Skoči na vsebino

Namizne igre


Priporočene objave

Lastim si bolj žurerske družabne igre: Activity, Tabu, Cromagnon. Sicer pa smo velikrat špilali Naseljence otoka Catan (tisti, ki te igre ne poznate naj vas bo sram :no_no:) in dodatki (meni najbolj všeč so Mesta in vitezi). Načeloma pa z fantovo familijo na vikendu večere preigramo s tarokom, igranjem Wizard-a ali kaj podobnega.

No, pa še opis iger:

Activity - igra, pri kateri se s pantomimo, risanjem ali razlaganje pojmov premikaš proti cilju. Igra je namenjena večjemu krogu igralcev in se igra po skupinah po minimalno 2 v skupini.

Tabu - zopet se igra po skupinah; članov svoje ekipe moraš razložiti pojem, vendar pri tem ne smeš uporabiti "tabu" besed in njihovih izpeljank (primer: beseda POLOTOK, kjer ne smeš uporabiti besed voda, kopno, morje, rt, Apeninski). Če uspeš dobi točke tvoja ekipa, če ne, dobijo točke soigralci.

Pračloveki iz Cromagnon-a - podobno kot Activity, vendar se pri tej igri vrneš v čas ko so "svetu" vladali kromanjonci. Premikaš se po razvojnih stopnjah in glede na razvoj praljudi uporabljaš tisti način za razlaganje pojmov - torej, na začetku so samo mahali z rokami (pantomima), začeli ustvarjati iz različnih materialov (oblikuješ z glino), nekaj malega govorili (na voljo imaš le 5 kartic z besedami, ki jih lahko uporabiš pri razlaganju besed) in risali po stenah jam, kjer so živeli (priloženo oglje za risanje). Da je vse skupaj bolj pristno, dobi vsaka skupina na začetku še kartico kateremu klanu pripadajo, kjer so tudi prepoznavni znaki klanov, ki jih morajo soigralci pred pričetkom poteze pokazati. V glavnem, igra, ki je primerna za vesele družbe, ki jim ni hudo se delati norca iz sebe in drugih, brez zamer seveda :)

Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.

Link to comment
  • Pred 2 meseci ...
  • 1 year later...

Da malo obudim se eno zapraseno temo, ker sem zadne case padla spet nazaj v namizno igralnistvo.

Sama si lastim Monopoly (se verzijo iz poznih 80's), Pictionary (to kar je sedaj postal novo-dobni trend Activity), Ghost Castle, Elder Sign, Lego Minotaur, Lego Piramida in tako dalje...

Zadne case rada preigravam Lego Minotaur (2-4 igralci)

post-3911-144771039269_thumb.jpg

Zabavna in zanimiva namizna igrca, tudi za zacetnike, mulce in odrasle, stare in mlade. Poanta igre je, da zmaga tisti, ki prvi vse 3 viteze varno pripelje na sredino igralne plosce, kjer se zadrzuje Minotavr. Igra poteka tako, da vsak igralec dobi 3 figurice (vitezi), ki jih premika z vsakim metom kocke. S tem da lahko pride do preobrata, kajti kocka ima eno sivo in eno crno stran.

Ce igralec vrze na kocki sivo barvo, lahko naredi dve stvari;

- ena od teh je, da prestavi sivo blokado narejeno iz kock tako, da zapre pot drugemu igralcu

- druga stvar pa je, da ce vrze igralec sivo barvo, lahko to brikado prestavi kamorkoli hoce ( s tem pomaga sebi da si odpre pot, ter svojemu nasprotniku zapre pot do cilja)

Edini pogoj blokiranja v igri je ta, da mora vsak izmed igralcev imeti vsaj eno prosto/odprto pot do sredine igralne plosce, kjer ima vsak igralec s svojo barvo oznaceno polje kam mora pripeljati viteze.

Ce komu rata vrsti crno barvo na kocki, mora ta igralec premakniti minotavra (iz sredine kjer pociva) za do 8 polj; ce se med temi polji znajde nasprotnikov vitez, ga minotavr poje, viteza pa igralec vrne na zacetni polozaj.

Pravila so cisto simpl, lahko se jih tudi priredi da igra postane se bolj zabavna. Igra je tudi zelo poceni, tako da si jo lahko vsak privosci, poleg tega jo tudi toplo priporocam tistim, ki imajo radi lego kocke in namizne igre.

Nasledna, ki jo bom na kratko predstavila je Elder Sign (Arkham Horror Files) 2-8 igralcev, najbolse ce jih je 4-5

post-3911-144771039276_thumb.jpg

Zadeva je hitro potezna igra s kartami. Cilj igre je to, da z ostalimi igralci sodelujete skupaj in skusate poraziti vsemogocnega Cthulhu in ostala nadnaravna bitja H.P. Lovecraft-a. Vsak od igralcev dobi na random svoj karakter katerga igra, le ti imajo razlicne znacilnosti in vsak dobi razlicne zacetne karte z itemi, s katerimi si pomagajo med igro. Na random se izbere tudi starodavno bitje proti kateremu se vsi skupaj bojujete. Raziskujete razlicne sobe v kateri je misija, ki jo morate resiti z metanjem kock, tako si pridobite Elder Sign-e, Doom tokene, razlicna orozja in ostale iteme, ki vam bodo pomagali pri opravljanju drugih misij. Ce vam uspe zbrati doloceno stevilo Elder Sign znakov, se starodavno bitje zaklene in se na novo izbere drug monster, v nasprotnem primeru, da vam primankuje Elder Sign znakov in ste naklepali veliko Doom tokenov, se ta posast prebudi nakar se bojujete proti njej. Ce kateri od igralcev umre gre iz igre, ostali pa dobijo nove karakterje s katerim nadaljujejo igro.

Igra je s prva malce tezje razumljiva in tudi tesko jo je razlagati vsakemu posebej. Pravila niso lih tocno dolocena in so dokaj pomankljiva, zato je dobr da se folk nabere na kupu in s svojo domisljijo igro naredijo se bolj razgibano in zanimivo, saj je z osnovnimi pravili enkrat ko igro postekas, le ta malce dolgocasna ker se vedno zmaga.

Je v ranku malo drazjih namiznih igr; Crna luknja v LJ jo prodaja za cca. 35€, ce jo imajo seveda sploh na zalogi. Glede na to kolk je pravil in vsega, je igra se vedno zabavna in zanimiva, se posebej ce si fan H.P. Lovecrafta in njegovih del, priporocam pa jo tudi ostalim.

Ti dve igri sem opisala na kratko, ker jih najveckrat preigravam, ce bo cas in zanimanje pa lahko se malo dodelam stvar. :bunny:

Link to comment
  • Pred 8 meseci ...
  • vrhovni

Drug mesec izide v USA Legend of Zelda Monopoly!

officially-licensed-legend-of-zelda-monopoly-revealed-140714180061.jpg

The special edition is now available to pre-order in North America for $39.99 (about £24) and is due to launch there on 15th September (thanks, Nintendo Life).

Each block of properties is devoted to a different Zelda game, from Minish Cap to Ocarina of Time via Wind Waker, Twilight Princess and Skyward Sword.

The game's currency is (naturally) rupees, while the board's train stations have been changed to more Hyrulian methods of transport - Epona, King of the Red Lions, Link's Loftwing and the Spirit Train.

Chance and Community Chest cards are now Empty Bottles and Treasure Chests, while Houses are re-named as Deku Sprouts and Hotels are re-named Deku Trees.

Each set comes with a Bow, Hookshot, Boomerang, Triforce, Hylian Shield and (if you buy it from GameStop in the US) the Ocarina of Time.

14071417476.jpg

S polji "go to jail", "in jail" in "free parking" so vsaj zame kar lepo mimo mahnili. Ta polja bi lahko zamenjali s čim iz Zelda sveta.

Zaenkrat žal še ni znano ali ta verzija pride tudi v EU.

Shut-Up-And-Take-My-Rupees.jpg

Urejano od matej1990
dodan opis in slika: "shut up and take my rupees!"

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • Pred 3 meseci ...

Evo pa si lastim novo namizno igro Star Wars Labyrinth.

post-3911-144771071449_thumb.jpg

Igra je zelo enostavna in se jo da nauciti v manj kot 3 minutah. Igrajo jo lahko 2-4 igralci.

Zacetek:

Pred zacetkom igre, se karte in ploscice za labirint zmesajo in vstavijo na igralno plosco, da nastane nakljucen labirint. Ena ploscica ostane, saj jo igralci potrebujejo za premik labirinta.

Igra vsebuje 24 kart na katerih so razni liki, te se pravicno porazdeli med igralce, vsakemu pa pripada tudi ena figura za premikanje.

post-3911-144771071455_thumb.jpg

Potek igre/ premikanje figur:

Karte vsak igralec obrne tako, da kazejo hrbet/ se ne vidi kaj je na njih. Igralec, ki zacne igro, pogleda prvo karto na njegovem kupu, nato vstavi ploscico labirinta v oznacene predele igralne plosce.

post-3911-144771071463_thumb.jpg

Po premiku labirinta igralec premakne svojo figuro na vsako polje, kjer je pot neprekinjena. Na enem polju je lahko vec figur hkrati. Ko igralec pride do lika, ki je narisan na karti, se karta odstrani iz igre.

Konec igre:

Igre je konec, ko igralec odkrije vse svoje karte in pride nazaj na start.

Darth Vader igra:

Postavitev igre je ista kot prej, s to razliko da se figura Darth Vaderja postavi random na igralno plosco.

Ta figura ni od nobenega igralca. V kupu kart, ki jih vsak igralec dobi, imajo nekatere v kotu narisan simbol Darth Vaderja.

post-3911-144771071466_thumb.jpg

Ko se ta karta odkrije, igralec premakne Darth Vaderja do lika na karti, svojo figuro pa pusti pri miru. Drugace igra poteka normalno.

(Bi prilepila slovensko prevedena navodila, pa so taka da te glava zacne bolet, upam da je vsaj mal jasno napisan)

post-3911-144771071459_thumb.jpg

Urejano od Morkee
Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.