Jump to content

Priklop Xbox360 na AV receiver in 5.1 Dolby Surround


spidi21

Recommended Posts

Lep pozdrav vsem skupaj!

Pregledal sem skoraj celi forum in nikjer nisem zasledil, kako bi bilo potrebno priklopiti 360-ko (ki jo bom kupil naslednji teden - Premium) na AV Receiver, zato me zanima, kako se to točno naredi, da bi lahko užival v popolnem 5.1 zvoku? :)

In sicer, prilagam naslednje podatke (kaj pač imam):

- TV Panasonic TX-35PM11P (http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 1350032418), trenutno še je ta televizija, mogoče v prihodnosti tut kakšen LCD,

- Receiver Yamaha RX-V550 (http://www.yamaha.co.jp/english/product ... xv550.html, škatla od zadaj - http://www.yamaha.co.jp/english/product ... 50_rgl.jpg)

- na receiver pa je prikloplen še tudi DVD-player.

In stvar je zaj naslednja... TV je že prikloplen na Receiver za zvok (bela in rdeča činča pri Audio DTV/CBL - glej sliko škatla zadaj), prav tako je že s koaksialnim kablom prikloplen gor DVD - št. 5 na te sliki - digital input).

Čeprav v samih navodili od Receivera piše, da bi se naj konzola priklopla kr na sprednji strani (rumena, bela in rdeča činča) in se potem preklopi na AUX, nisem ravno povsem prepričan, da bi to potem proizvajalo 5.1 zvok.

Na netu sem prebral, da ima 360-ka Premium priložen Component HD AV Cable (http://www.xbox.com/en-US/support/syste ... vcable.htm) in da se da prilopiti tudi kabel za digitialni zvok. Zaj pa če lahko kdo pogleda, kakšen priklop je to - optični ali koaksialni???

In kako bi potem sploh moral povezati 360-ko z Receiverjem - preprosto po kmečko povedano...kam naj vtaknem kiri kabl, da bo 5.1 zvok v popolni kvaliteti? Ali ga je treba povezati s koaksialnim ali optičnim-in kam optičnega vtaknit v receiverju? Prav tako me zanima, kaj naret s kablom za sliko? Ali ga povezat direktno na TV ali na Receiver in potem z dodatnim kablom Receiver na TV?

Upam, da veste, kaj mislim... in da mi bo res lahko kdo pomagal!

HVALA!!!

Link to comment
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.