Jump to content

[Xbox] Xbox screencapture

oklepnjak

Recommended Posts

Torej imam sledeč problem. Rad bi zajemal slike z xboxa, ne v media centru temveč direkt iz špilov. Matramse že cel mesec pa mi noče ratat. Prebral sem že vse xbox-scene forume, spraševal na slo-techu pa mi nobeden ne zna razložit kako se stvari streže.

Seveda bi rad zajemal preko softwarea, videocapture card ne pride v poštev. Bral se da se da stvar uštimat tudi preko XDKja, torej tako da debugaš svoj xbox, ampak to je previsok cilj zame, saj kakor berem se novejših verzij boxov (torej 1.6, katerega posedujem) ne da debugat. In nato berem o nekih alternativah, naprimer XIG2, v specifikacijah zanj piše, da ne rabi debuganega xboxa, ampak potem berem po forumih, kjer piše da ga rabi.

Torej, sem totalno zmeden, in tudi ne verjamem da bi mi kdo znal pomagat, ampak vprašati ni greh.

Še malo sem brskal in prišel do zaključka, da se zgleda zadeve ne da zrihtat brez določenih XDK filov, se pravi je na mestu vsaj zamenjava biosov.

Po premisleku sem se nato odločil da bom probal zajemat preko TV tunerja, te se dobi že za male pare, manjši problem je le kup kablov, ampak to ni nevem kakšen problem. Večji problem je S-video xbox kabel, res nimam blage kje se ta stvar dobi. Ima kdo to, oziroma če kdo ve kje se te stvari najde v Sloveniji. V skrajnem primeru mi sicer še ostane Ebay ampak to je za skrajno silo.

Sledil sem temu guidu: http://forums.xbox-scene.com/lofiversion/index.php/t367699.html