Jump to content

300


Anduril

Recommended Posts

  • admins

Že kdo gledal? :D

Mi smo šli včeraj zvečer v Koloseja .. haha. Najboljši film za tipe ever. Testosterona je v filmu v vsaki sceni toliko, da bi ga lahko z žlico zajemal. Nabildani, zajebani in grško izklesani Špartanci, ki v vsaki sceni povzročijo, da kri šprica levo in desno, letijo udje, padajo glave .. in to vse s tako noro koreografijo in stilom, začinjenim z izjemnim dizajnom celega filma, da se samo režiš sam pri sebi čez pol filma: "Hehehehe. Hudo."

Nore scene in boji, totalno hud soundtrack, dvourni masaker in legendarne izjave Špartancev, ki v film doprinesejo še ravno pravšnjo mero humorja. Zakon! :rock::D

Link to comment

Mi smo šli včeraj zvečer v Koloseja .. haha. Najboljši film za tipe ever. Testosterona je v filmu v vsaki sceni toliko, da bi ga lahko z žlico zajemal. Nabildani, zajebani in grško izklesani Špartanci, ki v vsaki sceni povzročijo, da kri šprica levo in desno, letijo udje, padajo glave .. in to vse s tako noro koreografijo in stilom, začinjenim z izjemnim dizajnom celega filma, da se samo režiš sam pri sebi čez pol filma: "Hehehehe. Hudo."

Hvala,da si povedal tole!

Sedaj se lahko tudi poslušanju o tem izognem.

Ko sem prebral prva dva stavka se je zanimanje povečalo.Ko pa sem prišel naprej pa je zanimanje padlo na -1000000000000000000000000........(vstavi neskončno ničel).

A obstaja še kaj drugega kot KLANJE??

Link to comment

Sej tisti, ki smo bili pri zgodovini zraven ko smo se to učili verjetno vedo za kaj gre v filmu 300.

Za vse ostale je pa to ena znamenitih bitk kjer je 300 Špartancev uspelo zadržat za nekaj časa pri Termopilah veliko Perzijsko vojsko! Sicer je v bitki padlo vseh 300 vojakov vključno s karaljem Leonidom. To je bil tudi povod za združitev grkov in njih upor proti Perzijcem kasneje.

Eden izmed znamenitih rekov, ki je prišel iz ust Perzijcev:" Če vsak naš vojak izstreli eno puščico bodo puščice zakrile sonce ", in govori o silni moči Perzijcev s katero so želeli osvojiti staro Grčijo.

Od tu tudi nekaj znamenitih rekov kot je ta, ki so jih Špartanske matere povedale svojim sinovom:"Pridi s ščitom ali na njem". Kar je pomenilo, da naj se vrne rajši mrtev kot strahopetec! Špartanska vojska je bila najokrutnejša in najbolj žilava vojska v stari Grčiji. Še za informacijo o okrutnosti in izbrani vojski je podatek, da so otroci, ki so se rodili v Šparti in niso spadali pod špartanske normative bili takoj pogubljeni in sicer matere so jih zmetale v globoke vodnjake, kjer so umrli!

To je dejansko film, ki bi moral biti posnet že zdavnaj v novodobni tehniki še pred Trojo!

Xsiluro.jpg

Link to comment

Jap, sem že pogledal film 300. Res je v njem samo klanje....AMPAK....

Film premore tudi zgodovinska dejstva, dobro strategijo, nekaj grške modrosti in logike...in meni najlubši stavek v celem filmu, ki ga Špartanska kraljica pove svojemu kralju ko ta razmišlja o celi zadevi...no sami poglejte... :beer:

I may never beat FINAL FANTASY XII. I can't bring myself to do it. I have fallen in love with this game, completely, and don't want the relationship to end... :)

Link to comment

Zrtvovati se za bilokatero stvar je brezpredmetno in neumno. Razumem starse, ki se zrtvujejo za svoje otroke. Vse ostalo je noro in naivno.

Narodnost, veroizpoved in jezik bi nas naj sicer zdruzevali a je to le idealisticna utvara. V resnici namrec hitro postanejo velike ovire in faktorji diskriminacije. Cloveska DNK si je v vec kot 99% identicna med vsemi, a vseeno en z drugim ne zdrzimo, se koljemo in vlacimo v drek kjer se le lahko. Abstraktno misljenje nam pac dopusca moznost negativne uporabe.

Link to comment

Včeraj pogledal 300. Super zadeva. Že dolgo se nisem tako navdušil nad kakim filmom. Imo so za oskarja režija, fotografija, scenografija, soundtrack ter posebni učinki. Vsaj za nominacije pa glavna moška vloga, maska pa še kaj.

Same pohvale z moje strani.

"Come back with your shield... or on it!" :car::car::car:

lp,

k_k

Link to comment

Dejansko sem tristo mislil pogledat doma. Ampak sem, bil že dopoldne delno odločen da grem v kino, zdaj ko pa vi prasice hypate grem definitvno v kino. Samo ni sem siguren, a ni premiera šele jutri?

PS: Ukolikor vem, je bila na maratonskem polju neka druga vojna, kjer so se težki hopliti povezali z verigami in premagali perzijce (baje je grkov umrlo, če se prav spomnim le 192, perzijcev pa okrog 7000, zadnja cifra je baje pofejkana s strani grkov), 300 govori o neki drugi grško perzijski vojni kjer se je 300 špartancev žrtvovalo, kar atenčanom dalo čas za evakuacijo mesta (se vidi da sem neumno sestro spet učil zgodovino iz 1. letnika in sem pač tečen, brez zamere).

Link to comment

Oklepnjak, drži zgleda sem mal pomešal oz. vse skupaj dal v isti koš, bitko na Maratonskem polju in bitko pri Termopilah! Se skuzam. Malce me je zavedlo, ker sem dotične lokacije videl v živo v Grčiji na isti dan in sem jih po pomoti združil, ker je tega kar sem bil tam, že nazaj ene 24 let!

Drugače mi je pa film 300 uspelo videt včeraj! Zadeva je bombastična sicer malce pretiravanja s tistimi izrodki drugače pa zelo priporočam za ogled!

Xsiluro.jpg

Link to comment

kolk moški filem! že par let nisem s takim užitkom gledal filma v kinu... brez komentarja, obvezen ogled, ne samo za dede...

aja, še tale lol... moja deklica, ki niti ni kak pristaš zgodovinskih akcionerjev je film pogledala ye dvakrat v kinu... tko da je tut ya punce :doh:

edit: poLOLal sem se od smeha, ko sem gledal andurilov link

I want to ride my bicycle...

Link to comment

Ful v redu film, ampak tisti, ki slabo prenašate kri, ter padanje glav, se ga raje vzdržite (bi rekel, da več kot polovico filma šprica kri :roll: ). Predvsem mi je v redu to, da so bitko prikazali za celih 5 zvezdic (od petih, seveda), saj je vse zelo dobro prikazano.

Recimo, da vzamemo en drug zgodovinski film, ter njegovo bitko. Ko pride do bojevanja, ponavadi kamera kar "ponori", tako da ne moremo videt vsega (vsaj jaz ne), saj namreč kamera kar naprej nekaj sem ter tja "divja", ter se samo "klanje" ne vidi dobro.

V filmu 300, pa je "klanje" na prvem mestu. Vse je prikazano res odlično, ko pride do hitrih gibov (zabodi z meči v gneči), se naenkrat prikaže slow-motion mode. To je nekaj inovativnega -dobro res, da smo to videli že v Matrici, ampak v filmih, kjer se dogajajo zgodovinske bitke, pa sam tega še nisem zapazil- in mislim, da so šli v pravo smer.

Edino neke večje zgodbe, kot je bila recimo v Troji, zaradi podrejenosti "klanju", ni.

Vsekakor vredno ogleda.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.