Jump to content

[Xbox] povezava xbox pc

Ronin

Recommended Posts

Hja, jaz sem si stvar uredil po naslednjih korakih:

1. Najprej sploh povezal škatlo in PC z crossoverjem (preko routerja, prej sem probaval z mrežno kartico ampak nekeko ni šlo), potem mi je po nekem čudežu uspelo pripravit mašini do sodelovanja, tako da sta si delili internetno povezavo.

2. Ker podatkov med mašinama še ni bilo moč prenašati, sem si moral pomagat s primernimi programi (na izbiro jih imaš cel kup, od IRCa (xbins http://www.xbox-scene.com/articles/xbins.php-guide na xbox scene) do Cute FTPja, slednji mi je najljubši).

3. Dobodi si program in ga inštaliraj.

4. (Naslednje velja le za Cute FTP) Odpri program in na levi strani je okence, pod katerim sta dva zavihka, na enem piše LOCAL DRIVES, na drugem pa SITE MANAGER, tega moraš kliknit.

5. V SITE MANAGER okencu opravi desni klik, in nato izberi: NEW -> FTP SITE, odpre se novo okence.

6. V tem okencu pod LABEL vpiši ime povezave (recimo xbox). Pod HOST ADDRESS vpišeš IP tvoje škatle (to spreminjaš v glavnem meniju Unleash dashboarda (pri drugih ne vem kako je) pod Sistemske nastavitve -> nastavitve -> network -> current IP (jaz ga imam recimo 192.168.2.4)), pod USERNAME (napišeš kar hočeš, recimo spet xbox), nato pa še pod PASSWORD, obvezno napiši xbox, nato pa še connect in to je to. Zdaj lahko prosto prenašaš podatke iz PCja v želeni disk na xboxu.

Meni prenašanje datotek preko mreže deluje brez problema. Imam dve mrežni kartici. Že nekaj časa nazaj sem hotel nastavit tudi sharing interneta, se zajebaval eno 3 ure, pa sem obupal. Bom sprobal ponovno, ko pridem domov za vikend.

Gledanje trailerov filmov, vreme, internet radiji... je zakaj??

Ti....sosedje cez luzo so na velko obsedeni. Ne samo z "vec funkcij, bolje je" ampak tudi z konkretnimi podatki o svetu okoli njih!( :wtf: )

Kar rezultira na XBMC weather, radio....

Sj.....ICS se najbolj splaca zaradi XBL, ce mene vprasas. Pri XBMC-ju se rajs lotite streamanja->DOES WONDERS!! :china:

fs.pngMorbidMagic.png
Gledanje trailerov filmov, vreme, internet radiji... je zakaj??

Em, a misliš to v media centru?

Ker če misliš to, potem lahko pač spremljaš kakšno vreme je v Londonu in kakem drugem večjem kraju, poslušaš radije in gledaš trailerje za filme in za špile (jaz kdaj pa kdaj pogledam kakega na gamespotovi strani) ter podobne nesmisle. Vse to seveda če ti rata pripravit škatle do deljenja povezave (to ti rata le če si ultra g33k ali pa če si doživel one in a life time zegen).

• 7 months later...
  • 1 year later...

jaz sem tole zrihal...deluje odlično...

vse kar potrebujete je Router za mrežo...

...da se vsaj na dva načina povezat...

1.

...preko FTPja...XPji in Vista imajo že po defaultu FTP odjemalec...samo ga je treba naložit s CDja -> najdete med Add or Remove Windows Components;

...če koga zanima postopek se lahko razpišem detajlno... :)

2.

...preko mrežnega sharinga...

...preizkusil sem v Visti...kjer je res simple...

...+ nekaj nastavitev v XBMCju...nič večjega...

...uporabljam 2. varianto...streamam si filme iz kuhinje, kjer je PC...v spalnico preko xbox-a na TV!

nič boljšega za gledanje filmov zvečer v objemu drage

:D

Morphea.gif