Jump to content

TEST Microsoft Wireless Headset

Xsiluro360

Recommended Posts

No po vseh zapletih inu pripetljajih je na končno destinacijo prispel paket microsoft-ovih brezžičnih slušalk za konzolo XBOX360. Mogoče nasvet ne naročajte stvari v decembru, kajti prav lahko se vam zgodi, da boste na paket čakali tudi do štiri tedne. :thumbdown:

skatla_brez.jpg

No brezžične slušalke so prispele v lično zapakirani škatlici, kot vsi Microsoftovi dodatki.Z malce težav sem jo dal narazen in na moje veliko presenečenje ugotovil, da je sicer s kopletom vse v najlepšem redu razen s polnilcem. Le ta je imel namreč vtikač, ki ga uporabljajo v Angliji! :thumbdown:

vtikac.jpgslusalke_komplet_adapter.jpg

No neljubi zaplet je zopet reševal Merkur, kjer sem dobil ISKRIN Univerzalni adapter imenovan ABE-5. Kajti uradna Microsoftova tehnična pomoč, ni niti slišati hotela o kakršni koli zamenjavi polnilca oz. dodatka za Slovenske vtičnice, sicer so pa odgovorili na moj e-mail v manj kot 24 urah! BODITE PAZLJIVI KO NAROČATE WIRELESS HEADSET NAJ VAM POŠLEJO PRAVI POLNILEC!!! Sej če se boste odpravili čez mejo v Avstrijo to ne bo problem, ker imajo avstrijci enake vtičnice kot mi!

Slušalka je dejansko precej lahka in tudi po štirih urah igranja Gears of War v Co-Op načinu slušalke ni bilo čutiti. Nekatere slušalke znajo biti zelo moteče, ker so ali pretežke ali pa ti venomer nagaja povezovalni kabel.

Pri MS brezžičnih slušalkah je dejansko na sceni popolnoma neobremenjenost s povezovalnimi kabli in totalno brezžično zadovoljstvo.

premiki_slusalke.jpg

Kot se vidi na sliki ima slušalka možnost manjših premikov. Zvok je dober morda je potrebno le malce bolj naglas govoriti v slušalko, ker je mikrofon precej višje kot pri originalnih slušalkah, vendar ni moteče!

Zaenkrat mi je slušalka zdržala 4 ure neprekinjene uporabe, Microsoft zagotavlja 8 ur neprekinjenega zadovoljstva.(31.12.2006 Dodatek) Tudi po osmih urah je baterija v slušalki na treh od štirih črtic indikatorja! Tu se moram zahvaliti Phoenix-u, da z mano testira "chat mode"! Slušalke vsebujejo tri gumbe in sicer gumb "tri v enem: vklop/mute/izklop" ter dva gumba za nastavljanje jakosti zvočnikov zgornji gumb je za povečanje jakosti (+) spodnji pa za zmanjševanje jakosti zvoka. Moti me samo to, da dejansko ne veš če so slušalke na "mute" ko pritisneš tipko namreč ni nobenega indikatorja, ki bi te obvestil o stanju slušalke! Za vse tiste, ki ste brali o problemih dotičnih slušalk z originalnimi ploščki lahko rečem, da so se brezžične slušalke odrezale več kot odlično, namreč nisem imel nikakršnih problemov z povezovanjem in slušalke so bile po 4 urnem polnjenju pripravljene za uporabo v parih sekundah. Vse, kar je bilo potrebno opraviti je zaznava slišalke iz strani konzole, kar se napravi s pritiskom na manjši gumb na "faceplate"-u ter gumbu za vzpostavitev povezave na slušalkah. Zelo enostavno in hitro.

slusalke_ploscek.jpg

Velikost slušalke ni pretirana, guma, ki drži slušalko na ušesu je mehka in zelo prijetna. Z pravilno namestitvijo slušalke pridobite v "dashboardu" še eno ikono, ki nas obvešča o stanju baterije na slušalki!

ikona_slusalke.jpg

Takole za konec je moje mnenje sledeče, da sicer ne prav poceni (cena okrog 47eurov oz. cca 11.000sit) ni najbolj privlačna vendar bodo slušalko cenili vsi tisti, ki jih originalne slušalke z povezovalnim kablom preveč motijo (tako kot mene). Dejansko je pa to lahko lepo darilo, ki si ga lahko omislite za novo leto če nič drugega! Upam, da vam bo tale prosti spis malce pomagal pri odločitvi.

(31.12.2006 Dodatno:)

PLUSI (+)

-resnično popolno brezžično zadovoljstvo

-teža slušalke

-enostavna uporaba

-prijetni materijali

MINUSI (-)

-cena dodatka (okrog 47 EUR)

-če kupijete iz anglije ni priložen pravi adapter za naše vtičnice

-polnjenje bi bilo lahko rešeno preko XBOX360 USB vhoda

- manjko indikatorja sporočanja v katerem načinu (vklop/mute/izklop) se slušalke nahajajo

Za konec pa

SREČNO IN VESELO 2007 vam želim Peter@Xsiluro

Xsiluro.jpg

Xsiluro360, najprej pozdrav in hvala za ta test. Pride prav...

Imam pa eno vprašanje preden si nabavim te slušalke. Problem je namreč v tem, da sem s sedanjimi ožičenimi slušalkami poiskusil klepetat z enim frendom. Pa je vse skupaj bilo bolj tako... ne najbolje. Predvsem se nama je ponavljal nek močen odmev. Vsako besedo, ki sem jo izgovoril sem potem slišal vsaj še 5 krat. Enako so odmevale tudi njegove besede. Potem sva to nekako reševala z volumnom in oddaljenostjo mikorfona od ust pa ni kaj dosti pomagalo. Potem sva se zopet nekaj časa lahko pogovarjala pa zopet ne. Skratka mene je zaredi tega minilo, da bi klepetal.

Me zanima, če veš kaj bi to bilo. Če bi lahko pogovor porihtal kot se spodobi bi si sigurno kupil brezžične slušalke. Če ne pa itak ne bom uporabljal ne enih in ne drugih. Aja pa še to...pogovarjala sva se preko dashborda in ne preko kakega špila.

Hvala.

Denispokora

Xsiluro360, najprej pozdrav in hvala za ta test. Pride prav...

Imam pa eno vprašanje preden si nabavim te slušalke. Problem je namreč v tem, da sem s sedanjimi ožičenimi slušalkami poiskusil klepetat z enim frendom. Pa je vse skupaj bilo bolj tako... ne najbolje. Predvsem se nama je ponavljal nek močen odmev. Vsako besedo, ki sem jo izgovoril sem potem slišal vsaj še 5 krat. Enako so odmevale tudi njegove besede. Potem sva to nekako reševala z volumnom in oddaljenostjo mikorfona od ust pa ni kaj dosti pomagalo. Potem sva se zopet nekaj časa lahko pogovarjala pa zopet ne. Skratka mene je zaredi tega minilo, da bi klepetal.

Me zanima, če veš kaj bi to bilo. Če bi lahko pogovor porihtal kot se spodobi bi si sigurno kupil brezžične slušalke. Če ne pa itak ne bom uporabljal ne enih in ne drugih. Aja pa še to...pogovarjala sva se preko dashborda in ne preko kakega špila.

Hvala.

denispokor zelo lahko imaš problem s samim Headset-om. Lahko, da so slušalke kej defektne. Še bolj verjetno pa je, da si preblizu kakšnih zvočnikov, ker ta efekt odmevanja ti bi lahko povzročal kakšen preblizu postavljen magnet(npr. v zvočnihih)!

Xsiluro.jpg

Xsiluro :car: svaka čast si se pa potrudil z opisom :thumbup:

Samotar hvala! Upam, da je opis dovolj detajlen sem ga, kar parkrat urejal in dodajal podatke predvsem upam ,da bo služil kot vodilo če se bo še kdo odločil za nakup, meni vsekakor ni žal sem zelo navdušen nad njimi slušalkami namreč!

Xsiluro.jpg

Xsiluro360 lepo res detaljno spisano in napisano, pohvale, lahko kopiram ali pa ti dodaš še na playgame.biz forum, hvala ti! :china:

Lahko dodaš brez sprememb besedila razen s pripisom, da je test povzet iz KSI foruma! :thumbup:

Če bo vse posreči in če bo dovolj časa jutri prihaja opis MS Wireless Net adapterja,...Tko mal za info.

Xsiluro.jpg

Je že na prvi strani....čestitke Xsiluro :beer:

RIDDICK, hvala ! Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem "forumašem" za podporo in predvsem KSI moderatorjem, ki so test-opis vzeli za svojega ga objavili in s tem pokazali svojo srčnost ter širino. Way to go KSI!

Moja malenkost obljublja, da se bom trudil spisati še kakšen test-opis tako, da bo še zanimivo in predvsem upam dobrih iger polno prihajajoče obdobje !

Lp Peter@Xsiluro

Xsiluro.jpg