2kwik4ya Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Zanima me, koliko FPS-jev v igrah ima povprečno ps2. Ali se da to kako pogledati, kot pri compu, k imaš razne programe. Malce butasto vprašanje toda zahvaljujem se za vsakršne odgovore. Ne bodite preveč kritični Quote Link to comment
č.u.k. Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Večina iger je zaklenjena na 30 slik na sekundo in teče nekje v povprečju blizu te meje, imaš pa tudi igre, ki tečejo blizu 60 slik na sekundo v povprečju. 30 slik/sekundo je nekakšen standard, kjer večina zazna dogajanje kot tekoče. Seveda pa so vedno prisotne bolj ali manj izrazite upočasnitve. Če obstaja kak program za merit fps-je na PS2 ne vem, sicer pa ne vem, za kaj točno bi to rabil? Quote Link to comment
2kwik4ya Posted March 5, 2007 Author Share Posted March 5, 2007 Delam seminarsko na temo ps2. Če poznate kakšne dobre strani v zvezi s Playstation-om, jih prosim objavite tukaj. Kakšno je povprečje za druge konzole, predvsem mislim na xbox. Pomoje ima več FPS-jev. Quote Link to comment
kekken3 Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Ja, največkrat 30. Na 60 tečejo vse orenk 2D/3D pretepačine (Tekken, Soul Claibur, Virtua Fighter, Street Fighterji, Guilty Gearji...), serija Burnout in še kar nekaj naslovo, a nikakor ne toliko, kolikor bi jih moralo. To, da še kar ne ciljajo na standard 60 FPS in se tudi v bolj akcijsko naravnanih naslovih raje zatekajo k 30 FPS samo, da bi lahko iztisnili za kocino lepšo grafiko/screenshote, pa čeprav je hardver vse bolj bajen in nevemkaj, je ena mojih večih zamer "next genu". No ja, ali pa potrošnikom, ki jim "screenshoti" in stoječa/komaj premikajoča se lepota pomenijo dobesedno vse. Vozačine na 30 FPS v letu 2007? Mene je sram. :red: Xbox ni nič boljši in tudi nove konzole ne kažejo napredka. Quote Link to comment
MaTiCeK Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Nekoc so rekli, da lahko Quattro spila vse zadeve tudi pri 8 FPSjih, potem jih lahko jaz komot pri tridesetih. Sploh nisem manijak na te zadeve, samo da ni upocasnitev in zatikanja, pa mi je vseeno pri kolkih FPS tece igra. Quote Digitalni šepet Link to comment
č.u.k. Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Vozačine na 30 FPS v letu 2007? Mene je sram. :red:Xbox ni nič boljši in tudi nove konzole ne kažejo napredka. He he, sam res. Jah, najbolj važno je, da se vse blešči, grmi, razsuva, ipd. Pač, danes je treba pritegnit mularijo, ki tripa samo na to. Je pa hec, da se da postorit tudi zelo lepo grafiko pri 60 fps (think GT4), če so razvijalci mojstri oz. bolje rečeno - se potrudijo :ihih: Mimogrede: gojim rahlo zamero do N64, ker sta bila edina res tekoča 3D špila na njem le Mario 64 in F Zero On topic: 2kwik4ya, klikni tale link: http://en.wikipedia.org/wiki/Playstation Tukaj imaš precej informacij o PS. Quote Link to comment
Recommended Posts