Jump to content

Hotel Dusk: Room 215


MaHe

Recommended Posts

Sicer je nov Yoshi's Island bolj pofl kot ne (je enak kot verzija za GBA, le nivoji so predrugačeni, sicer pa v istem stilu - spet; moje mnenje seveda), je na voljo še veliko drugih špilov.

Sicer nekaj o štoriji.

Igramo Kylea, zasebnega detektiva, ki mora leta 1979 na zadnji petek pred novim letom (to je tudi danes, hehe) rešiti primer sobe 215 v hotelu Dusk (Mrak). Vse skupaj je povezano z dogodkom izpred treh let.

Več ni znano, škoda. :(

[__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_]

Link to comment
Sicer je nov Yoshi's Island bolj pofl kot ne (je enak kot verzija za GBA, le nivoji so predrugačeni, sicer pa v istem stilu - spet; moje mnenje seveda), je na voljo še veliko drugih špilov.

Gre za nov špil, so pa uporabli veliko grafik iz originala. To je malo škoda, ampak zadeva je, po raznih opisih sodeč, vseeno zelo dobra. To, da je dosti drugih dobrih špilov pa itak. Na DS-u me malo moti le njegova 3D grafika. V 2D se obnese super, v 3D pa me ne prepriča. Pri Nintendu so obljubljali grafiko na nivoju N64 in precej bolj tekočo za povrh - od tega drži le druga trditev, večina 3D špilov namreč izgleda bolj na nivoju PS One. Nič ne dvomim, da bo naslednja Nintendova handheld konzolica risala vsaj PSP quality grafiko, če ne boljšo, a po drugi strani to PSP nudi že zdaj, za niti ne posebej višjo ceno. Nisem nobena grafična ku*ba, ampak najbrž nisem edini, ki meni, da je konzolna 3D grafika zares zaživela šele s prihodom Dreamcasta. No, če bi DS prikazoval grafiko na nivoju kakega DK64 se sploh ne bi pritoževal...

Link to comment

Sicer sva globoko offtopic, pa vendarle:

Na sličicah je grafika reš gravž z nasekanimi robovi, vendar to na zaslončku izgine. Grafika morda ni na nivoju N64, vendar je največja omejitev pri tem nizka resolucija. Posledično je igranje določenih iger (vsaj zame), prava muka, na primer Metroid Prime: Hunters. Po drugi strani pa nekatere igre celo presežejo N64, kajti bistvo je, kako je 3D svet prikazan (na primer Animal Crossing: Wild World, kjer je ogromno detajlov). Še vedno pa daleč najboljše izpadejo špili tipa New Super Mario Brothers in Castlevania Portrait of Ruin, kjer se tridimenzionalna ozadja in objekti fantastično mešajo z dvodimenzionalnimi elementi.

Priznam, da sem PSP igral le nekajkrat (pa še to le Ape Escape in Ridge Racer) in sem bil seveda navdušen nad zaslončkom. Pa kljub temu sem se pred 10imi minutami še slinil nad "Peeping Eye" pošastkom in 3D ozadji v novi Castlevanii (škoda, da je igralno zelo slabša od Dawn of Sorrow).

Odločitev je seveda tvoja, ampak sam bi rekel, da obžaloval ne boš.

[__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_]

Link to comment

Ah ne, DS je moj favorit med ročnimi konzolicami že nekaj časa. Ima pač več kvalitetnih špilov in, roko na srce, je večina špilov na PSP malo predrugačenih portov s PS2. K temu prištejem GBA podporo in bolj dolgoživo baterijo in je zmagovalec nedvoumen.

Zdaj naj samo še čimprej izdajo Phantom Hourglass :)

Link to comment
  • 3 weeks later...

Prvi vtis?

Slina v potokih. Najboljša 3D grafika do zdaj. Čudovito narisani karakterji. Zanimiv način komunikacije z liki. Inovativen nadzor. Ogromen hotel, po katerem prosto hodimo. Genialen nadzor. Nelinearnost. Skratka, takoj po prvih vtisih sem dal naročilo na PlayAsia, tole gre v kolekcijo.

Sicer se lahko moje mnenje spremeni, ampak začetek me je presunil.

[__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_]

Link to comment

OMG grafika, zvok, videji ! VSE !

To kani biti taboljši špil za DS !!!

Povem vam špil je zakon takoj po njega !!!

ZAKON !

EDIT: HD je zakon ! Grafika res lepa, le dosti je za brati, kar je pa meni zelo zelo všeč. Pa enkrat sem že bil GameOver, sem tisto deklo na stopnicah malo razjezil in drl sem se na njo. Res igra je, nevem kako naj povem imate res prosto pot svojih dejanj, delate lahko vse na več možnih načinov.

MaHe kako daleč si ?

BTW, igra je noro zasvojliva ! Grem malo za šolo brat knjige do kosila potem pa dalje HD !!

Hotel Dust :car:

EDIT: Imam zdaj 4ure pa 20 igralnega časa in igra je res NORA ! Mislim da je to kar zame zaenkrat najboljši špil za DS, dobre uganke za rešit, veliko stvari za v inventory itd. Res špil je ZAKON !!

Ne morem ga prehvalit ! Res zakon je !!

followmeontwitter.png
Link to comment
  • 2 weeks later...

Končal. Sicer je tisto o nelinearnosti nakladanje, ker je špil 100% linearen, vendar tega sploh ne opaziš. Vendar pa je zgodba fantastična. In kar kliče po nadaljevanju. Vsak DS lastnika ima, da preigra ta čudež. :car:

[__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_]

Link to comment
  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.