Jump to content

Članek v Monitorju


Recommended Posts

V zadnji številki Monitorja je primerjalni test Xbox360 in PS3. Prej bi rekel, kot predstavitev. Načeloma berljiv članek, le da ima nekaj površnih izjav:

- glasnost delovanja; vidi se, da je datum izdelave 25.12.2005 - po vsej verjetnosti Hitachi pogon. Morda bi moral avtor opozoriti na novejše datume izdelave konzol s tišjimi optičnimi pogoni. Nprimerno po enem letu Xbox-a na trgu, in bi moral avtor upoštevati novejši datum izdelave, ali pa vsaj opozoriti bralca.

- kritizira pregrevanje PS3, po drugi strani pa kritizira zunanji napajalanik Xbox360. Who cares, kako izgleda, dokler to pomeni, da se konzola ne pregreva. Saj ga lahko skriješ, da se ne vidi. Dizajn same konzole pa je tako in tako stvar okusa posameznika. BTW, napajalnik ne zgleda nič slabše kot napajalniki za prenosnike.

- v članku trdi, da ima Xbox360 boljšo grafično podporo. Sicer omeni, da to pravijo ostali, vendar si na koncu dovoli argumentirati, da ima slabšo sliko. Omenjene igre so bile stare, lahko bi vsaj potegnil kakšen demo novejše igre in argumentiral grafiko.

Skratka, nepopolno in površno.

Posedujem: Xbox360.2, Gears of War, KAMEO, NFS: Carbon, PGR3, Lost Planet, Ninja Gaiden Black, Bioshock, Mass Effect LE, PGR4

Link to comment

Maticek, to ni pljuvanje. Ves kaj pomeni pljuvanje po članku: recimo take izjave, kot so: ... nimajo pojma, ... ne vejo, kaj pišejo ..., ... bedaki in podobno. To pa je samo utemeljena kritika.

In omenil sem, da je članek berljiv, le na določene stvari bi morali biti bolj pozorni.

Monitor, pa še "kao" vedno velja za profesionalno revijo za teste hardvera pri nas.

Posedujem: Xbox360.2, Gears of War, KAMEO, NFS: Carbon, PGR3, Lost Planet, Ninja Gaiden Black, Bioshock, Mass Effect LE, PGR4

Link to comment

Moje osebno mnenje je, da opisov ne bi smeli pisati "neuki" pa naj bo to v popolnoma neznani reviji ali pa v monitorju. S tem zbijajo profesionalizem reviji in sebi. Da konzole niso tako razširjene ni opravičilo, marveč bi se morali opisovalci še bolj poglobiti in razjasniti stanje.

Xsiluro.jpg

Link to comment

Naj pišejo kar hočejo. IMO je v Sloveniji Xbox itaq v nad preziru. Dokler sleherni človek konzole sam ne poizkusi, je ze subjektivno mnenje v tem primeru se bolj subjektivno. Je pa jasno, da je v tem trenutku Xbox boljsi(beri: boljse podprt) od PS3. Pravtako bo pa Sony naredil vse, da kljubuje le-temu.

fs.pngMorbidMagic.png
Link to comment

PS3 se naj prodaja. Pozitivno za vse, bodo cene padale.

Zame je primerjava nesmiselna. Pač vzameš kar ti je všeč.

Sam sem razmišljal med PS3 in Xbox360 in sem se na koncu odločil za slednjega. Zakaj?

- trenutno ugodnejša cena in izbor iger;

- dovoljujem možnost, da bom nabavil PS3 v naslendjih nekaj letih, v kolikor se pojavijo ZAME zanimivi naslovi;

- čez nekaj let bo konzola cenejša in zagotovo se bo prodajala v bundle paketih kot xbox 360. Torej ob večjem številu naslovov iger bolj nabita ponudba konzol z igro ali morda celo kablom za ugodnejšo ceno.

- do takrat si bom omislil nov LCD ;).

Zagovorniki PS3 danes pozabljajo, da bodo na uspeh vplivali ljubitelji konzol, ki morda sedaj igrajo na Xbox 360, kakor tudi novi kupci, ki jim je sedaj PS3 z 600 € predrag.

In takrat bo PS3 cenejši in bolj dodelan, tudi večji izbor iger.

Če se še malo poigramo s kalkulacijo, ni rečeno, da se tudi PS3 v kakšnih akcijah ne bo prodajal za 299 €, se bo enostavno moral. Torej v enem letu ali dveh bi potem za 600 € dobili PS3 in Xbox360 :).

Strojna primejava je zato nesmiselna, obe konzoli sta dobri. Xbox360 ljubitelji pa tudi moramo razumeti, da brez teh kupcev sedaj PS3 ne bi dobil možnosti, da bi sploh zaživel. In več jih bo, močnejša bo konkurenca, nižje cene, bolje za nas.

Posedujem: Xbox360.2, Gears of War, KAMEO, NFS: Carbon, PGR3, Lost Planet, Ninja Gaiden Black, Bioshock, Mass Effect LE, PGR4

Link to comment

Ne vem no....ne morem glih trdit, da na PS3 ni moč ama nista. Vendar se mi zdi, da je zaenkrat XBL najmanj 1 leto pred PS networkom, se posebej ko pride 7. nov (sold out) update. Sony se bori in se bo boril. Je pa res, da je M$ v veliki prednosti in zagotovo podpira userja na identicnih podrocjih, kakor PS3. Morda/zagotovo tudi na vecih.

In da...sorry, ker gre vse skupaj Offtopic.

fs.pngMorbidMagic.png
Link to comment

Jaz sem se prebral ta clanek in mi je se najbolj v oko padlo ko so napisali v + 360-ki da kao dobis 2 joypada ce kupis konzolo in da se cene te gibajo od nekje med 450 € (ce me spomin ne vara).

Ja, to z grafiko je res, pise pri eni slikci da ima 360-ko po mnenju strokovnajkov boljso grafo. On pa je igral za test DOA4 in se nek bedn spil. Gearsa sploh ni sprobal.

Link to comment

Dajte no, to se mi zdi zadnje cajte že malo neumno... Pa tisti članek na Pop tv-jevi spletni strani, slika od volana, spodaj pa napis "igralna konzola Xbox 360."

Že zato bi se lahko vsi skupaj potridli pa vsaj probali poslat kako pismo na Microsoft, slovenski al pa "tisti taglavni." Sej ni nujno da nam uspe, vsaj probamo lahko... Če se bojo zganli, tud ni nujno da takoj, pa še tolko bolše

NitroBlast90.jpg

Link to comment

Krivda ni samo na strani novinarjev, ki podajajo površne informacije, ampak tudi v urednikih, ki zahtevajo/odobrijo takšne članke. Kljub temu, da nimajo osebja z ustreznim znanjem o teh stvareh. Konzole so že prerasle okvirje sobnih igrač. In s tem je nedeljsko pisanje o stanju na tem področju še toliko bolj neprimerno in ... smešno.

Link to comment

Dejstvo je, da še Microsoft Slovenija ni spoznal, kar je Microsoft že pred nekaj leti. Kako močan je trg iger in kako vpliva tudi na uspeh operacijskega sistema.

Že samo Halo 2 kot Vista only pove, da MS tudi z igrami želi pospešiti prodajo operacijskega sistema.

Pri naših strokovnjakih na Slo MS pa je pač igračarski del računalništva in s tem tudi konzol še vedno v zelo podcenjujočem odnosu.

Je pa res, da se soočajo z majhnim trgom, a če bi vsaj apelirali na MS, da bi vključil še Slovenijo, bi tako dobili prave podatke o uspehu konzole pri nas.

Verjamem, da bodo spet postavili nekaj koznol na NT konferenci. To pa bo tudi vse od njih hehe, po mojem.

Posedujem: Xbox360.2, Gears of War, KAMEO, NFS: Carbon, PGR3, Lost Planet, Ninja Gaiden Black, Bioshock, Mass Effect LE, PGR4

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.