Jump to content

RIP PIII 700


Recommended Posts

Pravkar so me klicali mati, da je po šestih letih glasno poginila moja sedemstotica. Sicer je crknila že pred nekaj meseci, a sem jo za silo uštimal. Tokrat pa je očitno zadeva šla po gobe. R.I.P

Nch, pičim jutri v Funtech po novo konfiguracijo, doma pa bo za ta čas prav prišla sestrina kišta.

 

 

Link to comment
  • admins

Ahaahaahaa .. v cajtu, ko vsi upgrejdate računalnike .. jih jaz downgradeam.

Zaradi skurjenega ventilatorčka na Geforceu 3 in slabe ventilacije v ohišju imam trenutno za grafično legendarnega Voodooja 3 in procesor underclockan iz 1560 na 1430 Mhz.

Oblivion here I comeee! :lol:

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • admins

Ok, dejte mi malce pomagat, moje izkušnje ne pokrivajo tega ..

Zdej mi že kr par mescev precej šteka skoz komp. Najprej je bil vzrok zgoraj omenjen skurjen ventilatorček na Geforcu, ki se mi je hudo pregreval, a sem to sedaj na najbolj klošarski način spedenal in kartica deluje lepo naprej, pri normalnih temperaturah.

A štekanje se še ni končalo. Že prej (in verjetno še vedno) mi je komp najpogosteje ozr. najhitreje šteknil, če sem se prek Remote Desktopa povezal nanj, sedaj se mi pa to precej hitro zgodi tudi, če zalaufam kak video fajl, povprečno v parih minuta vse skupaj freezne.

Ker sem grafično skenslal kot vzrok, sem šel probavat druge stvari in sem najprej procesor vrnil na njegovo tovarniško frekvenco (~1540 Mhz, prej sem imel underclockanega na okrog 1400 Mhz). Rezultat? Komp mi je 2x umrl, še preden so se začeli bootat Winsi. Ajd, gremo v Bios in procesorju povečam voltažo iz 1.5 na 1.6. Tokrat ne pride niti mimo system checka, ampak mi prvič štekne takoj po Biosu, drugič mi grafična sploh ne dobi signala. Probam parkrat resetirat, isto. Pustim komp kako minuto ugasnen, prižgem, nič, resetiram še enkrat - dobi signal. Hitro v Bios in mu probam zvišati voltažo še na 1.75 (na tok sem imel kako leto do pred približno pol leta, ko sem nekaj mutil z nastavitvami). Hudič se spet noče zbudit sploh. Po parih poizkusih ga uspem spravit do Biosa in ga underclockam spet na 1430 Mhz in znižam voltažo na 1.5. Zadeva dela spet ok - razen, verjetno spet, precej pogostega štekanja.

Se komu sanja kaj bi bil lahko vzrok? Kar se mene tiče, bi lahko to bil premalo močen napajalnik (ker je nek čist osnoven, jaz imam pa zafilane čisto vse molexe in vse slote na matični) ali kakšen problem s procesorjem. Če je kdo bolj tehnika, please do help. :tard:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.