Jump to content

Kupujem novo grafo (nasvet)

Recommended Posts

Rad bi si nabavil novo BOLJŠO grafično kartico, ki mora imeti obvezno TVout in je od ATIja in ne Geforca. Sprašujem vas, ker sam nimam pojma katero bi si nabavil za moj pc.

Podatki o PCju:

WIN XP Pro

Procesor AMD Athlon 2600+

512Mb RAMA

80GB disk

trenutno imam Radeon 9200 not.

re.jpg

to maš AGP ane? Poceni dobiš Radeon 9550, ampak to ni neka jaka karta...potem pa mi na misel pa le še Radeon X800XL, ki pa je v rangu 80 jurjev in bi bil tak al tak overkill za tvojo kišto.

Ma Nvidia malce več izbire :ihih: bi pa dal na tvojem mestu še dodatnih 512 mb rama v kišto pa kako 6600GT :china:

V prvem postu si napisal, da ne sme biti geforce, sedaj pa si se odločil za tega. :lol:

Hehe, ja zato, ker slika ni bila najbolja prek TVauta za razliko od Radeona, kjer je bila zelo lepa. No sedaj je tudi na Geforcu izboljšana kvaliteta slike, tako da bom vzel kar to. :china:

re.jpg
  • 3 weeks later...

No včeraj sem si dal not novo grafo GF 6600 GT :)

Hehe, sem se zajebaval, ker nisem vedel, da je treba še dodaten napajalni kabel vklopit v grafo in sem imel probleme, ampak pol sem le nekako usposobil, da dela vse.

Zanima me, kako povežem zdaj PC na TV. Pri atiju, sem imel zraven dodaten mini kabel, ki sem ga dal v grafo in povezal z daljšim kablom na scart priključek na TVju. Pri GF pa sem dobil zraven podoben mini kabel, ampak ima na obeh straneh enak izhod za S video. Kaj rabim kakšen poseben kabel za priklopit na TV? Na TVju imam samo SCART.

re.jpg