Jump to content

Nakup DS Lite


VaeVictis

Recommended Posts

Ker se pripravljam za nakup DS Lite-a se obračam na stare mačke na teli tabli, da mi svetujejo kaj vse moram poleg same naprave še kupiti, da bom lahko v miru in veselju užival špile ;)

Kako je z shranjevanjem pozicij v igrah? Potrebujem za to posebno spominsko kartico? Kaj pride vse zraven v kompletu DS Lite? Potrebujem namreč še slušalke in če niso zraven je vtič enak kot pri MP3 playerjih?

Napravo nameravam kupiti v Mullerju in me zanima, če je kdo imel probleme z njihovo robo? Videl sem en komplet kjer je še Mario Kart DS zraven. Se splača vzeti tega? Kako se priklopim na multiplayer in druge igralce po svetu?

Igre nameravam v večini kupovati preko spleta na straneh, ki so že bile omenjene na tabli. Zanima me še, če lastniki DS Lita tudi prodajajo svoje stare igre in kje to počnejo? Obstaja kakšna dobra scena z rabljenimi špili v sloveniji/na spletu? Kateri hardware/pripomočke mi še priporočate?

Link to comment

1. za shranjevanje pozicij v igrah ne rabiš spominske kartice (mislim, da je poleg igre, ki je na kartici še prostor za save game)

2. V kompletu dobiš DS Lite, ki ima že v sebi baterijo, polnilec in dodatno ročko za touch screen (ena je že v njem)

3.glede vtiča za slušalke ne vem, ker jih nisem nikoli uporabljal, mislim pa da je takšen kot v mp-3 player-ju

4. Js sm ga kupu v Mullerju pa nimam nobenih problemov z napravo, pa tud servis majo dobr (če so kakšne črne pike, ga takoj zamenjajo)

5. Mislim da je v tistem paketu DS in ne DS Lite, tako da bodi pozoren. Če pa je DS Lite se ga pa gotovo splača vzet- res, super špil je ta Mario Kart DS

6. Za igranje s kakšnim prijateljem v bližini, se le povežeta preko Wi-Fija in lahko igrata. Glede spletnega večigralstva pa je Anduril napisal dober članek: http://www.konzole-slovenija.com/modules/wfsection/article.php?articleid=35

7. Poglej na tržnico, bolho... Glede dodatkov pa mogoče kak dodatek za filme, s tem pa boš potreboval tudi spominsko kartico...

Link to comment
  • 2 weeks later...

Pa ga le imam :rock:

Za začetek sem si ubodel še Animal Crossing...kasneje pa pride še FF III. Večinoma bom igral špile, ki imajo dober replay value ali so pa so dolgi (FRP-ji). Kateri izmed špilov ustrezajo še tem kriterijam? Kako je z igranjem iger od GBA na DS-ju? Kakšni problemi?

Link to comment
  • 2 weeks later...

mene pa zanima naslednje zelo konkretno vprašanje:

je križec pri ds lite "trd" v diagonalah ali ne?

imel sem priložnost probat črn ds lite, kjer nisi mogel igrat špilov kot so gunstar superheroes in final fight (in vse druge stvari kjer uporabljaš kakršnokoli diagonalo)... in ko rečem trd, treba je FEJST prtisnit da dojame smer in se enostavno NE da igrat kot se šika... imajo ta problem vsi ds lite-i ali samo črni? v štacuni je bil porban še en črn ds lite in je imel isti problem... ali pa še ti nimajo vsi napake, ampak govorimo o seriji črnih ds-lietov z napako? ker se mi zdi blazno čudno, da nikjer nisem zasledil tega problema, če je tako pri vseh ds lite-ih... prosim za čimveč odgovorov, ker če je tko z vsemi ds lite, grem raje kupit rabljen "fat" model...

Link to comment

MFG, pa kaj je s temi ročnimi konzolami nove generacije? So šli vsi v kislo? Najprej PSP, zdaj pa še Nintendo? Fak, od Pirana do Stuttgarta in nazaj smo igrali linkan SSF2T na dveh GBAjih in uživali ko prasci. Zdaj bi s PSPjem kleli diagonale, z Liteom pa očitno tudi. No ja, itak bi prvemu zmanjkalo baterij nekje na Lomu, drugi pa nima ene same prave fajtalice. Očitno so z GBAjem prenosne pretepačine kljub le štirim gumbom dosegle svojo najvišjo evolucijo. Jok, brate. :wasted:

/mmm, daily bitching quota fulfilled :ninja:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.