kotnikd3 Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 LP Poglejte prihajajočo PC igro Crysis. Igra bo v najlepšem primeru na pc-ju tekla pod DirectX 10 (tudi pod 9 seveda). Zanima me ali bodo kdaj naredili igro, ki na pc-ju teče pod DX10, za xbox 360 ??? npr. da bi za XBOX 360 naredili Crysis, ki bi tekla pod DX10. nevem, mogoč je neumno :doh: vprašanje, saj se mi zdi da konzole ne uporabljajo DX. če pa je pametno , pa povejte kj u tem.... Quote Link to comment
icemarik Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 XBOX 360 je zelo podoben pc-ju uporablja prilagojeno verzijo dx. Zdi se mi da celo dx9 in delno dx 10. Crysis bo tudi zelo verjetno izšel za xbox 360. Samo verjetno kasneje kot za PC. Ker so iskali primerne ljudi kateri bi engine prenesli na druge platforme. Pozabi na dx 10. Saj še sploh ni hardwera za dx 10. Crysis nebo 100% dx 10 ampak dx9 z nekimi dodatki dx desetke kot sem omenil že zgoraj. Pa kaj si ti res mislil da bo dx 10 igra pa sploh nemoreš primernega hardwera kupit Če hočeš poganjat igro na dx9 hardweru kaj je možno moreš imeti res high end grafično kartico. Nisem še slišal za Igro katera bi bila popolno narejena na dx10 bazi. Specifikacije za njega so se sedaj komaj dokončno napisale tako da ni šanse da bi bil crysisi popolno v dx 10 narejen. The Xbox 360 GPU has DirectX 10 features, so if developpers were really up to the challenge Crysis, I suppose an equal quality version could run on it. Correct, the 360 GPU supports DirectX 10 specs. The PS3 is behind with DirectX 9c. The Xbox 360 GPU has DirectX 10 features (nima pa full podpore dx 10 ker je kot sem že omenil specifikacija za popolni dx 10 bila komaj napisana, seveda lahko ms updeta celotno zadevo na naši prelepi škatlici) The first D3D10-compatible games will most likely still provide a D3D9/D3D9Ex render path. Quote Link to comment
kotnikd3 Posted November 17, 2006 Author Share Posted November 17, 2006 Hardwer naslednje generacije je že zun. Poglej Geforce 8800GTX, k podpira DX10. Pa tut Crysis je 70% dokončan. Razvijalci ga pa furajo na DX9.0c in pa na DX10, ceprav DX10 pride šele čez 2 meseca z Visto. TOO sm da xbox 360 vsaj delno podipra DX10. Bo kakšna revolucija s tem dx10 na xboxu 360 ? Quote Link to comment
Xsiluro360 Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Potihem lahko upamo, da nas bo M$ XBOX360 uporabnike razveselil s kakšnim novim updatom dashboarda v katerem bo DX10 poplna podpora,.. To bi pa bila novica!!! Quote Link to comment
icemarik Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Direct x10 na XP nebo tak da še dolgo nebo igric ki bi podpirale popolnoma dx 10 saj bi potem imeli na razpolago premali trg. Ko se bo vista namesti na večino pc-jev tega sveta in bo večina ljudi imela dx 10 grafično potem bo komaj trg sladek za programerje igric iz perspektive dx10. Aja Geforce 8800GTX Redna cena: 175.121,72 SIT 730,77 € Internetna cena: 166.365,28 SIT 694,23 € Verjetno jo ima že vsak na tem forumu prednaročeno. P.S. jaz sem pomotoma naročil kar 2 tak da eno šenkam. Privat massage to my Quote Link to comment
č.u.k. Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Čist' preveč, podpora DX10 gor ali dol. PC se po obsegu in raznolikosti špilov že dolgo ne more kosati s konzolami. V bistvu se nikdar ni Quote Link to comment
kotnikd3 Posted December 1, 2006 Author Share Posted December 1, 2006 CRYSIS Mogoč kdo ve, če bodo igro Crysis nardil tut za XBOX 360??? Baje xbox360 niti ps3 nimata dovolj moči ta to igro :razzy: . Quote Link to comment
č.u.k. Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Ja, seveda, samo bo port. Tisto o manjku moči je pa laž, razen če bo zadeva imela res noro fiziko in AI (v kar dvomim). Quote Link to comment
kotnikd3 Posted December 8, 2006 Author Share Posted December 8, 2006 Kakšen port? Quote Link to comment
č.u.k. Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 V prvi vrsti ga razvijajo za PC, next-gen (oz. zdaj že "current-gen") konzole dobijo posebno verzijo, temelječo na PC verziji. Quote Link to comment
Xsiluro360 Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 Fantje a tale članek ste videli glede DirectX 10!? http://www.neoseeker.com/news/story/6081/ Tu ATI pravi , da se z DirectX 10 dejansko ne da nadgradit Xbox360 konzole! Sem pa bral članek, ki dejansko govori o tem da je MS uporabil XBOX in XBOX360 konzoli unikatne API ter jih vkomponiral v DirectX 10! http://download.microsoft.com/download/ ... tX10FS.doc Skratka ali to pomeni, da imamo lastniki MS konzol nekaj kar bo PC šele dobil!?? Quote Link to comment
Link Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 Slednje naj bi zares držalo. O tem sem pred časom bral tudi na Slo-Techu, kjer je nekdo dal tudi linke do izvornih novic. Quote Link to comment
Xsiluro360 Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 Osebno mislim, da je DirectX 10 MS-ov odgovor na poenotenje standardov za PC in konzole za lažji razvoj iger. Če to pomeni, da bodo naslednje prihajajoče igre zgledale vsaj tako dobro kot Gears of War potem je to zelo dober znak za nas uporabnike! Quote Link to comment
č.u.k. Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 X360 NE PODPIRA v celoti DX10 in ga tudi ne bo. To pomeni, da bodo lastniki GeForcev 8800 in prihajajočih z DX10 kompatibilnih grafik lahko zrli tudi v učinke, ki jih na X360 in PS3 ne bo (ko pridejo ustrezni špili seveda). Podobna situacija je bila že leta 2002, ko so prišle prve z DX9 kompatibilne grafike (Radeon 9700) in so nedavno splavljene konzole (GC, Xbox) po tehnični plati "peljale scat". In eventuelno je PC tudi dobil igre, ki so prikazovale učinke, neuresničljive na tedanjih konzolah. Je pa tudi res, da je grafika na novodobnih konzolah že sama po sebi odlična in da nore razlike med PCji in konzolami (najbrž) ne bo. Med drugim zaradi t.i. optimalnega izkoristka hardvera konzol, kar PC bržkone nikdar ne bo dočakal. Quote Link to comment
tomyboy Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Crysis - GDC 07 Trailer http://www.gametrailers.com/player.php? ... mv&pl=game Jungle Fight http://www.gametrailers.com/player.php? ... mv&pl=game Hunter http://www.gametrailers.com/player.php? ... mv&pl=game Crysis - Core Technologies Overview http://www.gametrailers.com/player.php? ... mv&pl=game DirectX 9 DirectX 10 DirectX 9 DirectX 10 DirectX 10 Quote Link to comment
Dusky Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Ja a zdj PS3 in X360 ne bota podpirala DX10 :S Mene mal skrbi ... Quote Link to comment
admins matej1990 Posted June 11, 2007 admins Share Posted June 11, 2007 OK, kaj med DX9 in DX10 je resnično tako velika razlika, ali je tukaj ta razlika še povdarjena zaradi reklame DX10? Ker v teh primerih DX10 zažiga!!! Quote PSN & Xbox LIVE: NowickySLO Link to comment
Dusky Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Mal si poglej kaj dobis na detajlih DX9 in DX10 ... kmal pa tut ne bojo vec delal igre za DX9 tk da je fajn ce je DX10 ker dobis velik bolso grafiko, fiziko itd. itd. Quote Link to comment
admins matej1990 Posted June 11, 2007 admins Share Posted June 11, 2007 Ja sej sem videl detajle. Ampak da bi bila takšna razlika? V zgornjem postu sem imel v mislih, da so sliko z DX9 poslabšali in zato DX10 tako dobro zgleda. Vseeno DX9 zmore več kot je na tisti sliki. Quote PSN & Xbox LIVE: NowickySLO Link to comment
Dusky Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Mogoce malo vec samo nikakor pa ne toliko kot DX10 ... to je enako kot bi primerjal AMD Athlon 3500+ (eno jedro) in enega dvojedernega z isto frekvenco in vsem drugim ... Se vedno pa cakam na pravi odgovor: ali bo na ps3 DX10 ali bo samo DX9 pa za x360 enako Quote Link to comment
č.u.k. Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Ja a zdj PS3 in X360 ne bota podpirala DX10 :S Mene mal skrbi ... lol, zakaj že? Poglej si Gears of War za XB360 in mi pokaži EN že izdan PC špil, ki izgleda tako dobro. No? Quote Link to comment
rolihandre Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 NA KONZOLAH VERZIJA DX NIMA SKORAJ NOBENE VEZE! In ne nobena ne Xbox360 ne PS3 ne Wii ne podpirajo DX10. Sicer pa je totalno nesmiselen. Grafika bo na vseh konzolah super. Samo zato, da lahko rečeš u Dx 10 mam pa nima smisla. Drugače pa pravih DX10 iger sploh še ni. In tistih, ki bodo delovale samo na DX10 mislim, da tudi še dolgo ne bo. Quote http://www.r00li.com Link to comment
admins Anduril Posted June 12, 2007 admins Share Posted June 12, 2007 DirectX 9 DirectX 10 Haha, ne me je***, no. Keri bullshoti so te primerjave. DX10 kr magično doda trikrat lepše teksture, DX9 pa očitno ne zna prikazati lepše vode kot take, ki smo jo zadnjič videli leta, ne vem, 2000. Pa grem glavo stavit, da je voda na DX10 totalno sfotošopana notri iz fotografije, kar je precej očitno, če pogledaš večjo verzijo. :doh: Quote Link to comment
Repminister Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Če mene prašaš je to kr neki brez veze lari fari. DX10 verjamem da je zmožna podpirat več in bolše kot DX9 Sam ste pozabil oment DX9.c(al neki tazga) ker je močno izbolšan DX9. Teksture bodo pa take kot jih bojo usvarjalvi naredl! Lahko sedijo za sliko 1teden pa jo delajo pa rečejo da je DX9 pol pa za ena skupina folka sedi 1mesec pa rečejo da je DX10. Uglavnem čem povedat, da se špili še vedno delajo na ist princip, več časa vloženga bolš grafika, zato delajo špile več let. PA DX9 pa DX10 pa še naprej... TO NIMA VEZE Z REALISTIKO IGRALNOSTJO IN FIZIKO V ŠPILU !! to je sam grafika ps. To je ubistvu knjižnica za grafiko v Windowsih. Se pravi kaj lahko vse podpira. Je pa tukaj še uprašanje grafičnih pogonov(srčkov) da te stvari uporablja. Quote Zelo bi bil hvaležen, če glasujete za mojo 'First Aid Help' aplikacijo na Mobitelovem tehniku. Hvala Link: http://tehnik.mobitel.si/wp7-glasovanje/?aplikacija=11 Link to comment
SolidG Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Prednost v DX10, kot jo jaz vidim, je predvsem v bolj realnem prikazu senc in osvetljevanju. Vsaj, če pogledate primerjavo fotk hoste. Teksture so lahko enake, ampak če bo DX10 prikazal polovico obljubljenega v primeru osvetljevanja bom sit. Quote Link to comment
Recommended Posts