Jump to content

TEST Microsoft Wireless Networking Adapter


Xsiluro360

Recommended Posts

Končno je posijalo sonce tudi na sončni strani alp! Namreč po dolgotrajnem čakanju je poštar ves nasmejan prinesel paket z Microsoft-ovim Xbox360 dodatkom za povezavo konzole v brezžično omrežje, tako imenovan "wireless networking adapter" !! Lično zapakirana škatulja z nesramnim patentom odpiranja (ugotovil sem namreč, da je najhitreje če enostavo odrežeš zgornji del s škarjami in upaš na najbolše) povsem podobna pakiranju ostalih Microsoftovih dodatkov.

skatlanet.jpg

Najbolj me je presenetila velikost dodatka, ki ni prav majhnih dimenzij glede na to, da sem navajen, da podobne USB rešitve zasedejo najmanj pol toliko prostora. Ampak nič hudega, adapter se lepo usede na zadnjo stran konzole vsebuje prijeten zatič, ki se ga s pritiskom lepo premakne za lažjo montažo (way to go MS)!

boxnet.jpg

Sama antena brežičnega adapterja nič ne moti če imamo konzolo v vodoravnem ali horizontalnem položaju, enostavno jo obrnemo po želji!

Sama uporaba brežičnega adapterja je seveda povezana s tem, da si moramo lastiti brezžični usmerjevalnik, brezično vstopno točko ali vse v enem kot to ponujajo v nekaterih paketih pri Siol-u. Sam si lastim Iskrinovo novo pogruntavščino imenovamo Synope 568+, ki vsebuje usmerjevalnik (router), razdelilnik (switch), požarni zid (firewall) ter brezžično povezavo (Wifi ) s tremi standardi (802.11 a/b/g). Vsaka brežična varijanta, ki si jo lastite bo verjetno zadostovala, da bo MS brezžični adapter deloval brez problemov.

brezzicnaizgled2.jpgbrezzicnaizgled.jpg

Sledi nastavljanje brezžične povezave, predhodno je dobro vedeti kako imate nastavljen usmerjevalnik.Toplo priporočam, da si brezžična omrežja nastavite z zaščito, da nebo vaš internet na voljo tudi vsem sosedom!

NA KAJ MORAM BITI POSEBEJ POZOREN PRI NASTAVITVI USMERJEVALNIKA?

Predvsem na to, da nastavim SSID, ki služi za indentifikacijo brezžičnega omrežja ime je seveda lahko poljubno!

Nastavitev možnosti dostopanja z vnosom MAC naslovov, vsaka brezžična ter žična mrežna kartica ima unikaten MAC naslov sestavljen je iz 12 različnih črk in števil, te unikatne naslove ponavadi proizvajalec napiše na izdelek.

macnaslov.jpg

Pri MS brezžičnem adapterju je to na zadnji strani naprave pod drugo črtno kodo. To unikatno kodo vnesemo v usmerjevalnik in dodelimo možnost dostopa samo specificiranim Mac naslovom!

Naslednja možnost zaščite je WEP kodiranje! Pri tej dodatni zaščiti onemogočimo dostopanje vsem gostom, ki ne posedujejo WEP Ključa, ki je lahko narejen v 64bitih ali 128bitih! WEP ključ lahko kreiramo v usmerjevalniku, lahko pa ga kreiramo sami!

KO IMAMO USMERJEVALNIK NASTAVLJEN LAHKO NASTAVIMO ŠE MS BREZŽIČNI ADAPTER

S predpostavko, da imamo nastavljeno internet povezavo! Sprehodim se do nastavitev na konzoli in izberem Networking. Konzola zazna brezžični adapter samodejno, med drugim zazna tudi brezžično omrežje, če je omrežje zaščitemo se nam pojavi rezilo, ki od nas zahteva vnos WEP ključa.

wifiweb.jpgwepkey.jpg

Ko smo to uredili sledi še samo testiranje wireless web ter media connect !

apply.jpg

networksetings.jpgtestmediaconect.jpgtestwirelesweb.jpg

Ko začneš enkrat uporabljati brezžično omrežje se ga enostavno ne moreš naveličat. Sam sem na popolnoma vse naprave, ki so povezane na internet namestil brezžične adapterje ali mrežne kartice.

Pri Microsoftovem brezžičnem adapterju so pozabili samo na eno stvar in namreč na to, da če v USB na zadnji strani konzole uporabiš za brezžični adapter, moraš če si lastiš MS kamero le to povezati na sprednja USB vhoda, kar po tehnični plati sicer nič ne spremeni, spremenba je predvsem po vizulani plati. To pomankljivost bo reševal Microsoftov HD DVD dodatek na katerega bo mogoče namestiti brezžični adapter in bo vseboval še dodaten USB vhod--->Komaj čakam da mi pride v roke (by the way)

usbport.jpg

Za konec!

Samo delovanje brezžičnega adapterja je zanesljivo, je pa seveda odvisno predvsem od moči Wifi signala. Sam imam precej dober signal in moram priznati, da imam občutek, ki sicer ni tehnično utemeljen vendar vseeno, da povezava deluje bolj stabilno in predvsem malce hitreje kot na kabel.

PLUSI (+)

-popolno brezžično doživetje omrežja (ni možnosti udara strele s strani omrežja)

-ni ovir z napeljavo utp kablovja(ker jih enostavno ni)

-razmeroma enostavna nastavitev

MINUSI(-)

-cena (85 eur cca 21.000 sit-->naročeno na www.sendit.com)

-izguba enega USB vhoda

Takole malce pozno a od srca upam, da vam bo tale opis malce v pomoč pri odločitvi o nakupu!

Lp Peter@XSiluro

Xsiluro.jpg

Link to comment

Lepo opisano ;) Kar si napisal cene je res, vendar to drži le, če boste naročali direktno iz tujine. Če boste preko katere sovenske spletne trgovine lahko k temu prištejete še kakšnih 8000 SIT oz nekaj manj kot 40€. Sam imam adapter že približno 2 meseca in sem z njim zelo zadovoljen tako da se nakup res splača, če nimate druge rešitve za povezavo pa tudi, če nočete imeti odvečnih kablov.

Link to comment
  • 2 weeks later...
A ta Wireless Networking Adapter imamo zato, da se brezžično povežemo na internet ( xbox live ) preko internetne povezave, ki jo imamo na PC-ju ? :headscratch: Ali moramo imeti PC prižgan, ko uporabljamo Wireless Adapter ?

Če bi malce bolj natančno prebral opis, bi opazil, da je za brezžično povezavo poleg X360 MS Wireless Networking Adapter-ja potrebno imeti tudi brezžični usmerjevalnik (router)!Tvoja konzola se preko wireless adapterja poveže z brezžičnim usmerjevalnikom le ta pa potem žično na modem in internet!!!! Skratka PC nima nikakršne povezave z opisom :beer: Lahko pa ga žično povežeš na usmerjevalnik ali pa kot ga imam jaz vgradiš brezžično mrežno kartico v PC in se tudi tukaj znebiš kablovja!!!

Xsiluro.jpg

Link to comment
  • 7 months later...
ja fora je v tem, da mam use lukne za kabl zadelane, z raznimi kabli, tak da iz switcha ne morem se enga not vlečt, kr modem je v drugi sobi na drugmu kompu, pa use.... (se moj ni)

Mislim, da nisi zastopil.

Ti lahko na kabel, ki ga imaš v sobi priklopiš switch (ga maš torej v sobi) in iz tistega switcha povlečeš dva kabla. Enega v 360, drugega v pc. Kabel, ki gre v sobo bo še zmeraj samo en...

Vse bi moralo delat bp...

lp,

k_k

Link to comment

Mam precej let izkušenj z vsemi mogočimi poceni switchi in še nikoli se mi ni zgodilo, da kateri nebi pravilno prenašal signala. Edino enkrat sem imel smolo in sem moral switch vsake par dni resetirat, ker je enostavno "šla linija".

Ti kupi switch in ga doma testiraj. V najslabšem primeru ga lahko v roku 8 dni vrneš in zahtevaš nazaj denar, ker nisi zadovoljen (tvoja pravica!)...

lp,

k_k

Link to comment

SI že naročil aha. No pozabil sem na še eno res poceni in cheesy varjanto. Lahko zvežeš nov utp kabel na obstoječega. Prerežeš kabel in enostavno vežeš skupaj žičke enake barve. Ni ravno estetsko ampak, če je zaselotejpani del nekje skrit je to čisto v redu rešitev. Preverjeno deluje... :)

lp,

k_k

Link to comment

ja sem naštudiral, ta ki ga imam sedaj v compu bo dohodni v switch, zraven konzole ze tako imam 1 neuporablejen utp kabel, nabavil sem pa se enega, ki bo sedaj sel v comp.

Vse parajt, kolikor vem jutr popoldan dobim :)

ke_kit, kk si ti to mislu, da naj skupi vežem?

da star kabel nek na sredini zrežem pa skupi zlotam te žičke? mislim tak ze nisi mogu studirat, ker bi blo brez naslova, sploh pa itak nebi delalo...

Link to comment

aha no, uglavnem sem ze dobil switch in dela ok, edino kar morm se preverit kok mi je to kej linijo oslabilo :ninja:

EDIT: kokr sm sprobu na torrentih sm ugotovil, da je max download speed tam 15KB/s manjsa kot prej (Mam 7 Mb linijo) in pa se mi zdi, da je respond time strani dalši za ene 3x (to je podatek za homepage, ki jo uporabljam ze vsaj 8 let)

ampak, za enkrat se nism vidu kakih prekinitev povezave.

Link to comment
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.