Jump to content

N64 ploščadarice


č.u.k.

Recommended Posts

  • admins

Um, DK64 > BK? Mogoče zate, za veliko večino folka (in gaming revije) pa daleč od tega, tudi zame med drugim. Banjo Kazooie je ena izmed najboljših ploščadaric vseh časov, DK64 pa je zaslovel predvsem kot ultimativni collect-a-thon - bolj malo dejanskih nalog, ampak večinoma samo nabiranje bananic in ostalih stvari, ki so v gromozanskih količinah raztroseni po svetu. BK sem parkrat prešpilal, za DK64 mi je pa precej po hitrem postopku izginilo zanimanje ..

Pa dejmo raje temu kak primeren topic odpreti, kot da smetimo po Zelda temi. :)

Link to comment

@Robben: če si igral Banjo-Kazooie, že lahko imaš idejo, kakšna je igra. Vsekakor se ti jo splača sprobat :)

@Anduril: jah, pregovarjat nimam namena nikogar, samo zame je to pač ultimativna 3D ploščada. Vem, da se dosti folka ne strinja, ampak to meni ne pove prav veliko. Dejstvo je, da sem se ob igranju DK64 zabaval bolj kot kjerkoli drugje. Level design se mi zdi noro premišljen, grafika je za N64 standarde ubijalska in nadzor popoln. Seveda tudi kaj fali, recimo bedna kamera in upočasnitve, ampak to je to.

Link to comment

Junior in ostali: Mene bolj zanima, če je kdo igral še Banjo Tooie, nekakšno nadaljevanje Kazooie-ja. Sam ga nisem nikoli, me pa zanima, če je podobno superioren kot predhodnik, ali je morda slabši ali kako?

Hvala za odgovore vnaprej in pardon za offtopic!

Nothing he's got he really needs, 21st century schizoid man!

Link to comment

hjaaa, sam se igral oz. preigral obedve igri. meni ima tooie malo večji plus kar se tiče mini iger (predvsem tista z podmornicami)...drgač pa bi glede storya težko kaj rekel...obe igri imasta svoje pluse in minuse..

skratka Banjo-Kazooie/Tooie je ZAKON :hyper::hyper::drool::rock:

a se ne šušlja nekaj glede Banjo-tririe za X360?

če bi RARE ostal pri Nintendu bi za GC zagotovo izšel :ihih:

x360.jpg

Davodax.jpg

Link to comment

Kaj pa menite o težavnosti ploščadaric? Recimo če primerjamo 3 ki so zelo znane: Super Mario 64, Donkey Kong 64 in Banjo Kazooie.

DK 64 sam nisem igral, Mario 64 mi je ravno pravšnja težavnost, Kazooie pa sem že malo pozabil, ker sem ga igral 5 let nazaj. Spomnim se, da mi je ponekod delal težave, ampak da sem se zabaval kot pri malo drugih špilih.

Nothing he's got he really needs, 21st century schizoid man!

Link to comment

Težavnost gre takole: DK64 > B-K > Mario 64, pri čemer > pomeni "je težji od". Mario 64 je relativno lahek, DK64 je kar težaven, B-K pa je nekje vmes. Mario 64 bi dejansko lahko bil malo težji, medtem ko zna DK biti kar frustrirajoč na čase (zame to sicer ni slabost, ker je nadzor prefektno izpiljen), predvsem po zaslugi nekaterih mini-iger. B-K je v bistvu najbolj primeren za začetnika in tudi fana 3D ploščad.

Ko že govorimo o ploščadah na N64: še ena zelo dobra, a povsem prezrta zadeva je Rocket: Robot on Wheels (ja :D ) v kateri igraš, kot daje vedeti že naziv, robotka na kolescu in je poln finih idej, recimo lahko zgradiš progo za vlak smrti in se nato spuščaš po njej, tu so razne mini-igre, puzle, itd. Mogoče zveni bedno, ampak ni! Ne da bi vas zdaj poskušal pripravit do nakupa prek e-baya, ampak če kdaj pride na Virtual Console imate idejo, za kaj porabiti točke. Po želji, seveda :)

Link to comment

Kaj pa Conker's Bad Fur Day je igral kdo? Jaz sem samo enkrat pri bratrancu, tako da se ne spomnim več nič skoraj, samo mi je zagotavljal, da ni kaj dosti slabša od Maria 64. :amazed:

Nothing he's got he really needs, 21st century schizoid man!

Link to comment

Conker: BFD je bil itak super, samo se že malo oddalji od koncepta ploščade in približa shooterju. Ne vem pa, če je primarjava z Mariem 64 ravno na mestu :)

Conker je sicer tudi za xbox, vendar navdušenci zagovarjajo N64 verzijo. Slabši grafiki, upočasnitvam in samo split-screen večigralstvu navkljub.

Link to comment
  • 10 months later...

Pubeci, jaz sem čisto divji. Nekaj dni nazaj, ko je bil na Tržnici Copatkotov ultimativni N64 Collection oglas, sem zadevo kar kupit šel. Uf, prav huda zadeva mi je ta N64, pa te konzole prej nikoli še videl nisem v živo ali pa joypad kdaj držal v rokah.

No, kolekcija je res huda. Ima praktično vse razen Okarine in Paper Mariota (ki sem ju pa itak že zdavnaj kupil na Virtualni Konzolci), ter seveda DK64, da ne bo forumaš, formerly known as č.u.k., kaj jamral. V bistvu me je ravno to, da sta zraven BK in Conker (in Majora's Mask) še najbolj prisililo, da sem zadevo kar tako nenačrtovano kupil, čeprav sem že en mesec čisto not v DMC4 in bom to vsaj še en mesec (za Mario 64, ki je tudi v kolekciji, me trenutno bolj malo briga, ker sem ga itak že precejkrat skozi leta na emulatorju na 120 zvezdic obrnil, pa še na VC je. Je pa vseeno kul tako stvar v živo imeti, čisto tako za arhiv.).

Sem na hitro malo sprobal nekaj zadev, za resno preigravanje bodo pa te legende žal morale počakati še do kompletne obrnitve DMC4. Samo ta Conker je pa res totalno odpuljena zadeva. Že uvod je čisto nor, ko smo neka veverica, ki se ponoči totalno pijana odpravi domov in pokozla vse, kar pride mimo.

Res škoda, da je tajming tako mimo, samo je pač bilo treba zadevo na hitro vzeti, ker je itak bila huda konkurenca.

Potegaman.jpg
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.