Jump to content

Poslušanje .mp3 glasbe na Xboxu prek PCja WinXP -WirelessNet

Tomson

Recommended Posts

To je že jasno, da je vseeno al je kabl al wireless. Gglede na to da še nimam Xboxa doma, mi ni jasno kje mora bit WMP11, tudi na xboxu? O programski opremi torej govorimo - da je treba kak softwer naložit na xbox al ga modat al kako? Ne razumem zakaj bi bil problem v programski opremi, po defoultu torej xbox ne predvaja .mp3 fajlov, kaj je treba torej storit da jih bo predvajal?

TNX!

Xbox360 / Panasonic 42PX80 / Logitech Z-5500

V Windows Media Playerju nastaviš da sheraš cel library na xbox360. Na xboxu360 pa samo pod media tabom daš music potem vir označi da naj bo computer, xbox bo po mreži iskal tvoj računalnik. Če ga najde ga izpiše, se povežeš nanj in voila dostopaš do vse muske, ki je WMP v libraryju. Naslednjič ko daš pod music naj se poveže na računalnik se avtomatsko poveže na ta tvoj računalnik, razen če se pod settings disconnectaš.

Normalno da xbox po defaultu predvaja mp3 fajle, lahko sprobaš tudi če daš notri mp3 player ali usb ključ z mp3ji ti mora musko predvajati. Enako s CDji, dvdji,..

če česa ne razumeš pa še vprašaj. mora pa delati 1000%. :beer:

No super! Nekdo, ne vem na katerem forumu mi je namreč zatrjeval, da če nimam MCE ?! xbox ne predvaja mp3jev, samo .wma format. Kdo ve kaj je točno MCE?

No skratka sem vesel, da na xboxu prek računalnika mp3ji delujejo!

Hvala za info!

Xbox360 / Panasonic 42PX80 / Logitech Z-5500

Media Center Edition

Se pravi Win XP MCE. Samo tega ni več. Vsa potrebna tehnologija za povezavo PCja in 360 je sedaj vgrajena v WMP 11, kot je bilo že rečeno.

Ves catch je, da pc in box rukneš na skupno omrežje in potem v WMP 11 v nastavitvah potrdiš xbox pod "media sharing" tabom ter morda še določiš direktorije, katere se čekira če ne uporabljaš default "Moje muzike".

To je to.

BellerophonMPI.jpg