Jump to content

Piratstvo (kršenje avtorskih pravic)


Anduril

Recommended Posts

  • admins

Kakršnokoli podpiranje elektronskega piratstva na KSi-forumu je strogo prepovedano. Pod promoviranje piraterije štejemo: objavljanje povezav (peer-to-peer, ftp, direktni linki, …) do nelegalnih programov, iger ter drugih avtorsko zaščitenih skupkov kode in / ali javno hvalisanje posameznikov z raznoraznimi kaznivimi podvigi tovrstne narave. V mejah dobrega okusa smo strpni do diskusij, ki se tičejo raznoraznih napol legalnih modifikacij konzol (modčipi), saj se zavedamo, da morejo tovrstni hardverski dodatki služiti tudi povsem legalnim, dasi od proizvajalca konzole nepredvidenim aktivnostim (recimo predvajanju video in avdio posnetkov). Potemtakem toleriramo pogovore o funkcijah, naravi ter lastnostih modifikacij. Ne odobravamo pa objave postopkov, kateri denimo opisujejo načine, ki potom softverskih ali hardverskih modifikacij privedejo do nezakonitega uživanja zgoraj naštetih vrst programske opreme. Morebitne sankcije se začnejo s takojšnjim izbrisom spornega sporočila, nadaljujejo z osebnim opozorilom kršitelja, končajo pa z dokončno odstranitvijo (banom) uporabnika. O strogosti vzgojenga ukrepa odločajo moderatorji foruma individualno. Pripomb ter pritožb na račun odstranjenih prispevkov uporabnikov, ki se tičejo piratstva, ne sprejemamo v nobenem primeru. Pritoževanje v javnih izbah KSi-foruma je strogo prepovedano.

Dodano 14.2.2007:

Kaj to pomeni v praksi? Da se ne bo kdo izgovarjal na nerazumljivost zgoraj napisanega:

Početje, ki bo kaznovano:

- kakršnokoli spraševanje o postopkih zaganjanja piratskih iger;

- skrivanje piratizacije pod izrazom varnostne kopije;

- pisanje o lastnem bodočem/sedanjem/preteklem modificiranju konzole, če je iz konteksta razvidno, da gre za namene piratiziranja;

- namigovanje na piratiziranje pod pretvezo bolj legalnega početja;

- objavljanje povezav do piratskih verzij iger in programja

Početje, ki ne bo kaznovano:

- pogovori o uporabi mod-čipov, kartic in ostalih pol-legalnih pripomočkov, če bo razvidno, da gre za legalno početje;

- povpraševanje o legalnih funkcijah zgoraj omenjenih pripomočkov

Ob tem upoštevajte, da lahko moderatorji ob slabem dnevu ali lastni presoji preskočijo korak opozorila in se odločijo za takojšnji ban.

Če te skrbi, da bo tvoje vprašanje spadalo pod netolerirano početje, raje prej preko ZSja o tem povprašaj kakšnega moderatorja, kot da si z objavo takoj prislužiš kazen.

Link to comment
  • Ozi unpinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.