Samotar Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Rabim pomoč , sem si namreč nabavil LAN Adapter (Datel) ker nimam brezžičnega omrežja. Problem je v tem da se ne morem conectat na internet in mi javi napako 52020-1. Sem vse poskusil ali pa tudi ne !! Adsl imam preko Volje, ki zahtava geslo za dostop, pri Wii nastavitvah pa ni nikjer, da bi si naštimal Up. ime in geslo za odstop.!! Sem kaj spregledal prosim za pomoč , če si kdo lasti isto stvarco !!!! :crybaby: Quote Xbox Link to comment
MaHe Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Rabil boš vsaj router ... Quote [__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_] Link to comment
Samotar Posted March 15, 2007 Author Share Posted March 15, 2007 Rabil boš vsaj router ... bodi mal bolj jasen !! kaj router saj ga imam Quote Xbox Link to comment
Blondek Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 Adsl imam preko Volje, ki zahtava geslo za dostop, pri Wii nastavitvah pa ni nikjer, da bi si naštimal Up. ime in geslo za odstop.!! Tole k si napisu ne gre glih skup s trditvijo, da imaš router, saj ti v router vpisuješ up. ime in geslo pod pppoe dostop in ne na clientske računalnike! Router je ločena škatlica od modema za adsl, v katero pride adsl modem in iz katere grejo kabli v tvoj oz. še kak drug rač. oz. v tem primeru wii-ja. Če router imaš, poglej če imaš na njem naštiman DHCP enable kar pomeni, da router sam dodeljuje ip naslov clientom. Če vse to je, potem ni razloga, da nebi delalo, seveda pa moraš v wii-ju tudi nastavit naj avtomatsko pridobi ip naslov pod wired internet options. Pomni kabel ki gre v wii-lan adapter MORA iti iz routerja! LP Quote Link to comment
Samotar Posted March 16, 2007 Author Share Posted March 16, 2007 Maš prav moja napaka nimam routerja, ampak imam switch Asus!! To zdaj pomeni, da si morem obvezno nabavit še router ali si lahko vnesem ročno podatke v Wii povezavo (ip in ostalo ) ? Quote Xbox Link to comment
MaHe Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 Switch ni router. In ja, ali nabaviš router (in če si že pri tem, je to lahko brezžičen model, ker jih danes dobiš tudi v rangu 50 €), ali pa uporabiš PC kot most (vendar moraš dokupiti še eno mrežno za izhod). Quote [__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_] Link to comment
Samotar Posted March 16, 2007 Author Share Posted March 16, 2007 Na super :disbelief: mel v compu 2 mrežni kartici ampak mi je ena crknila :amazed: . Kupil switch , a zdaj pa rabim spet še router ali mrežno kartico :wtf: Drugače se ni možno povezat z Wiijem na Adsl fak kaj pa to:??? Error Codes 52020 - 52022 If you are connecting directly to a modem, try a "Manual Setup" with the Wii console, using your network's IP address, Default Gateway, Subnet Mask, and DNS information. To access these settings: On your PC, click "Start" and then "Run." Type "CMD" into the field that appears to open a new window. Type "IPCONFIG/ALL" and press "Enter" to display a list of internet settings, including the settings listed above. Input these exactly as they're listed into the "Manual Setup" of the Wii console's internet connection. to sem probal sam prek switca in ne direktno v modem mogoče še obstaja upanje ali pa tudi ne Quote Xbox Link to comment
AndY1 Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 Pri ADSL dostopu moraš narediti PPPoE povezavo, ki ja pa z Wiijem ne boš mogel narediti. Za to potrebuješ ali Router ali pa PC z dvema mrežnima karticama. Ena za na ADSL in drugi za na Wii. Quote Link to comment
Samotar Posted March 16, 2007 Author Share Posted March 16, 2007 ok hvala za pomoč bom pač nabavil mrežno za comp ali pa router . A kdo mogoče rabi switch ?? Quote Xbox Link to comment
raveer Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 ok hvala za pomoč bom pač nabavil mrežno za comp ali pa router . A kdo mogoče rabi switch ?? Hej, zakaj pa imas switch, ehm mi lahko opises kako imas povezan racunalnik z ADSL in kaj imas povezano v switch ter s cim delas povezavo, morda se pa da kaj naredit. Quote (: Link to comment
Samotar Posted March 16, 2007 Author Share Posted March 16, 2007 ajde da probamo je adsl modem na katerega imam priključen direktno switch - v switch imam pa priključeno Pc, Xbox360, včasih še prenosnik ! To je to, a se da kaj porihtat ? Quote Xbox Link to comment
icemarik Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 Wii ima v nastavitvah možnost nastavit alternativno Mac adreso kot jo ima Xbox 360? Ker nimam routerja. Quote Link to comment
Samotar Posted March 16, 2007 Author Share Posted March 16, 2007 Da se nastavit tole: IP Address Subnet Mask Default Router in DNS(primarni in sekundarni) Quote Xbox Link to comment
admins Anduril Posted March 17, 2007 admins Share Posted March 17, 2007 ajde da probamo je adsl modem na katerega imam priključen direktno switch - v switch imam pa priključeno Pc, Xbox360, včasih še prenosnik ! To je to, a se da kaj porihtat ? Če imaš v prenosniku wireless kartico, bi se dalo net mogoče shareat preko wirelessa na Wii .. samo Wii pomoje ne podpira Ad Hoc povezav, laptop wifi mrežne pa ponavadi nimajo možnosti AP modea, tako da verjetno tudi ta možnost odpade. Druge bolj ne vidim iz tega kar imaš na voljo. Wii ima v nastavitvah možnost nastavit alternativno Mac adreso kot jo ima Xbox 360? Alternativni MAC naslov? A nima vsaka mrežna samo enega? Ali je to fora bolj za kablaše, da jim ni treba sporočat novga MACa svojemu providerju? Quote Link to comment
raveer Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 ajde da probamo je adsl modem na katerega imam priključen direktno switch - v switch imam pa priključeno Pc, Xbox360, včasih še prenosnik ! To je to, a se da kaj porihtat ? S cim pa se povezujes, oz. kako gres z Xbox360 na neta? Pa povej mi, si na SiOLU ali T-2 in katero ADSL kisto si dobil? Ker ce uporabljas na PCju in na Xbox360 vsakic pppoe za klic, je to overkill, se da bolj na izi postimat zadeve. Quote (: Link to comment
Samotar Posted March 17, 2007 Author Share Posted March 17, 2007 Povezavo imam prek Volje in Telekoma ! Z xbox360 grem gor isto kot s PCjem pač UP. ime in geslo ! Quote Xbox Link to comment
raveer Posted March 18, 2007 Share Posted March 18, 2007 Aha I C, lej jaz bi ti priporocal nakup se ene mrezne kartice in ustim ICS na racunalniku, pol pa v switch povezes vse konzole in ti gre ves net preko racunalnika. Like eno kartico povezes z ADSL postimas nastavitve in si always on, razen ce placujes po prometu..., na drugi kartici se ti samo nastima ip 192.168.0.1, to vstekas v switch poleg vseh konzol, ki jim pac lahko staticno nastimas IPje v mrezi 192.168.0.1 ali pa pustis na DHCP, ker imajo XP in 2k3 na ICS mrezi majhen DHCP streznik, ki nakljucno tala IPje. Je manjsi strosek kot nakup routerja, glede na dejstvo, da imas za Wii Lan Adapter in Xbox360 povezujes s kabli. Quote (: Link to comment
Guest Naughty Posted March 29, 2007 Share Posted March 29, 2007 pusti vso zajebancijo.. glavni problem je najverjetneje ta, da nimaš pod country izbran United kingdom ampak Slovenio Quote Link to comment
Spc Posted April 3, 2007 Share Posted April 3, 2007 Routerja ravno ne rabiš. Internet moraš routeat na switch ali pa na drugo mrežno kartico. Torej imaš potem lahko te dve možnosti: -- Prvi Setup -- 1. PC mrežna kartica (Tvoj ISP) 2. PC mrežna kartica (IP: 192.168.0.1) 3. Wii Mrežna Kartica (USB) (IP: 192.168.0.2) Za prvi setup potrebuješ Cross Over kabel in manualni setup v Wiiju. IP Wiija: 192.168.0.2 Netmask: 255.255.255.0 IP Gateway-a: 192.168.0.1 DNS: DNS tvojega ISP -- Drugi Setup -- 1. PC mrežna kartica (Tvoj ISP) 2. PC mrežna kartica (IP: 192.168.0.1) 3. Switch 3. Wii Mrežna Kartica (USB) (IP: 192.168.0.2) Za Drugi setup potrebuješ Cross Over kabel in manualni setup v Wiiju. IP Wiija: 192.168.0.2 Netmask: 255.255.255.0 IP Gateway-a: 192.168.0.1 DNS: DNS tvojega ISP Pri tem če imaš vmes switch lahko dodaš tudi več pcjev oz. naprav. Če pa imaš žični router pa wiija samo noter vtakneš v prost port. Quote Moja Vremenska Postaja [Maribor, Tabor] Link to comment
Spc Posted April 3, 2007 Share Posted April 3, 2007 Jaz imam to tako rešeno: Quote Moja Vremenska Postaja [Maribor, Tabor] Link to comment
Spc Posted April 3, 2007 Share Posted April 3, 2007 Ja tako je to kabl (UTP) je zakon wireless pa nikoli neveš kdaj ti kdo kaj sniffa. Več slikic: http://www.vreme-si.net/forum/viewtopic.php?p=214#214 Quote Moja Vremenska Postaja [Maribor, Tabor] Link to comment
kratos... Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 jst mam pa tut eno tezavo za povezavo wii-ja prek interneta :crybaby: pozabil sem kodo od routerja in zdej ne morem nic :crybaby: slucajno kdo ve ce mi kje pise ta koda ??? drgac pa mam router in vse , wii mi najde povezavo samo se kodo morm upisat pa je ne vemmm ! sem se ze matral s wii-jem zelo dolgo casa pa mi noce uspet ... bi bla moznost da bi si drug router nabav pa bi ga prklopu na comp nekako (kako???) pa bi mel itak geslo kot pri vsakem novem routerju admin ce se ne motim ... torej ce kdo kej ve o tem naj mi plissss pove !!! Quote Link to comment
nintendek Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 kero kodo za vstop ali WEP oz. WPA-PSK (no te varnostne) Quote Evo moja spletna stran: http://www.freewebs.com/nintendek KSi to smo mi, KSi to ste vi, KSi to smo vsi. KSi- the best slovene web page and forum Link to comment
Recommended Posts