Jump to content

HD DVD Player deluje na XP, Vista in MacOS

icemarik

Recommended Posts

Bo atraktivna, ko se pojavi HD material in ko bo cena zanj primerna. To pa verjetno še nekaj časa ne bo..

Sm malo nima logike, ker je MS ob istem cajtu izdal HD player in zaštartal downloadanje HD filmov, serij. Sam sebi dela konkurenco. Je pa dobro za nas, da mamo več izbire. :car:

• 2 weeks later...
  • admins

Razlika v kvaliteti od česa? DVDjev?

Če primerjaš DVD ali kaj šele normalne TV programe in ne opaziš razlike v primerjavi s HD materiali, sta dve opciji:

a) zadevo gledaš na ne-HD sprejemniku

B) si zelo pozen pri okulistu

Tretje ni, žal. :)

Med HD-WMVji in Blu-Ray/HD-DVDji pa niti ne bi smelo biti razlike, ker so vsi lahko s podobnimi resolucijami ..

Ne, narobe si razumel. V ZDA so že nekaj časa na voljo pravi HD videi (HD WMV) na običajnih DVD-jih (kako je v Evropi ne vem, ne spremljam). In je kvaliteta takorekoč enaka HD DVD formatu. Torej lahko posplošim, da v bistvu sploh ni neke prave potrebe po HD DVD formatu in gre tu samo za marketinški trik. Ampak kot sem rekel, je to format (bližnje) prihodnosti, podpora mu je zagotovljena.

• admins

Ja, sej se mi je zdelo, da to primerjaš, odtod moj zadnji stavek v prejšnjem postu .. :)

Pa ne gre ravno za marketinški trik, pomoje. Verjetno je še najbližje primerjava, da sta Blu-Ray in HD-DVD proti HD WMVju enako kot DVD proti Divxom. Prvi so zasnovani kot fizično povsem nov format, drugi pa kot način zmanjšanja velikosti s čim manjšo izgubo kvalitete. Potreba je verjetno po obojem.

Verjetno je trenutno potreba end userjev bolj v raznih kompresijskih formatih kot novih formatih plosckov, a industrija po drugi strani ne more stagnirat.

Verjetno pa je za vsem tem skrit tudi protipiratski prijem. Veliko tezje je zloudat iz neta velikost HD DVDja ali bog ne daj Blue Raya kot 4.6 gb velik HD WMV.

Itak pa so zlobni, da nam na vsakih dobrih 5 let napovejo nekaj povsem revolucionarnega in ko se tisto prime, ze prileti novo. In mi suznji tehnike si potem zelimo to najnovejse imeti....ah kapitalizem.. :crybaby:

• 2 weeks later...