kekken3 Posted January 14, 2007 Share Posted January 14, 2007 Podmazati moram ročko arcade sticka. Materiali so plastika/plastika in plastika/kovina, delno pa je mehanizem odprt in zato izpostavljen tudi prahu, zaradi česar zdrav razum (tako kot tudi večina poznavalcev) odsvetuje mazanje z random WD40, navadnimi strojnimi mastmi in podobnimi vlažnimi snovmi, ki nase vežejo prah in delce ter nato povzročijo več škode kot koristi. In pa svinjarije. Proizvajalec opreme sicer prodaja neko posebno mazilo, a je drago ko žafran in naroča se ga z japonske, za kar trenutno nimam ne časa ne volje. Tako sem se po par nasvetih odločil nabaviti nekaj suhe masti na osnovi teflona ali kaj podobnega, a ne vem, kje stvar dobiti. Obi v Kopru me je kot največja lokalna tehnična trgovina že parkrat presenetil s skromnostjo izbora, na spletu pa na hitro nisem našel ponudb. Zanima me, če kdo tukaj ve, kje bi se ta stvar pri nas kupila. Še lepše bi seveda bilo, če bi se jo dalo kupiti po spletu/dobiti po pošti. Zdaj, sigurno obstajajo bolj tehnični forumi za to, ampak vem, da bi lahko SolidG vedel kaj zavoljo modelirnega volaniziranja, Playgame in še kdo zaradi servisiranja konzol, za katere je čisto možno, da optične enote in drugi gibljivi deli uporabljajo podobne snovi. Nekaj sorodnega (mogoče celo enakega) se baje uporablja tudi v avtomoto področju. Na dan z idejami, plz tnx. P.s.: čudna so pota slovnična, saj sem pri Googlanju za "Lubrikant + Teflon" nagazil na 150+ zaporednih sex shopov in forumskih "potreben sem ko' zajc" threadov, šele "Mast", ki bi bila lahko kuhinjska ali karkoli, pa je dala kaj spodobnega ven. Quote Link to comment
Samotar Posted January 14, 2007 Share Posted January 14, 2007 Jaz samo vem za olje z teflonom samo to je mišleno za kolesa. To olje ti sčisti umazanijo na verigi in je hkrati tudi mazilo. Naredi tanki sloj na verio katera ne veže praha na sebe kot ostala olja Quote Xbox Link to comment
Recommended Posts