Mini.Shark Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Xbox 360 sem povezal direkt z modemom, ker še nimam ruterja da bi lahko delil internet z pc jem. Pri preverjanju mi vedno napiše da DNS ni uspel preveriti. Povezava gre skozi,IP gre skozi, DNS se ustavi. Ve kdo kaj je narobe?? Hvala, Lep pozdrav Quote Link to comment
MaTiCeK Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Mozno je, da imas modem oz internetni prikljucek zakodiran z MAC addresso od omrezne kartice v racunalniku/laptopu. Ce nimas potem ne bi smelo biti vecjih tezav, tudi ce tvoj provider ne podpira DHCPja. Poglej na racunalniku kaksen mora biti IP, kaksen DNS in vpisi vseskupaj manualnu na x360. Se ena varjanta pa obstaja, da moras modem, ko ga pretaknes v drugo napravo prvo odstranit iz elektrike in ga ponovno pripet...reset modema toraj. TO PROBAJ PRVO. Quote Digitalni šepet Link to comment
Mini.Shark Posted December 3, 2006 Author Share Posted December 3, 2006 To vse sem že naredo samo ta zadno varjanto še nisem.Sporočam ko bom naredil Quote Link to comment
AndY1 Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Imaš ADSL modem ali VDSL modem? Quote Link to comment
Mini.Shark Posted December 3, 2006 Author Share Posted December 3, 2006 Imam cable modem. Quote Link to comment
Xsiluro360 Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Če imaš kabelski modem si moraš nujno omislit Router oziroma po slovensko usmerjevalnik, le ta ima svoj MAG naslov, ki ga sporočiš svojemu internet ponudniku ala Telemach inu podobni od tam pa ni več daleč čas ko se ti bo XBOX360 priklopil na net,..Vse skupaj v xbox360 pol nastaviš na avtomatic in bi moralo delat,.. Quote Link to comment
Mini.Shark Posted December 3, 2006 Author Share Posted December 3, 2006 povezava deluje Ampak ko pridem da si naredim profil mi rece naj si naredim windows live id kjer moram vpisat naslov ter geslo???? Quote Link to comment
AndY1 Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Po moje je to kje na xbox.com? Quote Link to comment
mlaky Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 povezava deluje Ampak ko pridem da si naredim profil mi rece naj si naredim windows live id kjer moram vpisat naslov ter geslo???? maš messenger? vpiši tisti email nalov in geslo ko si delaš profil Quote NinjaKlan si lahko Bombo v rit vtakne Link to comment
Xsiluro360 Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 povezava deluje Ampak ko pridem da si naredim profil mi rece naj si naredim windows live id kjer moram vpisat naslov ter geslo???? A to je pa druga stvar Live id si pa moraš nardit zato da lahko svoj MSN "account" povežeš s svojim Xbox360 "accountom". In v primeru če ti Xbox360 počepne lahko s pomočjo tega "accounta" nazaj dobiš svoje podatke,.. Quote Link to comment
Mini.Shark Posted December 4, 2006 Author Share Posted December 4, 2006 Tam sem napiso svoj MSN samo mi napiše da nimata nič skupnega potem sem dal create new gamertag pa sem napiso pa dal fertig potem pa me spet nazaj vrzže do menuja ko ti piše create new g. pa recover g. potem kliknem recover pa mi tam da moram vpisat zadnje 4 stevilke celotno ime postal code pa se nekaj ??? Bi mi lahko nekdo natančno povedo od začetka do konca ? Zelo bi bil hvaležen ker se res nič ne spoznam na to! LP Quote Link to comment
Link Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Je možno, da kako zamenjam email? Verjetno ne, ne ...? Namreč, ker mi gmail takrat ni prijel (ker nisem vpisal prave poštne številke), sem šel potem narediti hotmail account in pod tistim sem se takrat poizkusil vpisati in je šlo (zato, ker mi je Relix povedal za poštno številko). Ampak hotmail sedaj uporabljam samo za Xbox, gmail pa povsod drugje. Bah ... Quote Link to comment
Mini.Shark Posted December 4, 2006 Author Share Posted December 4, 2006 Mi že dela Quote Link to comment
ScarFace Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Jaz imam enak problem kot ti DNS mi ne gre. Povezan adsl direkt na modem. Kje lahko pogledam na rac. DNS stevilko? Quote Link to comment
Link Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Preffered DNS server: 193.189.160.13 Alternate DNS server: 193.189.160.23 Quote Link to comment
ScarFace Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Hvala ti, bom takoj preveril ce deluje. Quote Link to comment
ScarFace Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Nep, ne deluje. Povejte mi, od zadaj na modemu je ena RESET tipka, ali je to to kot je rekel maticek, namesto da ga pac iz EL. saltam al ne? Ne bi pa rad nekaj na blef, ker sem po 2 letih koncno dobil adsl in ga ne bi rad takoj zjebal (modema). Quote Link to comment
RIDDICK Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Jap isto je, vsaj na mojem modemu ej to isto, pač modem se resetira če porineš nekaj v luknjico za reset, resetira se tudi če ga izklopiš-vklopiš iz/v elektriko. Quote Link to comment
Link Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Mora delovati. To so pravi DNS-ji. Quote Link to comment
Mini.Shark Posted December 4, 2006 Author Share Posted December 4, 2006 Na oni list poglej ko si ga dobil zraven modema ko gor pise ip,naslov pa tam pise DNS potem pa tam pri xboxu sam napises notr.Tak sem jz naredo Quote Link to comment
ScarFace Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Sem prepisal iz lista in se vedno ne gre. Sem tudi kabel za El. ven cukno in se prav tako ne gre :doh: Kaj se mi je storiti? Brez live-a mi ni za zivet Quote Link to comment
icemarik Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 V menuju kjer testiraš internet povezavo in ti napiše DNS failed pojdi spodaj pod edit settings. In poglej če napiše DNS ip. Če ja potem pritisni tipko b da prideš nazaj na prvo stran dash boarda, izberi profil in se poveži na Live. Meni se npr. poveze na net, ko mi včasih napise DNS failed v testu. Quote Link to comment
ScarFace Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 pa pizda, kaj me te tolko jebe tale povezava. DNS autimatic pa tile, ko so na listu ne delujejo, izstekam strom iz modema in potem tudi ne gre ko ga dam nazaj. Zdaj se mi recte, a se moram tam ko je MAC adressa in se nekaj tudi to kaj vpisat, ker tam v je vse prazno. Moram mogoce porint kabl v kako drugo lukno v modemu in ne v 1 oz. tam ko pise ethernet? Quote Link to comment
ScarFace Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 A sem res pogubljen in nikoli ne bom uvidele live-a Mi nihce vec ne zna sevetovati? Quote Link to comment
Recommended Posts