno pod kaj jo jemlješ), The last story in Xenoblade, ki še izideta in pustolovščinah, kot so Fragile Dreams. Grafika mi ni ravno nek hud problem. Hek, še danes igram Super mario bros 3 za NES, Megamana 2,3,4, Donkey Konga za SNES. Čeprav igre, kot so Fragile Dreams in Super mario galaxy 2 dokazujeta, da na poštenem tv-ju, s komponentnim kablom in pravim dizajniranjem, lahko tudi wii-jev špil izgleda zares lepo!

Urejano od Jumping Hero
Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.