icemarik Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Kot zgleda so se na netu pojavili driverji za XP kateri omogočajo, da HD DVD player deluje na XP. Pri Visti driverji niso potrebni kot tudi ne na MacOS. http://uneasysilence.com/archive/2006/11/8303/ Za predvajanje videa so uporabljali WinDVD 8 Player bo stal 200eurov in glede tega da bo deloval na XBOX 360 in na Windowsih je zadeva postala kar atraktivna. Kaj menite vi ??? Quote Link to comment
mumbo Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Bo atraktivna, ko se pojavi HD material in ko bo cena zanj primerna. To pa verjetno še nekaj časa ne bo.. Sm malo nima logike, ker je MS ob istem cajtu izdal HD player in zaštartal downloadanje HD filmov, serij. Sam sebi dela konkurenco. Je pa dobro za nas, da mamo več izbire. Quote Link to comment
Xsiluro360 Posted November 28, 2006 Share Posted November 28, 2006 Definitivno bo to najcenejši HD DVD predvajalnik pa tudi 174 HD DVD filmov je že na voljo!!! Sigurno bo zadeva v prihodnosti zašla v našo hišo, zdej moram bit samo zelo zelo priden, da me obišče kakšen božiček samo vprašanje katerega leta!!??? Quote Link to comment
č.u.k. Posted November 28, 2006 Share Posted November 28, 2006 HD DVD na področju videa ni neka blazna novost, sam že nekaj časa gledam HD videe, spisane za HD WMA format, ki so na navadnih DVD-jih, je pa res, da jih ni nevem koliko. HD DVD (in Blue Ray) je format prihodnosti, samo razlika v kvaliteti pa niti ni opazna, vsaj zame ne. Quote Link to comment
admins Anduril Posted November 28, 2006 admins Share Posted November 28, 2006 Razlika v kvaliteti od česa? DVDjev? Če primerjaš DVD ali kaj šele normalne TV programe in ne opaziš razlike v primerjavi s HD materiali, sta dve opciji: a) zadevo gledaš na ne-HD sprejemniku si zelo pozen pri okulistu Tretje ni, žal. Med HD-WMVji in Blu-Ray/HD-DVDji pa niti ne bi smelo biti razlike, ker so vsi lahko s podobnimi resolucijami .. Quote Link to comment
č.u.k. Posted November 28, 2006 Share Posted November 28, 2006 Ne, narobe si razumel. V ZDA so že nekaj časa na voljo pravi HD videi (HD WMV) na običajnih DVD-jih (kako je v Evropi ne vem, ne spremljam). In je kvaliteta takorekoč enaka HD DVD formatu. Torej lahko posplošim, da v bistvu sploh ni neke prave potrebe po HD DVD formatu in gre tu samo za marketinški trik. Ampak kot sem rekel, je to format (bližnje) prihodnosti, podpora mu je zagotovljena. Quote Link to comment
admins Anduril Posted November 28, 2006 admins Share Posted November 28, 2006 Ja, sej se mi je zdelo, da to primerjaš, odtod moj zadnji stavek v prejšnjem postu .. Pa ne gre ravno za marketinški trik, pomoje. Verjetno je še najbližje primerjava, da sta Blu-Ray in HD-DVD proti HD WMVju enako kot DVD proti Divxom. Prvi so zasnovani kot fizično povsem nov format, drugi pa kot način zmanjšanja velikosti s čim manjšo izgubo kvalitete. Potreba je verjetno po obojem. Quote Link to comment
MaTiCeK Posted November 28, 2006 Share Posted November 28, 2006 Verjetno je trenutno potreba end userjev bolj v raznih kompresijskih formatih kot novih formatih plosckov, a industrija po drugi strani ne more stagnirat. Verjetno pa je za vsem tem skrit tudi protipiratski prijem. Veliko tezje je zloudat iz neta velikost HD DVDja ali bog ne daj Blue Raya kot 4.6 gb velik HD WMV. Itak pa so zlobni, da nam na vsakih dobrih 5 let napovejo nekaj povsem revolucionarnega in ko se tisto prime, ze prileti novo. In mi suznji tehnike si potem zelimo to najnovejse imeti....ah kapitalizem.. :crybaby: Quote Digitalni šepet Link to comment
Xsiluro360 Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Sam katera svinj**ija, da se ne da dobit MS Xbox360 HD DVD predvajalnika nikjer v Europi kaj šele v Sloveniji zaenkrat!!!!Oz. v Evropi je že vsa zaloga pošla,... Quote Link to comment
mumbo Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 ebay.co.uk mora met. ti bi ga kupil? kaj ti bo? Quote Link to comment
Xsiluro360 Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Da gledam HD DVD filme? Za pol cene HD DVD stand alone predvajalnika!? Quote Link to comment
Lunco Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Tbh se mi zdi boljša (oz. cenejša ) rešitev streamanje HD videa preko računalnika na televizijo (preko xboxa ali vga/dvi porta). Quote Link to comment
Xsiluro360 Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Fantje če mi MS HD DVD uspe dobit vam sporočim , če se splača sline po njemu cedit,..Samo bolj slabo kaže glede na zaloge po evropi,...Na ebay-u pa tud lizike ne kupim,.. Quote Link to comment
liverpool Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Si ga boš nabavu Xsiluro? Kolk košta zdj - 40 jurjou? Quote Link to comment
Link Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 @Xsiluro360 Če ti ga uspe dobiti, ga stestiraj in napiši, če se nakup izplača. Tudi jaz se zelo zanimam za dotično zadevico. Quote Link to comment
Xsiluro360 Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Fantički en članek glede MS HD DVD na spodnjem linku za vse zainteresirane. http://www.gamescentral.com/blogs/tek_jansens_explosive_gaming_experience/archive/2006/12/12/xbox-360-hd-dvd-drive-impressions-king-kong-and-batman-begins-comparison.aspx Quote Link to comment
Xsiluro360 Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Si ga boš nabavu Xsiluro? Kolk košta zdj - 40 jurjou? Močno me zanima ta huda razlika v kvaliteti tko, da upam, da mi ga uspe dobit do novega leta če ne pa kasneje,...Ja 200 eurov je drugače oz 199.90! Quote Link to comment
Recommended Posts