Jump to content

Xbox 360 - tema o okvarah !!


AndY1

Recommended Posts

  • Replies 190
  • Nastanek
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja mogoče ,ampak moj je crknu ( še vedno dela ko mu je volja mi zmrzuje ) komaj po 3 mesecih. :doh:

Sem ga danes prižgal crknu po 2 minutah po 4 kratnem poskusu sej je normalno prižgal in sem špilal Geometry Wars - delal pol ure ,nato sem šel v službo.

Če bi bilo krivo segrevanje, kako da mi je delal 3 mesece brez kakšnega koli problema . Zdaj mi pa zmrzuje med igro ali pred vklopom, tako da se sploh ne pojavi dashbord !!!!

Kot je DrMiha rekel je verjetno narobe kaj na matični da se grizejo komponente :headscratch:

Ali pa je sistem :crazy: ????'

Xbox

Link to comment

Možno, da ga je stalno pregrevanje GPUja tako že uničilo, da je postal nestabilen. Nekaj takega, kot če bi imel stalno overclockano grafično kartico. Posledično pregrevanje nad specifikacijami sčasoma uničuje silicijeve vezi, ki so vedno bolj nestabilne.

Priporočam ti, da ga neseš na popravilo, ker kakor berem, ima MS tak customer support, da ti nedelujoč XBOX360 takoj zamenjajo za novega.

wii_forum2.jpg
Link to comment

Ja to itak ,pa upam da mi še dajo zastonj disk zraven kot se je dogajalo par ljudekom na forumih.So dali na popravilo brez diska in je nazaj dobil z diskom :headscratch: .

Glede na to , da bi se mi naj pregreval Xbox 360 bi verjetno opazil saj sem med igranjem tu pa tam preveril , če se mi segreva pa temu ni bilo tako. No vse je možno skratka pa me boli patak naj mi dajo novi Xbox 360, da bom čim prej špilal :rock:

Baje imajo nove serije drug Dvd noter ,ki je dosti bolj tih kot ta prva serija.

Bomo videl kak bo s čakanjem upam nekje 3 tedne !!??? :doh:

Xbox

Link to comment

Microsoft Responds to Foil on Xbox 360 GPU Heatsink

Microsoft has issued a reply via the GamerScore Blog to the story about the foil found on some heatsink GPUs

The video and photos posted by German blog GameStore24.de show thermal interface pads that are not installed incorrectly. They are installed per specification. This foil eliminates the need of a protective liner, which simplifies the final assembly process and minimizes shipping concerns and contamination issues.

Just a reminder that opening the Xbox 360 case voids the warranty. If your console is malfunctioning, call Xbox customer support. They can diagnose whether the system is malfunctioning, and will arrange for repair/replacement if necessary.

The manufacturing team pointed me to the exact part we used. More information on the material can be found here. Here is the way they describe the part, in case any of you want to buy more...(my emphasis): THERMFLOW T558 provides the high performance properties typical of free-film phase change materials with the added benefit of easy removal. MULTIPHASE thermal interface pads are phase-change materials specially formulated for use in high performance devices requiring minimum thermal resistance for maximum thermal performance and component reliability. It provides the high performance of typical phase change materials with the added benefit of improved thermal stability over conventional phase change pads. It is a 0.005 inch (0.13mm) thick, inherently adhesive film that softens at device operating temperatures resulting in "grease-like" performance. T558 has been coated on one side of a conformal metal foil carrier. It is easily attached onto a heat sink or heat spreader, leaving the metal foil surface exposed. This foil eliminates the need of a protective liner, which simplifies the final assembly process and minimizes shipping concerns and contamination issues.

The original specification is included here. The Xbox 360 uses T558. Note the "gray/silver foil."

The guys over at kotaku.com also got a reply from Microsoft about this matter. It says the same as above including the usual marketing talk that there is no systemic issue, that the return rate is below the CE industry average of 3-5% and that all problems are being handled on a case-by-case basis.

Tako da ni kriva ta folija :a_a:

Xbox

Link to comment

Živjo!

Mam 2 tedna star Xbox 360 pa me nekaj zanima:

Včasih, ko igram PGR3 mi sistem zašteka, ampak le v primeru, če ravno pritisnem View Gamercard, ko se začne loadat dirka... Torej ko sm še v Lobbyju pritisnem, ravno takrat pa se začne dirka in takrat mi ponavadi zašteka. Ma kdo ta problem?

Link to comment

[shiden] wrote:

Včasih, ko igram PGR3 mi sistem zašteka, ampak le v primeru, če ravno pritisnem View Gamercard, ko se začne loadat dirka... Torej ko sm še v Lobbyju pritisnem, ravno takrat pa se začne dirka in takrat mi ponavadi zašteka. Ma kdo ta problem?

glede tiste napake v PGR3 to je bojda problem na serverjih in napako bojda že odpravljajo sem se zadnjič z enim američanom o tem pogovarjal in je rekel, da je obvestil M$ kjer so mu povedali da vedo za napako in da jo odpravljajo.

Xsiluro.jpg

Link to comment
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Meni ta trisixty tudi že počasi najeda, človek si posname demo špil v upanju, da bo igral nakar se mu zgodi, da najbolši lost planet sploh ne dela, ostali pa vmes med igro enkrat zaštekajo, ostala polovica pa nekako vredu dela, ma nevem meni je čudno vse skup tole. Še dobro, da mi cele igre in halo2 delajo normalno. Mislite bi priznali garancijo za tole, pomoje ne? Ker ponavadi se tako začne, na koncu pa vse zašteka. Bomo videli, kako bo v prihodnosti :no_no:

Link to comment

če imaš kakšnega frenda da ti posodi HD in vidiš če deluje potem..........pa še nekaj, sicer malo verjetno, ampak jaz sem kao UK resident, mogoče da vleče demo tebi če si prijavljen v kateri drugi državi iz drugih strežnikov in da bi imeli demo sfelšan, sicer težko verjetno ampak za poizkusiti je.

Bullshit_detector4_zps923951f6.gif

FOLK NE VE KVA KOK JE TO DBEST K PRIDM U ŠTRCUNO SONY ACS KUPM NOV TV, NOV DVD , PLEJSTEJŠN 2, VSE KAR HOČM ŠE TAMAU PSP NOV FOTOAPARAT K NARDI KLIK KLIK ČE OSTANE NEKI FLIK KUPM ŠE MEMORI STIK TRGOVINA SONY ACS NASPROTI KINA ŠIŠKE

Link to comment

Ok probal sem vse in moj xbox360 je definitivno zanič, prvo sem mislim ok, zatika se v demotih to še spregledam, nato danes dom far cry predator igram 2 minuti zašteka, probam najmanj 5 krat in vedno zašteka. Dam disk ven, memory card not zašteka. Dam memory card ven in disk ven zašteka. Zdej pa me zanima, 360 je bla kupljena v celovcu, če bi blo možno ga zamenjat tu v kakem drugem mediamarktu, namreč seiesberg je meni bližje, glede na to, da je ista veriga trgovin, bi to pomoje blo možno, ma kdo izkušnje s tem ?

Zanimivo mi je edino, da pa brez problema dela halo2. Igral sem ga kar precej in ne zašteka. Zgleda da moj xbox zmore samo xbox špile, haha, go to hell microsoft :tepen:

Link to comment

Jap zdej sem napisal mail, upam, da mi bodo kar xbox360 zamenjali in dali novega, ker mi res ni 3 mesce za čakat, da ga popravijo, potem dela 3 tedna in spet crkne :no_no:

Sem pa se še malo pozanimal okrog tega zatikanja. Bral sem, da imajo že nekateri po 4-5 xbox in jih spet zajebava, torej sem še jaz lahko srečn, da je delal do zdej. Tudi ta takoimenovani spring update bi naj mnogim pownal konzolo. Mah res mora bit smešna izkušnja, da si posnameš update v upanju novih funkcij, nakar moraš konzolo pelat na servis. :fiufiu:

Link to comment
  • 2 months later...

XBOX 360 in "THE RED RINGS IF DEATH", so se "končno" prikazali tudi pri naši hiši. :)

Jetra so že v Nemčiji, kako bo naprej,.....bog si ga vedi.

Razlaga in ERROR Code, ki je povezana z rdečimi utripajočimi lučkami.

http://forum.teamxbox.com/showthread.php?t=454709

Zanimivo je tudi branje tukaj http://forums.xbox.com/1/4541637/ShowPost.aspx#454163, kjer imajo mnogi v podobnem obdobju, 6 do 9 mesecev, podobne težave. Za popravilo izven garancije(v usa samo 90-180 dni), jim zaračunajvajo krepkih 130-160 $.

Bo tako M$ pokril izgubljenih 100$ na vsaki konzoli ?

Zanimiva rešitev, slabega "lota".

http://www.youtube.com/watch?v=NYv6b7MndJk

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.