Jump to content

Zakaj so cene XB360 v Slo tako velike?


ksiMacro

Recommended Posts

Ja tole ceno je zrihtala velecenjena AVTERA, ki je nastavila ceno po nevem kakšnem ključu, če verjamete ali ne dilerska cena za xbox360 premium je 117k jasno, da je pol pri JAE in ostalih ki imajo tolk "jajc", da ga prodajajo 150 prešernov, razen seveda pri Mullerju, ki ima svoj uvoz. Predvsem je tole resni "nateg" kroga slovenskih pristašev in bodočih pristašev M$ produktov. Še večji krivec je pa slovenski Microsoft, ki ne ukrene popolnoma nix, kar se tiče uvoza XBOX360 konzol na slovensko tržišče, kar bi pomenili evropske cene.Seveda z veseljem prodajajo winse, ker jim ni treba drugega naredit kot zapakirat v vrečko in dodat slo language pack, ter vlečt bajne zaslužke. Lahko jih je pošteno sram slovenija je že drugo leto v EU oni so pa še vedno v jugi...Mene je pri takih nesposobnežih kr sram, da sem slovenec!

Xsiluro.jpg

Link to comment

Jest sm ga snedu u Mullerju in sm bil zlo presenečen, da so ga takt mel - in to cel opo normalni ceni - ne vem pa zakaj nimajo nič špilou.

PS: Mah loleki so!!! Sam je kot zanimivost - k mamo Avstrijo tko bliz, zlo zanimiu, da so se zdj še deutscherji spravl "vse" špile"sinhrobizirat" - in zdj nj dobi Janezek špil v angleščini (govorim konkretno o GRAW) za 14 tisočakou - KJE?

Frikozoid.png

ach1.png

Link to comment

Izgleda, da ti naši nekateri prodajalci mislijo, da smo naivni in, da bomo plačali 150 EUR več kot je normalno cena. :crazy: Vsak, ki kupuje kaj takega pri nas se vsaj malo spozna na zadevo in upam, da ti s takimi cenami ne prodajo niti enega.

Je pa res žalostno, da Microsoft Slovenija ne pokrene nič na tem področju. S pravo distribucijo, oglaševanjem, dostopno robo in pristopom bi se lahko stvar bolje prijela tudi v Sloveniji in te ne bi vsi čudno gledali, ko zagledajo xbox (moje izkušnje v študentskem domu).. Vsi itak prvo rečejo, če je to playstation. :doh:

Link to comment

Anduril: Dilerska cena je nakupna cena za prodajalce v trgovini na to ceno dodaš maržo in DDV ter dobiš maloprodajno ceno !

117k + 15%marža+20%DDV= cca 150k<---- CENA ki jo plačamo mi navadni smrtniki v sloveniji!

V mullerju je zadeva popolnoma drugačna oni očitno dobijo Xbox360 ceneje zato je tudi cena 96k tista, ki bi jo morali imeti vsi prodajalci,..

Skratka Muller ima ceno ki je priporočena od Microsofta in kot bi morala biti povsod v državah EU, euro gor al dol.

Microsoft Slovenija pa itaq nič ne naredi, da bi bile te cene kot bi morale biti. Z drugimi besedami briga jih za Xbox360 čeprav je Microsoftov produkt. Me prav zanima kaj si Billy Gates misli o tem?? Bi ga blo za obvestit o tem kaj dela slovenski Microsoft!!

Xsiluro.jpg

Link to comment
Stos je v tem, da je Müller zadnja leta totalno v rokah nemcev. Tako, da je to tukaj samo njihova trgovina. Zato imajo vse cene enake kot so tiste, ki jih imajo v Avstriji. :car:

Mislim, da bi morali zastartat eno vsesplosno ofenzivo proti nategu slovenskih uvoznikov Xboxov. Ne morejo se it takih cen. Potrebno je foljk razsvetlit.

tole je točn in lep odgovor, drugače pa lahko dodam, da nima v Slo niti 1 trgovina enako oz. nižjo ceno kot Müller, pač niti en ne dobi niti 1% popusta, pa baje da Jae jih je že kr neki prodal-govorice pač, sicer jaz mam ceno 115k pemium, pač sam skrbim za garancijo itd, mogoče celo ga imam za 1 teden 10 dni enako kot Müller, žal je z Xbox-i zelo težko poslovati.

Müller pa dobi Xbox konzole samo 5% ceneje od prodajne.

http://www.playgame.biz VSE ZA IGRALNE KONZOLE, ODKUP, PRODAJA,MENJAVA,SERVIS!

Link to comment
  • admins

Xsiluro, ja, nisem opazil stavka o Avteri, pa nisem dojel o čem govoriš. Glede na to, da je maloprodajna cena po Evropi 400€, ga verjetno Avtera dobi za dobrih 300€ .. pa če računam 330€, je to 79k, torej manjka do 117k še skoraj 50% marže. Fak.

Muller je čisto druga štorija kot vse slovenske trgovine .. hvala bogu. Oni očitno dobijo robo iz svojih avstrijskih/nemških poslovalnic, po precej nižjih cenah kot ostali (zaradi ogromnih količin), takorekoč brez transportnih stroškov in ne našopajo gor 15% ali več marže, kot je to navada pri slovenskih trgovinah. Še dobro, da se njim da ubadati s konzolami, drugače bi jaz pomoje kar opustil konzolaštvo za nedoločen čas ..

Link to comment

Jaz moram rečt, da mi je Muller zelo pri srcu prvega Xbox-a sem kupil pri njih in k sreči nisem nikoli imel nobenih problemov. XBOX360 sem dobil iz Nemčije, ker jih na žalost pri Mullerju niso imeli, ko sem ga hotel kupit.

Problem je samo servis in to je res slabo, ker se mi"eventuelno" tri tedne res ne da čakat za popravilo.

Razen če ne zamenjajo pokvarjene konzole takoj za novo!!

A morda kdo ve kje je najbližjii pooblaščen M$ XBOX360 servis recimo v Avstriji, ker kot vem v sloveniji ga ni?To bi blo zanimivo za vse ownerje Xbox360 konzol.

Mislim, da bi blo treba mal pritisnit na Slovenski Microsoft glede Xbox360-tk.

Ker to pa ratuje že mal smešno.

Xsiluro.jpg

Link to comment

Internetne peticije itak niso vredne prazne piksne najljubse pijace. Bolj konstruktivno bi bilo sestaviti pismo, ga poslati MS Slo. In sicer v kolikor ne bi oslisali prvega, cez en teden naslednjega, takrat bi morda dodali nicke ljudi, ki stojijo za tem pismom. Ko bi se tudi to izjalovilo, bi lahko zaspammali njihov mail s pismi, v katerih jih pozivamo k uradnemu uvozu Xbox360. To pomeni, da bi vsak sam pisal mail na isto temo in zeljami.

Vsebino bi morali najprej skupno prediskutirat, da ne bi prevec bedastih zadev okoli posiljali.

Link to comment

To glede pošiljanje pisma Microsoftu je dobra ideja. Da vsaj vidimo, kako je njihovo stališče glede xbox oz. xbox360. Naj se razjasnijo - če bodo rekli, da ga ne mislijo uvažat naslednjih 100 let - tudi prav. Bomo vsaj vedeli na čem smo.

Kolikor sem pa jaz slišal o tem naj prejšnjega xboxa ne bi uvažali zaradi ameriškega Microsofta. Ker so se tako oni odločili. Vzrok naj bi bilo preveč piratsva.

Link to comment

Zanimivo, da bi se M$ branil prodaje, ker se Sony definitivno ne brani prodajat svojih PS konzol na slovenskem ozemlju!

"De facto" je kriv Slovenski Microsoft, ki sigurno pošilja podatke o tem koliko je zanimanja za XBOX 360 v sloveniji velikemu bratu v ZDA in seveda če se že Slo M$ brani prodaje se velikemu bratu verjetno tudi ne da ukvarjat s tem, če sploh vejo kje je ex. balkan država Slovenija!!! Grrrrrrrr

Xsiluro.jpg

Link to comment

Evo naj vam izdam, mogoče bo za obdobje cca 2-3 mesece v Slo vse drugače, celo zna se Xbox 360 znajti v vseh trgovinah (Špar itd), ok. da ne nakladam, to ne bo moje delo, vendar pa kr velika firma stoji za mojim dejanjem in upam da kaj rata, upam da bomo imeli dobesedno vse izdelke na razpolago, vse igre, dodatno opremo, tuning opremo bom skrbel jaz itd!

Ker roko na srce, trpel sm 2 leti z programom Sony in če pač človek ne dobi dobrega popusta, da ponudi zanimivo ceno itd, počasi obupaš, zato upam da bo stvar lepo zalaufala-podomače, da bo vsega dosti, cene dobesedno enake Eu itd!

Javim kaj več ko vem, se pa raje 80% bolj pomatram in nagibam Xbox mašini, kot vsemogočnemu Sony-u! :bringiton:

http://www.playgame.biz VSE ZA IGRALNE KONZOLE, ODKUP, PRODAJA,MENJAVA,SERVIS!

Link to comment

Hmmm.....meni se zdi, da je vec ljudi ki so se zagreli za XB360 ze takoj ob launchu! To se pravi, da ko pridejo ven (pre\über)hudi spili bo vse skup le se narascalo.

Kar se pa tice premajhnega trga pa mislim, da se z "nobenim" trgom, velik trg ne more ustvariti! :wtf:

fs.pngMorbidMagic.png
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.