Jump to content

težava z zvokom preko hdmi povezave s tv 42LG5500


dtriller

Recommended Posts

Imam Xbox 360 Elite 120GB, ki ga povežem preko HDMI kabla na tv (42LG5500) (slika je, zvoka ni), poskusil sem vse tri vhode na TV-ju, medtem, ko imam računalnik povezan s TV-jem preko HDMI in zvok deluje. Problem pa je v tem ko konzolo priklopim na HDMI vhod na računalniškem monitorju, pa mi zvok deluje (HDMI kabel je enak), se pravi na TV-ju zvoka ni, na moitorju pa je. Mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe oz. kako zadevo porihtati!

icon_sad.gif

Link to comment

1. Polej nastavitve TVja. Morda ima pri zvoku označeno, da tega dobi preko vhoda za stereo zvok (tipično na enemu izmed HDMI vhodov).

2. Če nastavitve štimajo, pojdi v video nastavitve Xboxa. Če zraven trenutne resolucije piše le HDMI, potem je kaj drugega. A če slučajno piše DVI ali DVI+A (audio), imaš morda problem, da imaš pojahan HDMI port na boxu. Meni se je to zgodilo, ko sem hotswappal HDMI kabel (torej menjaval s prižganim Boxom in TVjem). Ena rešitev je izklopiti Display Autodetection, s tem, da je potem možno, da izgubiš določene resolucije, ampak se zvok vrne... Za kaj drugega pa ne bi vedel. No ja, poglej opcije na tvju in poglej vieo nastavitve na boxu.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.