Skoči na vsebino

Masturbacije


Priporočene objave

takšne in drugačne, intelektualne, znanstvene, laične, neumne, vse o vsem in zak to ni to.

Ena taka bi lahko bila:

Tako kot recimo biti Amiš, Budist ali Kristjan... ne rabiš dokazovat, ne rabiš bit deklariran... dovolj je, da rečeš: "Jaz sem budist"... in to je to... v bistvu sploh ne rabiš nič REČT... dovolj je, da si misliš... in tudi, če si zadnji človek na zemlji, in misliš, da si budist... si budist, če misliš, da si... In če te vsi ljudje tega sveta deklarirajo, da nisi budist... še vedno si... če tako verjameš sam.

Sem kar mislim, da sem?

opica, ki misli, da je človek, je čovek!?

Je človek, ki misli, da je opica, opica?

Urejano od Bessie

BessieSABU.png

Link to comment

Not again... zdej si že tretjo temo odprl... čemu?

Da se izgublja zgodovina tvojih failov?

Sicer pa je odgovor na tvoja šibka sklepanja čisto preprost: Je opica stanje duha?

Če je... potem človek, ki verjame, da je opica to tudi je...

Če pa je opica vrsta živali, mislim, da ni nikakršnega načina, da bi se človek dejasnko prelevil v opico... zgolj s pomočjo verovanja... moraš ločiti med subjektivno resnico in objektivno resnico... to je predpogoj, da boš sploh dojel, da opica bo vedno opica... neodvinso od njenega prepričanja.

Dočim za primere, ko so ljudje šli od kristjanstva v budizem in obratno se ne manjka... ker biti človek in budist ni izključujoče... in to ali je nekdo budist temelji samo na njegovem prepričanju in verovanju.

Biti opica in človek pa je med drugim medsebojno izključujoče... fizično ne moreš biti oboje... kar pa očitno nekaterim ni jasno.

Pa še to... če ti verjameš, da si opica... te to ne nearedi fizično opice... namreč opica je fizično stanje... ki ga lahko kadarkoli fizično preverimo.

Dočim religija definitivno ni fizično stanje... pač pa je odvisno od tvojega prepičanja in verovanja... in svojo religijo lahko izpove samo vsak zase!

Pa še en mit ti bom razblinil... ti zase lahko misliš, da si pameten... pa te to ne naredi pemtnega... dokler ne boš dojel takih preprostih reči ti jaz garantiram, da si neumen kot noč.

Sicer pa lahko nehaš odpirat nove teme vsakič, ko ti v eni polomim vse zobe.

PS: Sedaj vidim, da je tale zadeva v neki stranski sobi... adijo... tle ni prometa. LOL

Urejano od Travar
hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment

Tretjo?

Ti si opica! Sem to rekel, ker si opica zaradi obnašanja ali zato, ker dejansko si ali zato, ker mislim, da si? In, če nas je 10 in jih 9 od teh reče, da si opica, a rabimo še kak drug dokaz za to! Lahko vsem devetim dokazuješ, z dnk-ji primerjavami itd. ampak, če rečejo, da si opica se sprijazni s tem in nehaj misliti, da si človek.

fizično ne moreš biti oboje...
če govorimo o tem, da nekdo misli, da nekaj je, govorimo o mislih, ne o duhu, ne o fizičnem stanju. Mislim, da sem budist? Na podlagi česa! Kaj pa če si samo domišljaš!? Ni dovolj, da misliš, da nekaj si!

To temo sem odprl, zato, da ne boš masturbiral po drugi, lom zob bi pa bilo pa prav, da dokažeš in pokažeš, a veš ni to kar si misliš ali pa domišljaš vedno tudi v resnici tako.

BessieSABU.png

Link to comment
Gost
Debata je zaprta za nadaljnje komentarje.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.