Jump to content

Slušalkarji, pomoč!


Recommended Posts

 • admins

Ker vem, da imamo tudi na tem forumu par audiofilov, bom poizkusil tukaj, preden začnem iskati kakšne bolj specifične forume za pomoč ..

Rabim ene kul majhne, ušesne (? - tiste, ki se jih notri v uho zatlači) slušalke. Ker sem cheap in šparam denar za druge stvari, sem se na podlagi nekega online testa cenejših slušalk odločil za Sennheiser CX300.

In ker so za Sennheiser pri nas očitno odgovorni loleki pri Bofexu, ki tega modela že od sredine lanskega leta (ne vem zakaj) nimajo več, iščem kak drug način, da bi se dokopal do njih.

Pozna kdo kakšno zanesljivo tujo online štacuno, ki bi jih imela in pošiljajo v Slovenijo? Še rajši kako slovensko, samo se mi zdi, da za to ni upanja.

Help meeeeeeh. :tard:

(Lahko mi tudi skritizirate izbor, samo potem hočem kakšne pametne, poceni alternative. Po možnosti dobavljive v Sloveniji. :D)

Link to comment
 • admins

Sennheiser je že od nekdaj znan po dobrih (najboljših) slušalkah. Sam sem se prepričal ali so res tako dobre. Na iPod-a sem priključil originalne iPod slušalke in predvajal del skladbe. Nato pa sem na njih priključil Sennheser slušalke in predvajal enak del skladbe. Razlika je očitna. Sicer so cenovno dražje od drugih slušalk, ampak so zato boljše. Pri Sennhezercah je bilo slišati več glasbe, detajli so bili slišni, medtem ko pri iPod slušalkah so ti detajli enostavno zginili in se jih ni dalo slišati. Sicer ne vem v čem je lahko tako OGROMNA razlika. :headscratch: Ampak je razlika očitna.

Sennheizerce so pojem pri slušalkah. :car::)

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
 • admins

Jah, nucal jih bom predvsem za MP3 playerja in laptopa. In ker mi ni do tega, da bi naokrog hodil s klasičnimi slušalkami na buči, mi ne preostane ravno mnogo izbire.

Pa ?!"###"%"#, kok so te CX300 nemogoče za najti .. zdej že druge modele malce čekiram, ker ne vem, če so vredne toliko truda in komplikacij. :yuck:

Link to comment
 • admins

Ja, hvala za info - sicer sem Pixmanio kako uro prej odkril že sam preko mn3njalnika (v bistvu že kak teden nazaj, pa potem nisem uspel več najti linka, imena strani se pa nisem spomnil :sweat:), ampak bo mogoče prav prišla še komu drugemu.

Jaz bom pa še kak dan počakal, da dobim še nekje odgovor .. in če mi ne pade v naročje kakšna boljša ponudba, naročim slušalke pri Pixmanii. :hyper:

Link to comment

Pozabi na biti kul, idi v BoF kupi Sennheisser D450 za bivsih 15 jurjev (65 evrov?) in bodi srecn. Gre za klasicne slusalke, a boljsega zvoka iz slusalk, se nisi slisal. Eden izmed najboljsih nakupov kar sem jih kadarkoli naredil.

Primerjal sem jih s stričevimi, takrat vrhunskimi, limited edition ob obletnici sennheisserja izpred nekaj let (tam cirka 6) in moram rect, da razen zdaj nizje cene razlike v zvoku ni bilo. Pa ne da je samo jaz bajdlek ne bi slisal, ampak je tudi on, kot glavni audiofil v druzini priznal, da ni razlik v zvoku.

Link to comment
 • admins

Ah, ne gre za 'biti kul'. Največji problem s klasičnimi slušalkami mi je velikost - jaz hočem nekaj, kar skupaj z MP3 playerjem vtaknem v žep ali nahrbtnik in je to to. Običajne slušalke so ogromne in nerodne za nositi naokrog.

Sploh pa nisem nek turbo audiofil, da bi razločil med ne vem kakšnimi niansami visokih in nizkih frekvenc .. rad bi samo ene približno spodobne in majhne slušalke.

Link to comment
 • 2 weeks later...

ker se mi zdajle neda sestavljati oglasa bom kar tule napisal... kupi kdo moje čisto nove sennheiser slošalke model mx 55 vc. kupil sem jih ta četrtek v big bangu. zvok mi je zelo všeč vendar jih ne maram ker preprosto niso za moja ušea in me potem preveč bolijo =/

če je kdo zainteresiran, zs

Link to comment
 • 3 weeks later...

Anduril probaj AKG

Bullshit_detector4_zps923951f6.gif

FOLK NE VE KVA KOK JE TO DBEST K PRIDM U ŠTRCUNO SONY ACS KUPM NOV TV, NOV DVD , PLEJSTEJŠN 2, VSE KAR HOČM ŠE TAMAU PSP NOV FOTOAPARAT K NARDI KLIK KLIK ČE OSTANE NEKI FLIK KUPM ŠE MEMORI STIK TRGOVINA SONY ACS NASPROTI KINA ŠIŠKE

Link to comment
 • admins

E, hvala, ampak že imam iskane Sennheiserce. :) Ful so vredu, edini problem je v tem, da so že preveč občutljive, ker recimo prenesejo tudi vsako šumenje, če naprave outputajo zvok s preveliko glasnostjo. Na laptopu mi recimo ves čas šumi zraven, medtem ko na Zenu in na izhodu za slušalke domačega kompa ne šumi nič. Smotano. :)

samus: dobiti se jih da zihr, bolj je samo dvomljivo, da pri nas. Poglej na kakšnem Ebayu al pa kje.

Link to comment
 • admins

Ja, sej itak da je crappy, samo očitno ni le to razlog. Na domačem kompu, recimo, v outputu za zvočnike tudi šumi (in je zvok precej glasen), medtem ko na slušalkarskem outputu (ozr. rear zvočnikih) ni nobenega šumenja, je pa vse precej bolj tiho (ozr., bolje rečeno, na normalnem nivoju, ker te Sennheiserce res našopajo decibele).

Rabu bi kaj takega, da bi s tem malce zmanjšal output (toliko, da bi izginilo šumenje), potem pa volume štelal na kompu - baje to spedena problem. Nekoč, nekdaj .. :mirror:

Link to comment
 • 2 weeks later...

kar se tiče in-ear slušalk, bi ti močno priporočal, da si pogledaš Shure. peljejo scat vsake senn in-ear slušalke. najdražje Shure E500-PTH ne pridejo 500$ samo zaradi lepega ;)

imam pa sam za ipoda E2c (21k bivših), in sem z njimi kar zelo zadovoljen. verjel ali ne, slušalke te totalno izolirajo od sveta. že samo, ko jih imaš notri, komaj slišiš sogovorca. dober test je bil, ko sem v MBju stal pri semaforju, bus pa je čakal, da da po gasu. sem pa mel nekje na 1/3 glasnosti. niti malo ga nisem slišo. zvok je kul, mogoče bi lahko bili malo bolj izraziti nizki toni, ampak še vedno dobro tolčejo.

e2 in e5 so drugačnega dizajna kot e3 in e4, kabel se da za uho, zato jih je zelo težko iz ušesa izmaknit. sploh pa že tako tesni, da ti ven ne more zdrknit.

je pa res, da so dražje. zato pa tudi kvalitetne.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.