Prezioso Posted March 19, 2006 Share Posted March 19, 2006 Rad bi si nabavil novo BOLJŠO grafično kartico, ki mora imeti obvezno TVout in je od ATIja in ne Geforca. Sprašujem vas, ker sam nimam pojma katero bi si nabavil za moj pc. Podatki o PCju: WIN XP Pro Procesor AMD Athlon 2600+ 512Mb RAMA 80GB disk trenutno imam Radeon 9200 not. Quote Link to comment
DrMiha Posted March 19, 2006 Share Posted March 19, 2006 to maš AGP ane? Poceni dobiš Radeon 9550, ampak to ni neka jaka karta...potem pa mi na misel pa le še Radeon X800XL, ki pa je v rangu 80 jurjev in bi bil tak al tak overkill za tvojo kišto. Ma Nvidia malce več izbire :ihih: bi pa dal na tvojem mestu še dodatnih 512 mb rama v kišto pa kako 6600GT :china: Quote Link to comment
Prezioso Posted March 21, 2006 Author Share Posted March 21, 2006 AGP imam ja, no sem se odločil kar za Nvidia GeForce 6600GT 128MB. Kar sem bral po netu ima dobro sliko tudi prek TVouta, kar je velik + zame. Glede ramov pa še ne vem... Quote Link to comment
mumbo Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 V prvem postu si napisal, da ne sme biti geforce, sedaj pa si se odločil za tega. Quote Link to comment
Prezioso Posted March 22, 2006 Author Share Posted March 22, 2006 V prvem postu si napisal, da ne sme biti geforce, sedaj pa si se odločil za tega. Hehe, ja zato, ker slika ni bila najbolja prek TVauta za razliko od Radeona, kjer je bila zelo lepa. No sedaj je tudi na Geforcu izboljšana kvaliteta slike, tako da bom vzel kar to. :china: Quote Link to comment
SolidG Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 ATIjevi artikli so vedno imeli dober tv out. S tem, da je Nivida z novimi grafičnimi karticami krepko presenetila na tem področju. Quote Link to comment
Prezioso Posted April 7, 2006 Author Share Posted April 7, 2006 No včeraj sem si dal not novo grafo GF 6600 GT Hehe, sem se zajebaval, ker nisem vedel, da je treba še dodaten napajalni kabel vklopit v grafo in sem imel probleme, ampak pol sem le nekako usposobil, da dela vse. Zanima me, kako povežem zdaj PC na TV. Pri atiju, sem imel zraven dodaten mini kabel, ki sem ga dal v grafo in povezal z daljšim kablom na scart priključek na TVju. Pri GF pa sem dobil zraven podoben mini kabel, ampak ima na obeh straneh enak izhod za S video. Kaj rabim kakšen poseben kabel za priklopit na TV? Na TVju imam samo SCART. Quote Link to comment
ke_kit Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 Nabavi S-video kabel in SCART pretvornik za S-Video. Na eni strani ima chinche za video (rumen), stereo audio (bel in rdeč) ter s-video izhod... Quote lp, k_k Link to comment
Prezioso Posted April 10, 2006 Author Share Posted April 10, 2006 Oki sem uredil, sem moral en košček plastike odlomit na s-video kablu, da je šel v grafično, ker drugače ni šel not. Čudno, da nisem nikoli slišal, da se to naredi. Quote Link to comment
Recommended Posts